Reiser til Agadir 

Det er vanskelig å finne et bedre sted for en badeferie i Marokko enn Agadir. Kystbyens hovedattraksjon er den brede lyse sandstranden, som strekker seg over flere kilometer. Om det så er avslapning eller kvalitetstid med familien du er på utkikk etter så kan stranden ved Agadir denne den perfekte rammen for din ferie. 

Når du reiser til Agadir kan du bruke dagene på å svømme i det lune havet, lene deg tilbake i solstolen med en god bok eller eventuelt prøve kreftene på forskjellig type vannsport. Kveldene inviterer til spaserturer på den hyggelige strandpromonaden, La Corniche, mens du nyter solnedgangen over Atlanterhavet. Deretter kan du slå deg ned på resturanter og kafeer som ligger side om side med fristende menykart. 

Men en reise til Agadir byr også på mye mer enn bare avslappende strandliv i solen. Du har også et godt utgangspunkt for å dra på utflukter til noen av Marokkos mest interessante severdigheter. Oppe i de nærliggende Atlasfjellene kan du for eksempel oppleve livet i små landsbyer, hvor det nesten kan virke som om tiden har stoppet. Ta deg også gjerne god tid til å utforske selve Agadir, som selvom den er Marokkos mest moderne ferieby, har masse av sjel og stemning - ta for eksempel det lokale markedet, hvor det er rike muligheter for å prute på prisene og gjøre en god handel. 

Velkommen til Marokko med Escapeaway! Vi er spesialister på reiser til Agadir hvor du bor på håndplukkede hotell på din ferie. 

>> Les også mer om reiser til Essaouira 
>> Les også mer om reiser til Marrakech 

 

Hoteller i Agadir

Populære hoteller i Agadir

Marokko, Agadir
9,4
Fantastisk
5731 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 8 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Internettilgang / WiFi
Marokko, Agadir
9,4
Fantastisk
298 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 9 km
  • Internettilgang / WiFi
  • Restaurant
Marokko, Agadir
8,7
Meget bra
3334 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 8 km
  • Nærmeste strand: ca. 300 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Severdigheter 

Jeg har her valg ut noen av de severdighetene som du kan oppleve på din reise i Agadir. Beskrivelsene er utelukkende ment som inspirasjon til din reise, og det taes forbehold mot faktuelle feil. Hvis du har lyst til å lese mer om andre severdigheter, kan jeg anbefale deg å lese vår reiseblogg med inspirasjon. Her kan du finne spennende artikler om våre andre reisemål. God fornøyelse og god reise! 

La medina 

En av de største historiske severdighetene i Agadir er byens Medina-område. La Medina er et slags lite utendørs museum, som også rummer et hjem for håndverkere, boliger, et lite hotell og en eksotisk hage. 

Museet er bygget ved hjelp av tradisjonelle berberiske håndverksteknikker i 1992 etter en ide av den italienske kunstneren Coco Plizzi. Museet ligger i distriktet Ben Sergao, ca 4,5 km fra byens sentrum. 

Kasbah 

Når du reiser til Agadir skal du helt sikkert også oppleve en annen av Agadirs store historiske severdigheter, nemlig byens kasbah. Kasbahen ligger på en høy bakke, som opprinnelig utgjorde Agadirs eldste bydel, og har en enestående utsikt ut over Agadirbukten og byens havn. Da den ble bygget i 1572 var den en omfattende festning med en labyrint av snoende, livlige gater. Men så, etter det katastrofale jordskjelve i 1960 som la store deler av byen i ruiner, er det kun en gjenoppbygget mur som står igjen. 

Hvis du snakker med noen av de gamle innbyggerne i Agadir, vil en del av dem enda huske den berømte "mauriske kafè" i kasbahen og dens vakre panoramautsikt. På bakken under festningen er det inngravert en skrift på arabisk som sier "Gud, Land, Konge", som, i likhet med festningens mur, er opplyst om natten.  

