Reiser til Birgu

Birgu er en av de eldste byene på Malta. Byen, som offisielt heter Vittoriosa, ligger på en liten halvøy i den sydlige delen av Grand Harbour og med utsikt til Maltas vakre hovedstad Valletta. Bestill en reise til Birgu med Escapeaway i dag!

På grunn av sin strategisk gode beliggenhet har Birgu lenge vært et beundret sted. Opp gjennom historien har fønikerne, grekere, romere, arabere, normannere og aragonere preget byen. Da tempelridderne ankom Malta i 1530 ble Birgu erklært å være øyas hovedstad.

I våre dager er det ikke lengre den militært fordelaktige beliggenheten som gjør Birgu til et attraktivt reisemål. Av "De Tre Byer", som også inkluderer Cospicua og Senglea, er Birgu den mest interessante byen når det kommer til historiske severdigheter. Det er ikke tilfeldig at mange beskriver Birgu som en miniatyrutgave av Valletta eller Mdina.

Til tross for at byen er noe beskjeden av størrelse kan du fint sette av minst en hel dag til å utforske de historiske severdighetene som ble etterlatt på Birgu av Johanniterordenen, blant annet St. Laurentius-kirken og Fort St. Angelo. Sammenlignet med nabobyene slapp Birgu relativt enkelt unna den tyske bombingen under 2. verdenskrig.

Dersom du reiser til Birgu på Malta bør du sette av tid til å vandre rundt i de hyggelige, små gatene og stredene. Her vil du oppdage at det gjemmer seg stemningsfulle vinbarer, små, elegante resturanter og en nylig oppgradert havnefront som har brakt nytt liv til Birgu.

Til tross for nærheten til hovedstaden Valletta, som er Maltas mest populære severdighet, kan du oppleve et autentisk hverdagsliv i Birgu. Byen har omkring 3000 faste innbyggere. Flere ganger i løpet av året kan du være heldig å få oppleve befolkningens feiring av lokale høytider, for eksempel påsken eller Laurentius-festen i august. Sett også gjerne av tid til å besøke tirsdagsmarkedet utenfor Couvre Porte med sin egen, livlige stemning. 

Seil over til Valletta

Fra Fort St. Angelo på Birgu kan du se over havnebassenget til Valletta, og vi kan varmt anbefale at du setter av god tid til å besøke Maltas stemningsfulle og meget historierike hovedstad. Der går hyppige bussforbindelser fra Birgu til Valletta, og turen tar kun 15 minutter. Det er også mulig å seile over til Valletta - enten direkte eller med en tradisjonell, gondol-lignende turbåt, Dghajsa - som seiler en runde i Grand Harbour. Dersom man ønsker å besøke byene Senglea eller Cospicua, som sammen med Birgu utgjør De Tre Byer, er det mulig å seile dit fra Birgu. 

Slik booker du en reise til Birgu på Malta

Velg om du vil reise til Birgu med fly fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand, så finner vi de beste prisene på flybilletter til Maltas internasjonale flyplass for deg. Fra flyplassen på Malta er det kun ti minutter å kjøre til Birgu. Velg også et hotell i Birgu som passer deg, så setter vi sammen en pakkereise som er sikret av Reisegarantifondet, til en pris du ikke finner bedre andre steder. Tilføy en leiebil for ultimat frihet og fleksibilitet mens du er på reise. Hideaways AS er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den til enhver tid gjeldende sikkerhet. 

>> Les alt om pakkereiser til Malta her
>> Les også om reiser til Kypros 

Reiser til Malta

Les mer om Malta og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Malta her

Hoteller i Birgu