Reiser til San Gwann

San Gwann ligger på det nordøstlige Malta tett på St. Julian`s, Sliema og Birkikara. Ved første øyekast er San Gwann en forstad med et forholdsvist moderne uttrykk, men ved nærmere ettersyn vil du se at det mellom de nyere bygningene finnes spor av tidligere bosettelser, noen så langt tilbake som bronsealderen. Det ligger også her små sjarmerende kapeller av litt nyere dato. 

I dag har San Wann rundt 14.000 innbyggere. Takket være beliggenheten sentralt på øya og nær Maltas Universitet, som er innenfor gå avstand, er San Gwann blitt et populært sted å bosette seg for både familier og studerende. Vil du gjerne bo mer "lokalt" med litt avstand til de mest turistede områdene, da er San Gwann et utmerket valg. I og med at det er malteserne selv som bor her, kan du nyte godt av et litt lavere prisnivå i byens butikker. 

Reiser du til San Gwann har du samtidig et godt utgangspunkt for å utforske resten av øya. Sliema, St. Julian`s, Birkirkara og ikke minst Valletta, er alle bare en kort kjøretur unna. Fra busstasjonen ved universitetet er det også forbindelser til de fleste delene av øya, hvis du ikke benytter leie av bil mens du er på Malta. Det er f.eks. kun 8 km. til Mdina, som inntil grunnleggelsen av Valletta i 1566 var Maltas hovedstad. Leier du en bil, kan du utforske severdighetene i ditt eget tempo og lett kombinere sightseeing med en tur til en av øyas flotte strender.

Sammenlignet med de tilstøtende, mer turistede nabobyene, er resturant- og butikklivet i San Gwann ikke like mye å ta av. Men det er alikevel langs hovedgaten nok spisesteder og innkjøpsmuligheter til å dekke de fleste behovene på reisen. Tross en del studerende i byen, er nattlivet mer avdempet enn i St. Julian`s. Men er du i festhumør er det bare en par kilometer til denne mer livlige nabobyen. Du har her hovedstaden Valetta innenfor kort avstand med et valg av stemningsfulle fortorgskafèer, resturanter og vinbarer i den gamle bydelens brosteinbelagte gater og strøk. 

Bestill din reise til San Gwann her

Vi har håndplukket hotellene i San Gwann med de beste gjestebedømmelsene slik at du er sikret de beste rammene på din ferie. Du kan bestille både hotell og fly via vår søkemotor her på siden. Når du kjøper en pakkereise, er den dekket av reisegaranti. Du kan naturligvis også velge bare å bestille ferieopphold hvis du selv vil stå for bestilling av transport. I de fleste tilfellene har du muligheten til å velge gratis avbestilling på oppholdet ditt. 

Reiser til Malta

Les mer om Malta og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Malta her

Hoteller i San Gwann