Souk El Hak (marked)

Hvis du vil oppleve en av Agadirs største attraksjoner, må du reservere den ene eller begge morgenene i helgen din mens du ferier i byen. For hver lørdag og søndag morgen finner byens store marked sted på gaten Chaib Al Kamra Mohammed Ben Brahim, ca. tre kilometer fra byens sentrum. 

Markedet befinner seg bak seks meter høy mur, og herfra brer en nesten uopphørlig rekke av boder seg med alt hva enn det skulle være. Du kan finne landbruksprodukter fra Sous-sletten, alle slags sko, pelser, krydderier, tekstiler, tøy, kosmetikk, parfyme, håndvesker, kunsthåndverk, og mye, mye mer. Med sine 6000 boder (offisielle tall) er markede ikke bare byens, men hele regionens største marked. 

Å besøke souken er en stor kulturell opplevelse i seg selv; men for de som godt liker å prute om prisen, da er det også en god mulighet til å finne gode, lokale håndverksprodukter til lavere priser enn de du ellers vil finne i normale butikker. 

Informasjon og fakta 

Jeg har her samlet litt fakta og informasjon om reisen til Agadir, som f.eks byens geografi, befolkning, historie og klima. Dette kan tjene som inspirasjon til din reise i den marokkanske perlen. Ønsker du å finne mer inspirasjon til reisen din, da kan jeg anbefale deg at du besøker reisebloggen vår, hvor du kan finne spennende artikler om alle våre reisemål. God fornøyelse og god reise! 

Geografi og befolkning 

Agadir ligger ut mot Atlanterhavet, like nord for det punktet hvor Suselven løper ut i havet. Byen ligger samtidig nær fjellkjeden Atlasfjellene, 508 km sør for Casablanca. 

Med sine rundt 430.000 innbyggere er Agadir den tiende-største by i Marokko. Den er hovedstad i Agadir Ida-U-Tanan prefekturert og i regionen Sus-Massa. 

Klima og vær

Agadirs beliggenhet ved Atlanterhavet gjør at klimaet er meget temperert med dagstemperaturer normalt sett mellom 15 og 26 grader i løpet av året. Av og til kan du også oppleve vind fra Sahara kalt Chergui-vinden, som i opp til fem dager kan øke temperaturen til over 40 grader; men det er ikke ofte dette skjer. 

De varmeste månedene i året er juli og august med gjennomsnitlig 26 grader, etterfulgt av juni og september med 23 grader i gjennomsnittet. Derimot er januar den kaldeste måneden med 15 grader, etterfulgt av desember og februar med 16 grader i gjennomsnittet. 

Flest soltimer får du i juni og juli med 12 timer om dagen, etterfulgt av mai, august og september med 11 soltimer om dagen i gjennomsnittet. De minst solrike månedene er januar, februar og november med henholdsvis 7, 8 og 9 soltimer om dagen. 

Den mest regnfulle måneden i året er desember med litt over 60 mm i gjennomsnittet, etterfulgt av januar med litt under 40 mm i gjennomsnittet. Sommermånedene juni, juli og august, samt begynnelsen på høstmåneden september har stort sett ikke noe nedbør. 

Transport

Det spanske busselskapet ALSA har siden 2010 stått for Agadirs bussforbindelser, mens en ny hovedvei mellom Casablanca og Agadir, bygget i samme året, har forbedret den regionale transporten med buss eller bil vesentlig. 

Agadir har en internasjonal flyplass, Al Massira Flyplass, som ligger 22 km fra byen. Flyplassen har flyvininger til en lang rekke europeiske destinasjoner. Det er flere flyselskap som har (sesongbestemte) flyvninger til Norge. 

Flyplassens samlede terminalområde er på 26.550 km2 og den forventede kapasiteten er på 3 millioner passasjerer i året. Det er et stort venterom på flyplassen som er oppdelt i to; et for nasjonale flyvninger (hvor det ikke er toll) og et annet for internasjonale flyvninger. 

Få mer informasjon om transport i Agadir på Wikimedia

Reiser til Marokko

Les mer om Marokko og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Marokko her

Andre linker