Reiser til Gozo

Gozo er Maltas lillesøster og byr på et litt roligere tempo enn hva "moderøya" gjør. På Gozo finner du også vakre sandstrender, et turkisblått hav og dramatiske klipper. Book din reise til Gozo med Escapeaway i dag!

Gozo ligger utenfor Maltas nordøstkyst, litt lenger ut enn den mindre øya Comino. Her blir du møtt av tusenvis av år med kulturhistorie, rå, autentiske landskaper som opp gjennom tidene har blitt formet av vinden og Middelhavet, vidunderlige strender og massevis av fantastiske steder å dykke. Med andre ord er Gozo et fremragende valg dersom du er på utkikk etter en ferie med både sol, vakre omgivelser og opplevelser. 

Ettersom at Gozo og Malta har behagelig klima hele året, med temperaturer midt på 20-tallet i oktober, er Gozo en fantastisk destinasjon å reise til dersom du ønsker å reise på en solferie sent på sesongen eller på høstferie. En annen ting som trekker mange til Gozo er den avslappende atmosfæren og at du enkelt kan kjøre tvers over øya i løpet av en dag. Gozo kan også krysses på sykkel, ettersom at øya er omtrent 13 kilometer lang og 6,5 kilometer bred, omtrent som øya Manhattan i New York.

Befolkningen på Gozo er meget vennlig innstilt, gjestfri og er stolte over den unike, gamle øykulturen som har røtter fra flere tusen år tilbake i tid. 

Velkommen til Gozo med Escapeaway, vi er spesialister på reiser der du bor på nøye utvalgte hoteller eller ferieleiligheter med topp anmeldelser. Velg først om du vil reise til Gozo fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand, så finner våre smarte søkemaskiner de beste prisene på flybilletter for deg. Velg deretter et hotell på Gozo med gode anmeldelser som passer deg, og vi setter sammen en pakkereise som er sikret av Reisegarantifondet, til en pris du ikke finner bedre andre steder. Hideaways AS er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den til enhver tid nødvendige garanti. 

Vær oppmerksom på at når du reiser til Gozo skal du med ferge fra Malta og at det derfor er nødvendig med en leiebil, som du enkelt kan booke sammen med oppholdet ditt. Du må også sette av god tid til returreisen, slik at du når flyplassen på Malta i god tid. Du kan også velge en kombinasjonsreise der du bor på flere hoteller. Det er for øvrig naturlig å kombinere en reise til Malta med et opphold på Gozo.

>> Les også om reiser til San Andrea
>> Les om luksushoteller på Malta & Gozo

Hoteller i Gozo

Populære hoteller i Gozo

Malta, Gozo
9,5
Fantastisk
1156 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 43 km
  • Nærmeste strand: ca. 8.5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Malta, Gozo
8,7
Meget bra
1279 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 34 km
  • Nærmeste strand: ca. 3.5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Malta, Gozo
9,1
Fantastisk
430 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 41 km
  • Nærmeste strand: ca. 3.5 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Informasjon og fakta

Til deg som skal reise på ferie til Gozo har jeg her laget en liten rejseguide med fakta og informasjon om destinasjonen. På bloggen finner du mer inspirasjon til din reise; der skriver vi om erfaringer fra våre egne reiser til både Malta og Gozo. 

Severdigheter å oppleve på Gozo

En reise til Gozo er ensbetydende med mange muligheter til å utforske de maltesiske øyenes historie og unike kultur. Det ligger mange historiske severdigheter spredt utover den lille øya, både i den livlige hovedstaden og i jordbruksområdene utenfor byene. Citadellet i Victoria, som er Gozos hovedstad, er et fascinerende sted som introduserer deg for en rikdom av arkitektoniske finesser og religiøse strukturer. Til tross for at Gozo ikke er like storslått eller betydningsfull som de maltesiske øyenes hovedstad Valletta og heller ikke har det samme allmenne aktivitetstilbudene som Sliema på Malta, er sjarmen ikke til å komme utenom. 

Utenfor Victoria, i de små byene og landsbyene og midt i Gozos fantastiske natur, kan du oppleve enda flere minnesmerker fra øyas lange historie. Vel og merke er ingen av dem like bemerkelsesverdige som Ggantija-templene som ligger tett på Xaghra og den imponerende Ta' Pinu Basilica. 

Kun en kort seiltur fra Malta

Dersom du vil besøke Gozo mens du ferierer på Malta, kan du hoppe på en ferge i Cirkewwa, ta den korte turen forbi lille Comino og forlate fergen i Mgarr. Gozos hovedstad heter som tidligere nevnt Victoria, men er lokalt kjent under sitt originale navn, Rabat. Her finner du det flotte citadellet som stammer fra det 16. århundre. Historikere mener at citadellet og det omkringliggende området har utgjort selve hjertet av livet på Gozo siden førhistorisk tid. 

Til tross for at Gozo er et lite sted og kun har omkring 40.000 innbyggere, er øya hjemsted for 46 kirker, hvorav mange av dem er oppført i barokkstil. På den vakre klippeøya har du mulighet til å reise enda lenger tilbake i tid enn til barokken. Ggantija et et 5.500 år gammelt kompleks som er oppført på UNESCOs Verdensarvliste og ligger i Xaghra. Dette antas å være den nest eldste  menneskeskapte, religiøse strukturen i verden. 

Utforsk de fantastiske dykkerstedene ved Gozo og Comino

Samtidig har Gozo mer å tilby utover historie og ruiner fra oldtiden. Gozo er ett av de beste stedene å dykke i Middelhavet. Utenfor kysten ved resortene Marsalforn og Xlendi kan du kaste deg ut i krystallklare bølger, nyte myk sand og utforske en verden av fascinerende fisk og koraller under havoverflaten.

