Reiser til Cospicua

Cospicua, sammen med Birgu og Senglea, utgjør de Tre Byer. Dette er tre tungt befestede byer, som ligger på Grand Harbour, rett ovenfor Maltas hovedstad Valletta. De lokale kaller ofte Cospicua for Bormla, det opprinnelig maltesiske navnet fra 1500-tallet, da det bare var et lite fiskerlandsby. Cospicua er i dag med sine drøyt 5000 innbyggere, den største av De Tre Byer. Selv om de gamle bygningene ble ødelagt av bombing under den andre  verdenskrig, der tyskerne forsøkte å ødelegge skipsverftene, har Cospicua klart å bevare mye av sitt middelalderpreg.

I praksis er det vanskelig å skille mellom Cospicua, Birgu og Senglea. To av dem ligger imidlertid ute på de små halvøyene som stikker ut i havnebukta, mens Cospicua ligger inne på fastlandet, omtrent midt mellom de to andre. Hvis du reiser til Cospicua, kan du utforske De Tre Byer til fots. Selvfølgelig er dette også et godt utgangspunkt for sightseeing i Valletta, som du kan nå med buss eller ferge. I tillegg til sine berømte historiske monumenter, er hovedstaden kjent for å ha et pulserende kulturliv.

Cospicua har fra begynnelsen stort sett vært et boligområde, og det er også den karakteren byen har i dag. Her er ikke den samme utbredte turismen som i for eksempel Sliema, på motsatt side av hovedstaden. Hvis du vil oppleve en mer autentisk hverdag på Malta, men samtidig ha alle hovedattraksjonene innen kort avstand, kan Cospicua være det rette reisemålet.

Cospicua var et boligområde fra starten av, og det er i hovedsak den karakteren byen har også i dag. Her er altså ikke turismen like utbredt som i for eksempel Sliema, som ligger på den motsatte siden av hovedstaden. Vil du oppleve et mer autentisk hverdagsliv på Malta, men samtidig være innenfor kort avstand fra de største attraksjonene, kan Cospicua være det rette reisemålet for deg.

Strender og utflukter

Den nærmeste stranden, Rinella Bay, ligger noen få kilometer mot nord. Hvis det er en avslappende dag ved havet du ønsker, er Malta ikke større enn at du enkelt kan hoppe på en buss eller i en leiebil for å prøve andre, større strender. Det blant annet bare ca. 20 kilometer til den populære Golden Bay på helt motsatt side av øya.  Cospicua er ett perfekt utgangspunkt for utflukter til Maltas mange severdigheter. Det anbefales sterkt å sette av en dag for å besøke den gamle hovedstaden Mdina, som ligger midt på øya. Hvis du vil oppleve de mindre turistifiserte deler av øya, er det også verdt å dra sørover. Her finner du noen av de vakreste kirkene på øya.

Når du kommer hjem til Cospicua og De Tre Byer, er det et godt utvalg av restauranter å avslutte dagen på. Generelt er prisene  her lavere og stedene mer besøkt av lokalbefolkningen. Hvis du har lyst å oppsøke nattelivet, er det bare en kort båttur eller taxitur unna.

 

Reiser til Malta

Les mer om Malta og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Malta her

Hoteller i Cospicua