Reisetips til Mauritius

Kritthvite strender, snorkling, golf og gourmetresturanter. Mauritius er en tropisk paradisøy for feinschmeckere og til dem som elsker litt luksus og god service i eksotiske omgivelser. 

Mauritius finner du førsteklasses destinasjoner, fantastiske strender, laguner og korallrev, en interessant kultur og frodige fjell, som sammen gjør Mauritius til det perfekte feriemålet.  Velkommen til Mauritius med Escapeaway, vi spesialiserer oss på reiser der du bor på håndplukkede hoteller for ferien.
 
Som destinasjon er Mauritius først og fremst kjent for sine unike strender med sin myke sand og krystallklare, turkisblå vann som sparer på et fargerikt liv. Dette imaget som det ultimate målet for en tropisk strandferie er vel fortjent, men det er ikke bare det fantastiske strandlivet som gjør Mauritius til et ekstremt attraktivt reisemål. Hvis du bare er litt eventyr og har viljestyrke nok til å løsrive deg fra de attraktive strendene, venter også mange uforglemmelige opplevelser på deg, både i innlandet og i det indiske hav.
 
Det fjellrike, frodige indre på øya inviterer deg til naturskjønne turer og i det alltid varme havet kan du møte fisk i alle regnbuens farger på snorkling- eller dykketurer. Selv om Mauritius først ble permanent kolonisert på 1600-tallet (av nederlendere), kan du også se frem til å møte en spennende, mangfoldig kultur som gjenspeiler øyas korte, men rike historie, der mange mennesker har satt sitt eget preg på den lille nasjonen. Dette kommer blant annet frem i kulinariske herligheter, der lokal mat er en fascinerende blanding av indiske krydder og ferske lokale råvarer, tilberedt i henhold til tradisjonelle oppskrifter med innslag fra europeisk, kinesisk og afrikansk mat.
 
Mauritius er på størrelse med Tenerife, men har som den populære spanske ferieøya noe for enhver smak. Hvis du reiser hit med familien, vil du lett tilbringe mesteparten av ferien ved å nyte de vakre strendene. Ønsker du en litt mer aktiv ferie, er det derimot mange aktiviteter, som ziplining, der du suser mellom tretopper langs lange taubaner, eller naturparker hvor du kan komme nær det rike dyrelivet som er unikt takket være øyas isolasjon. Samtidig er Mauritius kjent som et virkelig livsnyter-reisemål, hvor nygifte og andre par som ønsker en idyllisk pause fra hverdagen, kan dra på spennende båtturer langs kysten, ri en tur i solnedgangen eller bare nyte romantiske middager på stranden under en spektakulær stjernehimmel.
 
Godt å vite når du planlegger reise til Mauritius
 

Juni, juli, august er vinter på Mauritius, temperaturen om dagen ligger på omkring 23-25 grader og om natten på omkring 15 grader. 
Hvis du besøker Mauritius i denne perioden, er det godt å ha med en varm jakke og bukser. På denne tiden kommer vinden typisk fra øst, og du vil oppleve mer vind på østkysten enn på resten av øya.
Den beste tiden å reise til Mauritius på er april og mai, og fra oktober til midten av desember. Da er det gjerne litt lavere temperaturer og kjøligere netter, og stort sett et tørt vær. Disse månedene er ideelle for en familieferie, da både luft- og vann temperaturen er behagelig, og ved kysten ligger temperaturen på omkring 26 grader.
Fra slutten av desember til mars er det sommer på Mauritius. Temperaturene når opp til 30 grader og ved kysten omkring 28 grader.  Denne perioden er perfekt for deg som vil nyte varmen, dyrke vannsport, dykking og bading.
Oktober, november er høysesong på Mauritius, temperaturen ligger på omkring 28 grader om dagen, litt kjøligere på kvelden og natten. I vannet er det rundt 26 grader.

Velkommen til Mauritius med Escapeaway

Hos oss kan du planlegge og skreddersy din reise akkurat slik det passer deg. Kombinér hotellet med en billig flybillett til Sir Seewoosagur Ramgoolam International Airport på Mauritius, med rutefly fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand
Merk at du kan velge blant våre nøye utvalgte hoteller, og pssst.... ikke glem å sjekke ut våre unike Hideaways hoteller. Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet til å utforske denne flotte, tropiske øya Mauritius. 

>>> Se alle våre Hideaways hoteller på Mauritius

>>> Les også om reiser til Seychellene

>>> Les også om reiser til Maldivene

 

Hoteller i Mauritius

Populære hoteller i Mauritius

Mauritius , Mauritius
9,4
Fantastisk
889 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 37 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Mauritius , Mauritius
9,7
Fantastisk
1202 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 59 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi
Mauritius , Mauritius
9,4
Fantastisk
247 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 71 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
  • Internettilgang / WiFi

Severdigheder

Jeg har valgt ut noen av de mange severdighetene og aktivitetene du har muligheten til å oppleve på ferien din på Mauritius. Hvis du vil lese mer om andre severdigheter på Mauritius, anbefaler jeg deg å lese bloggen vår om reise, hvor du kan finne spennende artikler om alle våre destinasjoner. God fornøyelse og god reise!

