Reiser til Pissouri

Pissouri ligger på det sørvestlige Kypros, midt mellom Pafos og Limassol. I virkeligheten består Pissouri av den opprinnelige landsbyen oppe på bakken noen få kilometer inne i landet og det som i dag kalles for Pissouri Beach, som ligger helt nede ved havet. Sammenlignet med de større og mer kjente feriebyene langs denne populære kyststrekningen er det ikke så mange som har hørt om Pissouri.

Autentisk landsbystemning og vakre strender

Denne hyggelige kystlandsbyen byr på alt det som de fleste av oss reiser til Kypros for å oppleve. Her kan du bade og slappe av på en lang strand ved det asurblå Middelhavet og samtidig nyte en litt mer autentisk landsbystemning enn hva du vil oppleve i de større feriebyene. Dermed er det ikke sagt at Pissouri ikke er et populært reisemål. Innbyggertallet stiger markant som sommeren, ettersom at både lokale beboere og turister reiser hit for å nyte den vakre beliggenheten, det solrike klimaet og strandlivet, som man vel og merke finner mer av i de store feriebyene. 

Det er nok en overdrivelse å beskrive selve landsbyen som et sted der tiden har stått stille, men dersom du reiser til Pissouri vil du få oppleve en by der man til tross for et skifte fra landbruk til turisme har klart å bevare mye av byens opprinnelige karakter. Det finnes for eksempel et godt utvalg av resturanter, tavernaer og kaffebarer både oppe i landsbyen og nede ved stranden, som sammen holder de kypriotiske tradisjonene ved hevd med sine mange lekre, lokale matretter på menyen.

På sommeren benyttes byens hovedtorg eller amfiteateret ofte til festivaler og andre kulturelle arrangementer. Naturen omkring Pissouri er meget typisk for Kypros. Ved første øyekast ser landskapet kanskje litt tørt og goldt ut, men takket være nedbøren, som hovedsakelig faller i vinterhalvåret, dyrkes blant annet vindruer og oliven i Pissouri. Det er gode muligheter til å utforske dette nærområdet på både vandre- og sykkelturer langs avmerkede ruter, som underveis byr på mange vakre utsikter. Dersom du reiser til Pissouri midt på sommeren, mens temperaturen ofte sniker seg over 30 grader, vil nok vel og merke stranden være mer tiltrekkende. 

Strendene i bukten nedenfor Pissouri, som består av både sand og småstein, egner seg perfekt til en avslappende dag med familien. Her kan du nyte utsikten over det azurblå havet fra en liggestol, bade eller gi deg i kast med forskjellige former for vannsport. Her finnes også omkledningsfasiliteter, dusjer og toaletter.

Kystmotorveien, som sikrer hurtig forbindelse vestover til Pafos og østover til Limassol, går like nord for Pissouri. Du har derfor også gode muligheter til å reise på spennende utflukter utenfor Pissouri, for eksempel  til de arkeologiske utgravningene i Pafos eller handlemulighetene i Limassol. Begge byene ligger innenfor en halvtime fra Pissouri med bil.

Reiser til Kypros

Les mer om Kypros og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kypros her

Hoteller i Pissouri