Reiser til Golden Bay

Golden Bay ligger på Maltas nordvestlige kyst og er, som navnet antyder, berømt for sin gylne sand. Her finner du både resorts, resturanter og et eksklusivt natteliv. Bestill en reise til Golden Bay på Malta i dag!

Sandstranden i denne lille, idylliske bukten som ligger ved landsbyen Manikata er bare en av flere små strender i området. Golden Bay er vel og merke den mest populære blant strendende, ettersom at den er litt større enn de andre strendene i området og tilbyr bedre fasiliteter, blant annet et par resturanter.

Golden Bay tiltrekker seg både familier og par, som her finner nærmest perfekte forutsetninger for avslappende dager ved det klare vannet. I sommermånedene velger mange å bli værende her helt til kvelden for å nyte barbeque i sanden og utsikt mot en vakker solnedgang.

Velkommen til Malta med Escapeaway Reiser, vi er spesialister på rimelige reiser til Golden Bay, der du bor på nøye utvalgte hoteller eller ferieleiligheter med gode anmeldelser. Bestill en reise til Golden Bay som en samlet pakke inkludert hotellopphold, flyreise og enten transfer tur/retur flyplassen eller en leiebil. Dersom du ønsker å legge opp din reise til Malta på egenhånd kan du naturligvis kun booke hotell gjennom Escapeaway.

>> Les også om reiser til Mellieha Bay på Malta

 

Hoteller i Golden Bay

Informasjon og fakta

Til deg som skal på ferie på Malta og vurderer å reise til Golden Bay, har vi laget en liten reiseguide med informasjon og fakta om reisemålet.  

Som en av de få sandstrendene på øya er det ikke overraskende at Golden Bay på Malta kun overgås i popularitet og størrelse av Mellieha Bay. I sanddynene som omgir stranden finnes flere plante- og dyrearter som ellers er sjeldne å se på Malta. Bukten utgjør en del av Il-Majjistral Nature and History Park og er oppført som et Natura 2000- område.

Samtidig er det ikke kun de cirka 140 meterne med myk sand som gjør denne gylne bukten med sine landlige omgivelser til et yndet feriemål. 

Strender

Det Blå Flagget som vaier over stranden er et bevis på at stranden innfrir EUs krav til renhet, adgang og kvalitet på fasiliteter. Dersom du reiser til Golden Bay og bor på et hotell i kort avstand fra stranden er det enkelt å hoppe i sandalene og gå ned og ta et bad i havet. Dersom du bor noe lenger unna er det enkelt å ta seg til stranden med bil, ettersom at det ligger en parkeringsplass like ovenfor stranden. Det er vel og merke ofte rift om de nærmeste parkeringsplassene i høysesongen. Et godt alternativ er å reise med en av de mange kollektivbussene som går til dette området. 

Dersom du reiser med små barn kan det være smart å ta med badesko, ettersom at det kan ligge småstein i vannkanten. Til tross for at havet er velegnet til bading og vannsport bør du bemerke deg flaggene som brukes til å indikere vannets strømforhold. Dersom det er kraftige strømmer bør du holde deg på lavvannet. I sommermånedene er strendene bemannet med livreddere. 

Til tross for at du befinner deg ved en av øyas beste strender, vil du kanskje få lyst til å besøke andre steder i løpet av ferien. I såfall er det naturlig å reise til nærliggende Ghajn Tuffieha Bay og Gnejna Bay, som begge ligger få kilometer unna Golden Bay.

Aktiviteter

I Golden Bay kan du nyte en god bok i en solseng og dukkerter i buktens klare hav, kun avbrutt av turer til kaféen for å plukke opp forfriskninger. Dersom du ønsker litt mer action, finnes det mange aktivitetsmuligheter å velge blant i Golden Bay, herunder forskjellige former for vannsport. En mindre del av stranden tilhører det nærliggende hotellet, som også tilbyr utleie av blant annet paddleboards, kajakker og båter. Det er også muligheter til å dykke, teste paragliding etter speedbåter, stå på vannski eller delta på guidede seilturer langs kysten for å utforske spennende grotter. Husk snorkel! 

