Reiser til Naxxar

Naxxar er en liten by på det nordlige Malta med knapt 15.000 innbyggere. Til tross for at to av øyas mest kjente byer, Valletta og Mdina, ligger innenfor bilavstand, er Naxxar lite turismepreget sammenlignet med disse to byene. Dersom du foretrekker å bo litt på avstand av de mest turismepregede områdene, men med severdigheter i nærheten, er Naxxar et perfekt reisemål.

En fredelig by med sentral beliggenhet

Det er mye å se på resten av Malta, men gå heller ikke glipp av Naxxars egne severdigheter. Dem er det vel og merke ikke så mange av, men både den vakre 1600-tallskirken og Palazzo Parisio med sine tilhørende hager er verdt å bruke litt tid på. Her og i de omkringliggende, smale gatene vil du tydelig fornemme at Naxxar er en by med dype, historiske røtter. Samtidig har du i Naxxar takket være den litt avsidesliggende beliggenheten større sjanser til å oppleve maltesernes hverdag enn hva du har dersom du reiser til en av øyas populære feriebyer. Her har du gode muligheter til å nyte afternoon tea eller spise meze med lokalbefolkningen.

Det finnes nok supermarkeder i byen til å dekke de fleste behov, og rundt kirken ligger mange resturanter. Naxxar henger nesten sammen med den større nabobyen Mosta; derfor finner du et par kilometer mot vest enda mer å oppleve. Med mindre du har lyst til å ta en hviledag hjemme i Naxxar, er den lille byen en god base for spennende utflukter på Malta.

Det sier seg nesten selv at både den gamle og den nye hovedstaden, Mdina og Valletta, bør stå høyt på listen over utfluktsmål på en reise til Naxxar. Det er bussforbindelser til de fleste steder på øya, selv om du muligens må skifte buss underveis. Dersom du ønsker å stå friere til å utforske severdigheter og ikke minst strender er det en fordel å også bestille en leiebil når du bestiller reisen. Ettersom at du i såfall ikke er avhengig av kjøreplaner, er ikke øya større enn at du kan nå alle dens hjørner og hjem igjen på samme dag. De beste strendene i den nordvestlige enden av Malta, i retning naboøya Gozo, ligger alle innenfor en halvtime med bil.

Book en reise til Naxxar her

Naxxar er ikke ett av de mest kjente reisemålene på Malta og er derfor heller ikke fylt med hoteller, men vi har uansett allerede håndplukket de beste av dem. Benytt søkemaskinen her på siden til å bestille ditt opphold på øya. Du kan også finne en rimelig flybillett til øyas internasjonale flyplass. Du avgjør selv hvorvidt du ønsker å reise fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand. Bestill eventuelt også en leiebil med det samme. Når du booker en samlet pakkereise hos oss er reisen sikret av Reisegarantifondet. Slik er en ferie med Escapeaway.

Reiser til Malta

Les mer om Malta og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Malta her

Hoteller i Naxxar