Reiser til Protaras

Protaras er kjent som et mer fredelig reisemål enn nærliggende Ayia Napa, men med et vell av fremragende resturanter, barer og caféer innenfor kort rekkevidde. Book din reise til Protaras med Escapeaway i dag!

Protaras, som ligger på den sørøstlige kysten av Kypros, er et familievennlig feriested bygget rundt en av øyas beste strender, Fig Tree Bay, hvor du finner myk gylden sand og et bredt utvalg av vannsport aktiviteter. Det er også et badeland og akvarium i området, i tillegg til mange utmerkede restauranter, barer og kafeer som serverer både lokal og internasjonal mat. Hvis du er her med vennene eller venninnene dine og leter etter et sted å feste, er det ikke langt til det mer livlige Ayia Napa.

Fantastiske strender

Det krever noe spesielt å kunne tiltrekke seg turister i den harde konkurransen som er rådende på Kypros mellom de forskjellige feriestedene. Det er faktisk så mange utmerkede strender at det er vanskelig å utpeke en av dem som de beste. Likevel kan det hevdes at strendene i Protaras regnes som noen av de aller beste på hele øya. Det er på grunn av strendene folk flest velger dette reisemålet, som spesielt tiltrekker familier og par.

Fredelig reisemål

Protaras ligger bare ca. 8 kilometer fra det pulserende nattelivet i Ayia Napa, men på sin side, er det et mer fredelig og avslappet reisemål, selv om det er mange restauranter og barer i byen hvor du kan nyte en drink når solen går ned. Protaras er med andre ord det perfekte stedet hvis du skal forvise stresset i hverdagen for en stund på en av seks innbydende strender langs kysten.
 

Bestill din reise online inkl. fly og hotell

Velkommen til Kypros med Escapeaway, vi spesialiserer oss på reiser til Protaras og andre destinasjoner på øya der du bor på nøye utvalgte hoteller i ferien din. Bestill turen til Protaras som en samlet pakkereise inkl. flyreiser, hotell og eventuelt transfer tur/retur fra flyplassen til hotellet eller ferieleiligheten din. Du kan også velge å bestille en leiebil som står klar til deg ved ankomst til Kypros. Hvis du heller vil arrangere din egen reise til Protaras, kan du selvfølgelig bare bestille hotellet gjennom Escapeaway.
 

>> Du kan også lese mer om reiser til andre destinasjoner på Kypros

>> Les også om reiser til Polis på Kypros

Hoteller i Protaras

Populære hoteller i Protaras

Kypros, Protaras
8,8
Meget bra
530 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 69 km
 • Nærmeste strand: ca. 100 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kypros, Protaras
9,0
Fantastisk
1136 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 69 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Kypros, Protaras
9,5
Fantastisk
516 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 67 km
 • Nærmeste strand: ca. 130 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Informasjon og fakta

Her finner du en liten guide med informasjon og fakta til deg som reiser til Protaras på ferie. Hvis du ønsker mer inspirasjon, kan du lese reiseguiden vår om Kypros, eller se innom bloggen vår hvor du finner innlegg om temaer som. for eksempel øyas viktigste severdigheter, det lokale kulturlivet, øyas vakre natur, du kan lese om maten og vinen, få gode tips til utflukter og opplevelser og mye mer.

Opplevelser og utflukter

Varosha spøkelsesby

Det er ikke nødvendig å bruke en tidsmaskin for å transporteres tilbake til 1970-tallet i Protaras. En av de mest populære attraksjonene er en tur til spøkelsesbyen Varosha. Varosha ble forlatt øde i 1974 etter at den tyrkiske hæren invaderte øya. Siden den gang har byen vært nesten urørt. Det er en uhyggelig, men fascinerende sjanse for å utforske en by som er frosset i tid.

Vandretur til Profitis Illias kirke

Etter flere timer med soling på stranden, kan det komme et tidspunkt hvor du trenger litt aktivitet; det får du når du stiger opp de 300 trinnene til Profitis Illias kirke. Utsikten fra toppen er fantastisk, spesielt når vårplanter og trær er i full blomst. Selv om det er mest naturlig og trygt å gå opp til kirken på dagtid, er det også verdt en tur på kvelden når kirken lyser.

Natteliv

Protaras er mer stille og fredelig enn nabobyen Ayia Napa, og likevel er det mange barer og klubber i byen, så du kan feste til de tidlige timer hvis det er det du liker. Det er rikelig med underholdning å velge mellom, inkludert karaoke, liveband og DJ-er - hvis ikke det er nok, kan du alltid ta en taxi til Ayia Napa.
 

Strender i Protaras

Det er seks strender å velge mellom i Protaras, alt fra den livlige Fig Tree Bay med sine mange vannsportfasiliteter til de mer rolige strendene som Green Bay og Siren Bay. De sistnevnte strendene tilbyr perfekte forhold for nybegynnere innen dykkekunsten.

Fikentrebukta

Den myke gyldne sanden og det innbydende vannet har bidratt til Protaras rykte som et ekte sol- og strandparadis. Stranden får navnet fra et fikentre som etter sigende har blomstret siden 1600-tallet. Det er mange vannsport aktiviteter i området, inkludert vannski, paraseiling og mange aktiviteter for barn.

Cape Greco

Cape Greco er hjemmet til så mange tropiske fisker i alle farger at det er som et undervanns-kalejdoskop. I tillegg til å være et ideelt sted for snorkling og dykking, er Cape Greco også et flott sted å utforske floraen og faunaen i Protaras på en av naturstiene som slynger seg rundt kysten.

Sirenebukten

For å virkelig komme vekk fra sivilisasjonen, ta turen til den bortgjemte stranden ved Siren Bay. Dette pittoreske stedet er et av de mest rolige i hele Protaras-området. En enkel bar og restaurant serverer de besøkende i løpet av sommermånedene.

Mat og drikke

Du finner de fleste av det greske kjøkkenets favoritter på menyen i Protaras mange gode restauranter. Moussaka, Stifado og Tzatziki er noen av klassikerne du ofte finner på menyen. Men du bør også prøve en eller flere av byens mange gode ferske fiskeretter. Du kan til og med bli invitert til restaurantens kjøkken for å beundre dagens fangst.
 
Prøv den lokale ost Halloumi, laget av geitemelk og er herlig sprø når du steker eller griller. En annen av de lokale delikatessene er koupepia, som består av vinblader fylt med en blanding av kjøttdeig og ris.

Transport

 • Med buss: Området har en regelmessig og effektiv busstjeneste som forbinder Protaras med Ayia Napa. Bussene er veldig billige og kjører ca. hvert 10. minutt i høysesongen.
 • Med taxi: Det er mange taxier tilgjengelig i Protaras, som gir en enkel og rask måte å komme seg rundt på. Hvis du planlegger å bruke en taxi for å komme deg til og fra flyplassen, er det verdt å bestille den på forhånd.
 • Til fots: Stranden og byens sentrum ligger i gangavstand fra de fleste hotell og feriehus.

Reiser til Kypros

Les mer om Kypros og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Kypros her

Andre linker

Hva sier gjestene i Protaras?

8,4
Gjesteanmeldelser
Basert på 18 anmeldelser