Reiser til Senglea / L’Isla på Malta

Senglea er en av Maltas såkalte "Tre byer," de tre befestede byene i Grand Harbour ved Valetta. Opprinnelig var det i disse tre byene, Senglea, Vittoriosa og Cospicua, at den lokale befolkningen kunne søke tilflukt dersom øya ble angrepet. Det lyktes Senglea å stå imot den osmanske invasjonen i 1565, hvilket ga byen tilnavnet "Civitas Invicta."

Mange reisende som besøker Malta ser kun Senglea fra havnefronten i Valetta. Byen, som ofte omtales som L’Isla (Øya), er til tross for dette absolutt et besøk verdt, ikke minst på grunn av byens fascinerende historie. Når du vandrer rundt i Sengleas smale gater og er omgitt av sjarmerende, rustikke bygninger, vil du tydelig fornemme byens dype røtter. I likhet med mye annet på Malta var det tempelridderne som grunnla Senglea i 1554 og siden befestet byen. Byen blomstret opp i det 18. århundre, blant annet på grunn av det nærliggende skipsverftet.

Den minste av De tre byer

På starten av det 20. århundre bodde mer enn 8.000 mennesker i byen, som på den tiden var én av de tettest befolkede byene i Europa. De tyske bombardamentene under 2. verdenskrig gikk særdeles hardt utover byen, men enkelte historiske kirker og andre monumenter overlevde krigen. Dersom du er historisk interessert kan vi anbefale et besøk i nabobyen Vittoriosa, som var en fungerende by som tidlig som da tempelridderne kom til Malta.

Før 2. verdenskrig var Senglea sentrum for Maltas elite, men etter ødeleggelsene flyktet mange ut på landet eller til avsidesliggende byer som å komme seg i sikkerhet. I dag bor det kun omkring 2.800 fastboende i byen. De siste årene har blant annet oppgraderingen av lystbåthavnen bidratt til en fornyet interesse for å bosette seg her, blant utenlandske utstasjonerte og forretningsfolk.

Senglea, som er den minste av De tre byer, ligger på en liten halvøy som strekker seg ut i det berømte havnebassenget. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor denne beliggenheten bidro til at byen i sin tid var så vanskelig å invadere. I dag bidrar byens plassering like overfor Valetta til at du på en reise til Senglea får alle tiders utgangspunkt for å utforske Valettas mange kulturelle og historiske attraksjoner, med mindre du ikke vil nøye deg med å nyte den vakre utsikten over vannet til Maltas gamle hovedstad fra Gardjola Gardens ved Senglea Point.  

Kultur

Til tross for den store befolkningsnedgangen etter 2. verdenskrig er det i dag masser av liv i  Senglea. To ganger årlig, i mars og september, avholdes for eksempel populære regattaer (tradisjonelle kappseilaser) på vannet i Grand Harbour. Regattaen i september er samtidig startskuddet til den største byfesten; da er byen overdådig dekorert og lyst opp av mange hundre lamper og spektakulært fyrverkeri. De siste årene har det dessuten dukket opp enda en populær begivenhet, nemlig Senglea Martime Festival som avholdes i mai /juni og som er en feiring av den lokale kulturen, historien og byens tette forhold til havet.

Spisesteder

Tatt den meget beskjedne størrelsen i betraktning er det et ganske godt utvalg av spisesteder i selve Senglea. De fleste av dem ligger på den østlige siden av halvøya, nede ved lystbåthavnen. Utvalget inkluderer både internasjonale resturanter og steder der du kan utforske det lokale kjøkkenet, som ikke overraskende er rikt på fiske- og skalldyrsretter.

Book en reise til Senglea og et flott hotell

Med Escapeaway kan du reise til Senglea fra flyplassene i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand, enten direkte eller med en mellomlanding underveis. Hos oss får du flybilletter med rutefly til nettets beste priser pakket sammen med våre utvalgte hoteller i Senglea og med mulighet til å supplere med en leiebil. Alt samles i én pakkereise, som er sikret av Reisegarantifondet.

>> Les også om luksusferie på Malta her
>> Les om billig ferie på Malta her

 

 

Reiser til Malta

Les mer om Malta og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Malta her

Hoteller i Senglea