Île aux Cerfs

Île aux Cerfs er en privateid øy som ligger nær østkysten av Mauritius i Flacq-distriktet, og tilbyr Mauritius 'største lagune, 87 mål frodig vegetasjon og fantastiske hvite sandstrender. I

tillegg til den vakre lagunen og sandstrendene, huser øya en golfklubb, tre strandrestauranter og et bredt utvalg av besøkende aktiviteter; ikke minst et bredt spekter av vannsport. Begge båtene drar regelmessig fra landsbyen Trou d'Eau Douce til Île aux Cerfs, og det anbefales å tilbringe en hel dag på øya.

Black River Gorges National Park

Black River Gorges National Park er en nasjonalpark i det sørvestlige Mauritius som er et annet åpenbart sted for en dagstur. Nasjonalparken dekker et område på 67,54 km², inkludert høylandsskog, lavlandsskog og mosegrodd, og beskytter det meste av øyas gjenværende regnskog, selv om mye av den er redusert av invasive plantearter, som kinesisk guava, og av forskjellige invasive plantearter, som hjort og ville griser.
 
Imidlertid forekommer fortsatt mange endemiske plante- og dyrearter i parken, inkludert sjeldne flaggermusarter, Mauritius-tårnfalk, Mauritius-papegøye, Mauritius-grå fugl, Mauritius-fody og den gråhvite glassøyefuglen.
 
I tillegg til den fantastiske naturen, tilbyr parken en rekke besøkende fasiliteter, inkludert to informasjonssentre, picnic-områder og 60 kilometer stier. Det er også fire feltstasjoner i parken, som blant annet brukes til forskning og ulike naturvernprosjekter.

Chamarel

Chamarel er en landsby som ligger i distriktet Rivière Noire på den sørvestlige delen av øya. Landsbyen er i dag mest kjent for sine fantastiske naturattraksjoner - inkludert Seven Colored Earths, Chamarel Falls og Black River Gorges National Park - så vel som sin lokalt dyrkede kaffe og den gamle kirken, Saint Anna fra 1876, som har blitt et populært pilegrimsreisemål for katolikker.
 
En av de mest besøkte naturattraksjonene i området er Seven Colored Earths, som ligger ca. 4 km sør for den vestlige delen av byen. De fargede jordene består faktisk av lavaformasjoner som anslås å være mellom 3,5 og 7 millioner år gamle og vises i syv forskjellige farger når sollyset faller på dem. Den beste tiden å oppleve dem på er om morgenen når de første solstrålene og duggene sammen gjør fargene sterkest.
 
En annen av Chamarels største naturattraksjoner er Chamarel-fossen ved elven du Cap, som ligger ca. 1,5 kilometer fra inngangen til byen. Vannet faller spektakulært 95 meter (noen mener 100 meter) nedover en vertikal klippe og ender i en dyp kløft, omgitt av grønn vegetasjon. Hvis du liker utfordrende naturopplevelser, kan det arrangeres rappellering fra toppen av fossen om høsten, men dette må gjøres gjennom profesjonelle serviceleverandører i området.
 
Andre populære sportslige aktiviteter i området rundt landsbyen er turer på terrengsykkel, ridning (det er en rideskole i området) og en opplevelsespark i skogen hvor du kan underholde deg med hengebroer, tau, zipliner og andre aktiviteter som er egnet for hele familien.
 
I tillegg ligger den nylig restaurerte Ebony Forest - et 50 mål stort skogsområde med 130 000 gjeninnførte endemiske arter - nær Seven Colored Earths; og dette vernedeområdet er nå åpent for besøkende.
 

Port Luis

Mauritius hovedstad, Port Louis, er et upåaktet sted, men har en hyggelig atmosfære. Byen er spennende og full av liv, og de fleste besøkende finner raskt veien til den moderne Le Caudan Waterfront, som tilbyr et kasino, kinoer, butikker, barer og restauranter.
 
Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Gardens er et av høydepunktene i Port Louis og dateres tilbake til 1735. Moka Town, rett sør for Port Louis, er en annen, med en høytidelig atmosfære og en rekke staselige bygninger, spesielt den store Le Réduit guvernørens herskapshus. Eureka House er også en praktfull kolonibygning, med fin utsikt. De fleste turistguider vil også referere til Domaine Les Pailles; et omfattende kulturhus som inkluderer familievennlige attraksjoner, hesteshow, kasiono, jazzklubb og en fungerende sukkerfabrikk.

Hvordan bestiller jeg en reise til Mauritius

Mauritius er mest populær blant velstående sørafrikanere og franskmenn, så de fleste internasjonale flyvninger ankommer fra disse to landene. Imidlertid er det også flyforbindelser til mange andre europeiske byer, og du finner gode flyforbindelser fra blant andre Oslo, Bergen, Stavanger, Trondheim og Hamburg flyplass til Mauritius. Flyplassen ligger i nærheten av Port Louis og herfra kjører taxi og flybusser til de forskjellige feriestedene. Hvis du bestiller en tur med Escapeaway, vil vi selvfølgelig også arrangere en transfer for deg som står klar til deg på flyplassen ved ankomst hvis du ønsker det.

