Reiser til Attard

Attard ligger midt på middelhavsøya Malta, ved veien mellom Valletta og Mdina. Sammen med Lija og Balzan er Attard en av de såkalte «Tre landsbyer». Som besøkende er det ikke alltid enkelt å avgjøre hvor hver av de tre byene begynner og slutter. Men Attard er den største av de tre.

Da Johanniterordenen, også kjent som malteserridderne, satt på herredømmet over Malta, var Attard og naboene ikke bare øyas geografiske sentrum. Det var også her mange av de mest innflytelsesrike personene, fra stormestre og guvernører, til forskjellige ambassadører valgte å slå seg ned. Dermed kan du se flere imponerende herskapshus fra den tiden i området.

Severdigheter i Attard

Ett av de mest kjente eksemplene på flotte boliger som i tidens løp er blitt bygget i Attard, er storslåtte San Anton Palace. Herskapshuset ble bygget mellom 1623 og 1636 som residens for stormester Antoine de Paule. Siden 1974 har det vært det offisielle hjemmet til maltas president, og derfor er det normalt ikke åpent for offentligheten. Men du kan gå deg en tur i den flotte hagen som ligger rundt. Et annet grønn område, Ta’ Qali National Park, bør du helt klart oppleve når du reiser til Attard - det ligger i den motsatte enden av byen. Tidligere var parken en flyplass, men nå er det piknik-områder, lekeplasser og ofte markeder eller konserter her.

Det var også på 1600-tallet at Attard fikk det andre av sine iøynefallende vartegn; Wignacourt-akvedukten. Akvedukten ble, slik navnet antyder, bygget på befaling av stormester Wignacourt og ble brukt til å føre vann fra Rabat til Valletta. I dag kan du fremdeles se en flott seksjon av det som opprinnelig var en nesten 16-kilometer lang akvedukt i Attard.

Når du reiser til Attard, anbefaler vi at du bruker god tid på å se byens egne severdigheter. I tillegg er det særlig den sentrale beliggenheten som er den store fordelen ved å ha sin base her. Det er for eksempel bare et par kilometer mot vest til Mdina, en av Europas best bevarte middelalderbyer og Maltas tidligere hovedstad. Øyas nåværende hovedstad, Valletta, hvor det er rikt kulturliv og mange severdigheter ligger dessuten bare 11 kilometer øst for Attard.

Bestill reisen din til Attard nå

Escapeaway er spesialister på reiser til Malta, hvor du bor på håndplukkede hoteller eller i ferieboliger. I søkemotoren her på siden, kan du se alle de stedene vi omhyggelig har valgt ut i Attard. Det vil være smart å samtidig bestille flybilletter til øyas internasjonale flyplass. Hos oss kan du søke etter forbindelser fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamborg. Vil du ha mest mulig ut av reisen din til Attard, anbefaler vi at du supplerer med en leiebil. Dermed får du alt som en samlet pakkereise, og dermed er du dekket av reisegarantien.

Reiser til Malta

Les mer om Malta og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Malta her

Hoteller i Attard