At Golden Bay har blitt veldig populær skyldes ikke kun den fine sandstranden, men også flotte utsikter fra de omkringliggende klippene. Dra på vandretur opp på den sydlige klippen til Ghajn Tuffieha-tårnet, som ble bygget av Malteserordenen i 1637. Herfra er det vakker utsikt over bukten. Du kan også utforske området til hest dersom du ønsker deg på ridetur mens du er på ferie. 

Utflukter

På reise til Golden Bay har du en rekke av Maltas mest interessante severdigheter innenfor rekkevidde. Du kan for eksempel dra på tur til den nærliggende landsbyen Mellieha, hvor særlig kirken er verdt et besøk. Kirken er ikke særlig stor, men til tross for dette er den et vakkert  byggverk. Omkring kirken ligger en flott gårdsplass og en legeplass, hvor barn kan leke og voksne kan kjøpe og kopp kaffe og nyte sjøutsikten. 

Nord for Golden Bay, ved Mellieha, kan du besøke Popeye Village. Landsbyen ble bygget som kulisse til Disney-filmen Skipper`n i 1980 med Robin Williams og er i dag bitt en fornøyelsespark for barnefamilier. 

Dersom du er interessert i historie eller ønsker å oppleve atmosfæren i de smale, gamle gatene, bør du sette av tid til å besøke øyas tidligere hovedstad, Mdina. Den gamle bydelen i Mdina byr på en herlig middelalderstemning og en god mulighet til å føle historiens vingesus i det som er et fantastisk bygningsverk og tidligere av hovedsete for øyas korsriddere. Den sjarmerende, gamle bydelen egner seg for avslappende spaserturer i omgivelser som selv i høysesongen ikke oppleves som oversvømt av andre reisende. Her hersker en unik ro, som man blir oppfordret til å respektere. 

Mat og drikke

Det ligger en resturant helt nede ved stranden som tilbyr mat til gode priser og egner seg perfekt dersom du helst ønsker å oppholde deg ved vannkanten. Litt lengre fra vannet ligger resturanten  Apple's Eye, som byr på en internasjonal meny. 

Vær og klima

Malta har et behagelig middelhavsklima med tørre, varme somre og massevis av solskinnstimer. Temperaturen ligger ofte over 30 grader om sommeren og rundt 15-17 grader i vintermånedene. Mesteparten av nedbører på Malta faller i løpet av vintermånedene. 

Familiehoteller

Golden Bay er med sin fantastiske strand, sine gode fasiliteter og sin familievennlige atmosfære et godt valg av feriedestinasjon dersom du reiser på ferie med barn; her er det gode muligheter for å bygge store sandslott. Også større barn vil nok trives her med de mange vannsportsaktivitetene og severdighetene i nærområdet. På slutten av dagen kan dere enten snakke om dagens mange inntrykk over et godt måltid på et av de lokale spisestedene, eller slutte dere til lokalbefolkningen, som elsker å arrangere barbeque på stranden. Stranden lyses i solnedgangen opp av de mange små grillene, som sammen danner et vakkert lys. Grillene kan kjøpes på større supermarkeder, som også selger marinert kjøtt som kan legges rett på grillen. 

Reiser for par

De rolige, landlige omgivelsene og stranden, som er en av Maltas aller beste strender, tiltrekker mange par som reiser på ferie til Malta. Her finner man de perfekte rammene om en ferie fri for hverdagens stress og jag; på Malta kan dere fokusere på å nyte hverandres selskap. Dette gjelder uavhengig av hvorvidt dere foretrekker å ligge på stranden hele dagen eller oppleve vannsport og dra spennende utflukter. Du kan finne mer inspirasjon til reiser for par og godt voksne og se utvalgte hoteller i reisetemaet.

Slik booker du en reise til Golden Bay med Escapeaway

Tast inn dine ferieønsker i søkemaskinen og finn enkelt en fleksibel reise til Golden Bay som passer til deg og dine planer. Velg mellom avreise fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand - vi søker etter billige flybilletter fra alle flyselskaper og kombinerer dem med utvalgte hoteller i Golden Bay, som utelukkende har gode gjesteanmeldelser. Du får en pakkereise som er sikret av Reisegarantifondet, til nettets beste pris. 

>> Les også om reiser til Kypros her

Reiser til Malta

Les mer om Malta og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Malta her