Reiser til Gzira

Gzira betyr "øy" på maltesisk, som en henvisning til øya Manoel som ligger i havnen umiddelbart utenfor byen. Like ovenfor Gzira på motsatt side av denne lille øya ligger Valletta, Maltas hovedstad grunnlagt av Johanniterordenen i 1566. På samme tid kan du lett gå via den brede havnepromenaden til Sliema for å utforske nabobyens rike nattliv. 

Tett på verdensarv

Reiser du til Gzira befinner du deg med andre ord bare et steinkast fra en stripe av middelhavsøyas største severdigheter og attraksjoner. I selve Gzira er det tallrike gode spisesteder nede langs havnefronten som har en naturlig tiltrekningskraft på de fleste som reiser hit. Før eller etter middag kan du spasere en tur langs vannet for å beundre de opplyste bygningene på motsatt side og de mange båtene som typisk ligger og vugger i havnen. 

I de senere tiårene har Gzira fått et mer moderne uttrykk med flere nye, høye leilighetsbygg, men du er alikevel ikke i tvil om at du befinner deg i et område med dype historiske røtter. Du kan f.eks. ikke reise til Gzira uten å ta deg en tur ut på den lille øya Manoel, som har en spennende og til tider dramatisk historie. Det går en bro over til øya som i dag er ubebodd. På 1600-tallet etablerte malteserridderne et karantenehospital her i et forsøk på å beskytte øya mot svartedøden og kolera. Senere bygget ridderordenen også et festningsanlegg på øya, Fort Manoel. Her hadde den britiske flåten en base under Andre Verdenskrig. Fra det velbevarte fortet kan du se over til Valletta og flere av de severdighetene som har fått byen oppført på UNESCOs Verdensarvliste som Fort. St. Elmo og Saint John`s Co-Cathedral. 

Bestill din reise til Gzira her

Hos Escapeaway Reiser er vi spesialister på å finne hotell og feriehus som sikrer deg de beste rammene rundt en uforglemmelig ferie. I Gzira har vi også ut fra gjesteanmeldelsene på blant annet Tripadvisor, håndplukket de beste hotellene og samlet de i vår søkemotor her på siden. Via denne kan du finne det helt rette hotellet for din reise til Gzira på Malta og eventuelt bestille dine flybilletter med det samme!

Kjøper du en pakkereise med både hotell og fly (pluss evt. leiebil/transport), er du dekket av reisegaranti. Du står selvfølgelig også fritt for å kun kjøpe ferieoppholdet og selv stå for transporten. 

Reiser til Malta

Les mer om Malta og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Malta her

Hoteller i Gzira