Reiser til Polis

Den familievennlige byen Polis på Kypros` nordvestlige kyst er et ekte, lite ferieparadis, hvor du og familien kan slappe av på fantastiske strender eller utforske skjønne naturstier, fargerike butikker og lekre restauranter. Book deres reise til Polis med Escapeaway i dag!

Beliggende halvveis mellom Asia og Europa samt omgitt av det glitrende Middelhavet, er Kypros en øy med uovertruffen skjønnhet. Mellomøstlig og gresk innflytelse gjennomsyrer landets kultur, arkitektur og historie - og ferierende fra hele Europa blir forståelig nok forelsket i landets gylne kyster, frodige landskap og pittoreske landsbyer.

Polis er derfor en pittoresk landsby. Som en del av Paphos-distriktet ble det en gang kalt Marion av mykenerne og var stedet der Alexander den Stores etterfølgere, Antigonus og Ptolemaios, kjempet blodige slag. I dag er det imidlertid bare noen få ruiner spredt rundt i landsbyens omgivelser for å minne oss om den dramatiske historien til byen og øya.
 
Polis et av Kypros mer fredelige og rolige feriested. Byen ligger på den nordvestlige kysten av øya og tilbyr den reisende et lite stykke paradis der du kan unnslippe byens mas og jag en stund. Den har fantastiske strender, vakre naturstier som fører opp i de storslåtte Troodos-fjellene, fargerike butikker og deilige restauranter. Det ligger også i nærheten av de pittoreske landsbyene Latchi og Argaka - med bare en kort busstur til livlige Pafos.
 
Selv om Polis passer perfekt til en avslappende familieferie, betyr det ikke at det er mangel på underholdning i byen. Vi anbefaler å tilbringe en natt på den berømte campingplassen ved stranden - ferierer du med barn, vil de elske dette! Det er også mange muligheter for vannsport og for å utforske Kypros rike historie.
 
Velkommen til Kypros med Escapeaway, vi er spesialister på reise til Polis og andre destinasjoner på øya der du bor på nøye utvalgte hoteller på reisen din. Reis som du vil, bestill hotelloppholdet gjennom oss hvis du vil arrangere din egen transport til Kypros, eller bestille en pakkereise inkl. fly + hotell og kanskje en leiebil eller transfer tur/retur fra flyplassen. Du kan sammenligne priser på flyreiser til Polis i søkemotoren og finne oppdatert informasjon om avreisedager, flyselskaper og mye mer.
 

Hoteller i Polis

Informasjon og fakta

I denne lille reiseguiden har jeg samlet utvalgte opplysninger og fakta om Polis og andre områder på Kypros. Hvis du er ute etter mer informasjon og inspirasjon til reisen din, kan du ta en titt på bloggen vår, her skriver vi om opplevelser fra våre egne turer til Kypros og temaer som. det lokale kulturlivet på øya, naturen, den spennende historien, været når du reiser til Kypros, maten i Polis og mye mer. Du kan også få tips til opplevelser og utflukter.

Opplevelser og utflukter

Polis er et idyllisk reisemål hvis du er ute etter fred, ro og mye sol. Du kan utforske områdets nydelige strender, hvorav mange fortsatt er uberørte, nyte flotte turer gjennom de omkringliggende åsene og prøve noen av de deilige kypriotiske retter på de lokale restaurantene.
 
Noen av de beste vandreturene er i det nærliggende Akama naturreservat, hjemstedet til Afrodites bad - badet der kjærlighetsgudinnen badet, ifølge legenden. Den tilstøtende byen Latchi, et fiskevær med havn og flere strender, har mange muligheter for vannsport. Polis er også et flott utgangspunkt for å utforske de fantastiske Troodos-fjellene, hvor du kan besøke tradisjonelle landsbyer og kirker, som er erklært verdensarv av UNESCO.
 

Latchi

En ferie i Polis er faktisk samtidig en ferie i Latchi. De to landsbyene ligger bare 7 kilometer fra hverandre, og ferierende har en tendens til å tilbringe tiden mellom Polis 'vakre strand og moderne bekvemmeligheter, samt Latchys travle hovedtorg og gode sjømatrestauranter. Lokalbefolkningen får alle til å føle seg velkomne, men spesielt par og familier vil ha glede av å bo her. Det er til og med et diskotek hvis du har lyst på en liten dans etter et glass vin - eller to - i den nybygde marinaen.
 

Argaka

For deg som virkelig vil ut på allfarvei, anbefaler vi å besøke Argaka. Byen ligger mellom Middelhavet og frodige grønne furuskoger, og er en oase av ro der feriegjester virkelig kan slappe av mens de nyter Kypros vakre kystlinje. Hvis du bestemmer deg for å bo i denne vakre landsbyen, anbefaler vi å leie en bil. Polis ligger bare 8 km unna, men det er en bratt bakke på vei tilbake!
 

Pafos

I følge legenden er dette fødestedet til Afrodite, den greske gudinne for kjærligheten, skjønnheten og fruktbarheten. Paphos er en livlig by der det gamle og det nye møtes og blandes: med sin urbane strand, en historie som dateres tilbake til den neolitiske epoken, og et pulserende natteliv med barer og tavernaer ved stranden, er det virkelig noe for enhver smak her.
 

Nyt solen

Det er mange vakre strender innen rekkevidde av Polis, de fleste av dem har det ettertraktede europeiske blå flagget som viser at det er rent vann og utmerkede fasiliteter. Polis hovedstrand har en blanding av gylden sand og små steiner og byr på mange vannsport aktiviteter og solsenger. Stranden på campingplassen nås enkelt med buss, som er et flott sted å møte mennesker og suge til deg den livlige atmosfæren. Vi anbefaler selvfølgelig at du besøker Afrodite's strand og Afrodite's sten for å hylle Paphos berømte gudinne - samt ta en dukkert i vannet fra stedet der hun hoppet.
 
Ta kulturhatten på

Det er mange muligheter til å lære om Kypros historie og utforske den kypriotiske kulturen mens du er på ferie i Polis. Par bør ikke gå glipp av Afrodites bad, en hule hvor du finner fantastiske naturlige bad - hvor Afrodite ifølge myten tok badene sine. Agios Andronikos, den tidligere moskeen som ble omgjort til en landsbykirke på 1500-tallet, er også verdt et besøk, samt det arkeologiske museet.

Riding

Georges Ranch tilbyr feriegjester på alle ridenivåer muligheten til å utforske de vakre omgivelsene i Polis mens du får en ny venn! Vi anbefaler å dra på familietur til saltgrottene.
 

Utforsk Akamas Peninsula Nasjonalpark

Naturelskere og amatørfotografer vil glede seg over den naturlige skjønnheten i denne uberørte parken. Barn vil også elske den rike floraen og faunaen, inkludert skilpaddene på Lara-stranden.
 

Book en billig reise til Polis med Escapeaway

Bruk søkemotoren på toppen av siden til å finne en reise til Polis som passer for deg og dine planer. Velg mellom avreise fra Gardermoen, Bergen, Trondheim eller Stavanger - vi søker etter billige flybilletter til Larnaca flyplass fra alle flyselskaper og kombinerer med utvalgte hoteller i Polis og rundt på det øvrige Kypros, kun med gode anmeldelser. Du får en pakkereise til nettets beste pris. Hideaways AS er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den til enhver tid nødvendige garanti. 

>> Les også om pakkereiser til Kypros her
>> Se også våre luksushoteller på Kypros her

Reiser til Kypros

Les mer om Kypros og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kypros her

Andre linker