Reiser til Sliema

Sliema ligger på Maltas østkyst rett nord for hovedstaden Valletta, og er et ideelt reisemål for feriegjester som kombinerer Vallettas fantastiske kulturelle og historiske severdigheter med en behagelig og rolig strandferie blant Sliemas klipper og varme, klare middelhavsvann. 

Klimaet i Sliema er et typisk middelhavsklima med varme somre og milde vintre, som ligner klimaet i Sør-Italia eller Hellas. 

Om sommeren (fra juni til august) stiger temperaturen til de høye 20-tallene og solen skinner 12 timer om dagen i gjennomsnitt. Takket være beliggenheten på Maltas østkyst og ved Middelhavet er temperaturen relativt varm hele året rundt, selv i vintermånedene, da temperaturen ligger på rundt 15 grader i gjennomsnitt. 

Topp-attraksjoner:

Strandpromenaden i Sliema er det ideelle stedet for en romantisk spasertur med din kjære, eller en joggetur om morgenen før varmen setter inn. 

Du kan også besøke mange kirker i Sliema, deriblant:

  • Stella Maris Kirke
  • Sacro Cuor sognekirke
  • Gesu 'Nazzarenu sognekirke
  • San Girgor sognekirke

En av de eldste polygonale festningene i verden, Fort Tigne, er på UNESCOs verdensarvliste og er absolutt verdt et besøk hvis du vil lære litt mer om Sliemas historie. 

Strender

Sliema har ingen sandstrender, men malteserne betrakter enhver strekning ved havnefronten som gir adgang til havet for "strand". Til tross for mangelen på sandstrender er Sliema en favorittdestinasjon for mange svømmere, blant annet takket være byens romerske bad, som er en rekke rektangulære basebassenger i klippene, som beskytter mot de åpne havstrømmene.

Kultur

I juli og august arrangeres det forskjellige religiøse begivenheter og fester til ære for byens  helgener, noe som gir en perfekt mulighet til å få et innblikk i maltesisk kultur. 

Det salesianske teateret, som ligger et par gater inne i landet fra strandpromenaden, er det eneste teateret i Sliema som er mer enn et århundre gammelt. Det ble gjenoppbygget og gjenåpnet med et mål om å bli et av landets kulturelle referansepunkter med et bredt utvalg av shows, forestillinger og konserter fra forskjellige disipliner, inkludert klassisk og rytmisk musikk, dramaer og samtidskunstutstillinger. 

Spisesteder

Sliema er ikke en stor by, men det er ikke mangel på gode og varierte spisesteder her. En restaurant som virkelig er verdt å besøk er Mint Cafe, som drives av et New Zealandsk par, og som serverer sunn, lett og lokalprodusert mat med vegetariske og veganske muligheter.

Hvis du foretrekker tradisjonelle maltesiske retter og middelhavsretter kan vi anbefale å besøke Ta'Kris, som er en familiedrevet restaurant innredet i et tradisjonelt maltesisk bakeri, som er populært blant både lokale og utenlandske besøkende. 

Underholdning

Malta har et pulserende natteliv med mange klubber, barer og diskoteker som pumper ny musikk ut av høyttalerne til de festeglade feriegjestene, og hvis du ikke er så glad i å gå på byen og høylydte barer, så kan du besøke et kasino eller en av de mange atmosfærerike vinbarene. Det er kort sagt noe for enhver smak i området rundt Sliema. 

Aktiv ferie

Byen er omgitt av hav, vind og godt vær - og Malta som helhet rommer mange muligheter for å tilfredsstille enhver reisendes tørst etter eventyr og adrenalinfylte aktiviteter. Du kan blant annet prøve:

  • Klatring
  • Flyboard
  • Vindsurfing
  • Zip-line
  • Wakeboard

Dagsturer

Den største fordelen med Maltas lille størrelse er at reisetiden holdes på et minimum. Malta tilbyr et pålitelig, moderne og relativt billig offentlig transportsystem bestående av busser og taxier. 

Det er også lett å leie sykler på øya, som er den mest økonomiske og miljøvennlige måten å komme seg rundt på. Hvis du foretrekker stor individuell frihet og ikke vil stå på pedalene i hele ferien, kan vi også anbefale å leie en bil, som gir deg muligheten til å bevege deg rundt på øya helt etter eget behov. 

Vær og klima

Klimaet er et typisk middelhavsklima med varme somre og milde vintre, tilsvarende klimaet du finner i Sør-Italia eller Sør-Hellas. Takket være beliggenheten ved kysten blir det sjelden voldsomt varmt, da havbrisen kjøler ned luften, og mildner de kalde temperaturene om vinteren. 

Hoteller og ferieboliger i Sliema

Vi i Escapeaway håndplukker de beste hotellene og ferieboligene i Sliema. Det er bl.a. helt avgjørende at alle ferieboliger, feriehus, ferieleiligheter og hoteller har gode anmeldelser fra både gjestene våre og fra gjester i andre land. 

Bruk søkemotoren til å finne din neste reise med mulighet for avreise fra bl.a. Oslo/Gardermoen, Oslo/Torp, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Trondheim eller Tromsø. Vi finner automatisk nettets beste priser på flybilletter med både lavprisfly og rutefly, og pakker dem sammen med utvalgte hoteller og ferieboliger i Sliema. Du kan også velge å bestille transport til din feriebolig eller en leiebil som står klar på flyplassen, slik at du får en best mulig start på ferien. 

Det hele samles automatisk i en pakkereise med reisegaranti, og du er dermed også dekket av pakkereiseloven, så da får du det beste fra begge verdener. God tur!

>> Les alt om hoteller i Sliema her

Reiser til Malta

Les mer om Malta og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Malta her

Hoteller i Sliema