Bli med på den korte fergeturen til Comino og besøk den kjente Blå Lagune, som er et mystisk dykkersted med krystallklart vann. Her kan du oppleve P31 patruljebåten, som ble senket med overlegg og i dag er hjemsted for et rikdommelig utvalg av maritimt liv. 

Vakre sandstrender

På Gozo er det viktig at du holder en balanse mellom å utforske øyas spennende historie og å nyte tilværelsen og slappe av på de vakre strendene. Øyas mest attraktive strand ligger i bukten Ramla Bay, som besøkes av relativt få reisende. Omgivelsene rundt stranden er vakkert og naturskjønt, og i tillegg finner du den berømte Calypso-grotten her. Landsbyen Xaghra, hvor Ggantija-templene ligger, har utsikt ned over Ramla Bay, som er en meget åpen sandstrekning. Buktens maltesiske navn er Ramla il-Hamra, som på norsk betyr "Stranden med Rød Sand". 

Xlenddi byr på sin side på en strand med småstein, imponerende klipper og mange spennende grotter. Her finner du også noen av øyas beste steder å snorkle og en unik anledning til å utforske havdypet. Xlendi-stranden ligger rett utenfor en vakker fiskerlandsby, der du kan nyte lokale delikatesser. Du kan nå Xlendi med bil via Munxar eller Fontana. 

Marsalforn er én av de mest populære resortene på Gozo. Om sommeren vrimler det av familier ved Marsalforn, som reiser fra Gozo og Malta for å tilbringe helgene her. Omkring bukten ligger en lang promenade, som er et ideelt sted for flotte vandreturer, velsmakende måltider og vakker utsikt mot fiskebåtene som vugger opp og ned på de krystallklare bølgene. Marsalforn ligger mellem Xaghra og Zubbug.

Været på Gozo

Med sine varme somre og meget milde vintre er Gozo det perfekte sted å reise på ferie hele året. Her merker du virkelig forskjell på det norske og det lokale klimaet, hvorav sistnevnte byr på langt varmere somre og mildere vintre enn hva våre egne breddegrader gjør. 

Mat 

Victoria er hovedbyen på Gozo, og derfor er det ikke så overraskende at Victoria byr på Gozos største utvalg av spisesteder. Resturantene i byen er generelt autentiske og egner seg til både romantiske kvelder og hyggelige kvelder med venner. Det er mange spisesteder å velge mellom på Gozo, og i flere av de andre byene finnes en del resturanter som serverer internasjonale matretter. Med andre ord byr Gozo på en meny med mat for enhver smak. 

Øya Gozo har en lang historie, og gastronomien bærer preg av alle de kulturelle påvirkningene på den lille klippeøya som har forekommet opp gjennom århundrene. Uavhengig av hvorvidt du velger en resturant som serverer arabisk mat eller et spisested som serverer moderne italiensk cuisine, er det en fornøyelse å spise og drikke på Gozo. Den neste maten Gozo har å by på en kanskje typiske spesialiteter fra Middelhavsområdet, for eksempel tradisjonelle pastizzi (kaker) som lages etter en egen Gozo-oppskrift, en fåreost som kalles  gbejniet og den klassiske lækkerbiskenen brød med olivenolje. 

Når du besøker Gozo vil du bemerke deg at mesteparten av innlandet er landlig og urørt av menneskehender. Dette skyldes at Gozo har meget strenge, økologisk vennlige reguleringer, som har som hensikt å bevare den unike naturen og det tradisjonelle lokalsamfunnet på øya. Hovedstaden Victoria er utviklet slik at feriegjester skal få tilfredsstilt ethvert feriebehov de måtte ha, og alle resturantene i byen benytter en eller annen form for frisk, lokalprodusert ingrediens i maten de serverer, uavhengig av hvorvidt det er en fast food-resturant eller en ekte gourmetrestaurant. 

Nattelivet på Gozo

Feriestedet Gozo er ikke berømt for vilt natteliv. Kvelder på denne sjarmerende, maltesiske øya bærer heller preg av ro og hygge i en sofistikert atmosfære. Du kan forvente å høre klassisk musikk fra barokkirkene mens du nyter et par glass vin på en hyggelig, brosteinsbelagt plass. Det er også en noe begrenset kafékultur langs kystpromenadene, som både lokale og feriegjester besøker for å slappe av og møte andre mennesker, mens de nyter havutsikten. Dersom du ønsker en mer livlig kveld er det naturlig å besøke Marsalforn, som er Gozos største resort. 

En øy som er skapt for aktive ferier

... hvis du elsker vann! Hva angår aktiviteter på landjorden er det utover utforskning av spennende, historiske severdigheter ikke så mye å oppleve, men i og på vannet er mulighetene i særklasse. De vakre strendene på Gozo egner seg perfekt til å gire ned og dyrke en rekke forskjellige former for vannsport. På nordkysten ligger Ramla Bay med en strand som er velkjent for sin gylne sand og sitt klare vann, og her kan du tilbringe time etter time på utforskning av den mystiske verdenen under havoverflaten med snorkel og maske. Qala er stedet å reise til dersom du vil dyrke vannbaserte sportsgrener som kajakk- og kanopadling, og for litt større barn og ungdommelige sjeler finnes pedalbåter og bananbåter.

Øyas kystlinje har fantastiske klippeformasjoner og spennende steder som 'Fungus Rock', som er ekstremt populære blannt dykkere. Den Blå Lagune ved øya Comino, som ligger omtrent midt mellom Malta og Gozo, er berømt for sine hvite kyster og sitt turkise vann, som sammen gjør lagunen til et uimotståelig reisemål. 

 

 

 

 

 

 

 

Reiser til Malta

Les mer om Malta og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Malta her

Andre linker