Geografi og befolkning

Republikken og øyriket Mauritius består av hovedøyen Mauritius og flere avsidesliggende øyer, som tilsammen har et areal på 2.040 km2 (ca. 80% af Luxembourgs størrelse).

Den nest største øya i øyriket er Rodrigues, 560 kilometer øst for Mauritius, mens tvillingøyene Agalega ligger ca. 1000 kilometer nord for Mauritius. Saint Brandon, som ligger ca. 430 kilometer nord for Mauritius, er en skjærgård som består av en rekke sandbanker og holmer, hovedsakelig brukt som fiskebase av Raphael Fishing Company Limited.

Mauritius har en befolkning på rundt 1.300.000, hvorav ca. 96% bor på hovedøya Mauritius, mens ca. 3% bor på den nest største øya Rodrigues, og resten bor på Agalega og Saint Brandon. Med et så lite område og over en million innbyggere er det ingen overraskelse at Mauritius har den høyeste befolkningstettheten i Afrika.
 
Hovedstaden Port Louis ligger nordvest for hovedøya Mauritius. Byen, som er det kulturelle, politiske og økonomiske sentrum for kongeriket, har rundt 150 000 innbyggere.

Språk

Som både en engelsktalende og fransktalende nasjon, er Mauritius medlem av både Commonwealth of Nations og La Francophonie, og gjenspeiler landets historie som en tidligere engelsk og fransk koloni. Den mauretanske grunnloven fremhever ikke et av de to språkene som det offisielle språket i landet, men i parlamentet er det offisielle språket engelsk, selv om ethvert medlem av nasjonalforsamlingen kan velge å snakke fra stolen på fransk. Den nasjonale konstitusjonen er skrevet på engelsk, mens noen lover, som f.eks Civil Code (opprinnelig introdusert av den franske, med tittelen Code Napoléon), er skrevet på fransk.
 
Den mauritiske befolkningen snakker stort sett mauritisk kreolsk, men de fleste snakker også flytende engelsk og fransk, og de fleste mauritere skifter språk etter situasjon; Fransk og engelsk foretrekkes vanligvis i pedagogiske og profesjonelle situasjoner, mens kreolsk hovedsakelig brukes i private omgivelser. Kommunikasjon i landets medier og litteratur er først og fremst på fransk.

Religion

Mauritius er det eneste landet i Afrika der majoriteten av befolkningen er hinduer og samtidig det landet i verden som har den tredje største andelen hinduer etter Nepal og India. Hinduismen kom opprinnelig til Mauritius gjennom de mange indiske arbeiderne som strømmet til øya for å jobbe etter at slaveriet ble avskaffet 1. februar 1835 under britisk kolonistyre (1810-1968).
 
Totalt er 51,9% av befolkningen hinduer, mens 31,4% av befolkningen er kristne (83% av dem er katolikker) og 15,3% er muslimer (95% av dem er sunnimuslimer). 0,4% er buddhister, mens andre religioner utgjør 0,2% av befolkningen. 0,7% av befolkningen kaller seg ikke-religiøse.
 
Selv om Mauritius konstitusjonelt er en sekulær stat og religionsfrihet er en konstitusjonell rettighet, spiller religion og religiøs liturgi en stor rolle for mange mauritere. I følge et offisielt anslag bruker en Mauritian gjennomsnittlig mer enn 700 timer i året på religiøse aktiviteter.

Turistkontor

Mauritius turistkontor har på hjemmesiden sin, blant andre. under 'Traveller's Essential' en rekke praktiske opplysninger for reisende som ønsker å besøke Mauritius. I tillegg kan du finne værmeldinger, kart og beskrivelser av aktuelle hendelser på øya på turistkontorets hjemmeside.

Reiser til bountyland

De fleste besøkende reiser til Mauritius på grunn av de fantastiske strendene og badebyene, og øya er nesten verdenskjent på grunn av de fortryllende palmestrendene og de vakre lagunene. Vannet er utrolig klart, og kystkorallrevene er flotte til snorkling. Hele atmosfæren er idyllisk på Mauritius. Det er ingen store kystbyer, og de fleste av ferieområdene er rolige og avslappede.
 
Hvis du ikke finner det du leter etter blant våre reiser til Mauritius, tilbyr vi på Escapeaway også andre destinasjoner med fantastiske strender og natur som på Mauritius. For eksempel anbefaler vi deg å se nærmere på våre reiser til Maldivene, som av mange anses for å være det ultimate reisemålet hvis du vil ha "bountyland". Et annet forslag kan være et av de mange spennende reisemål i Thailand, eller kanskje er en reise til Balis vakre strender noe for deg.

Reiser til Mauritius

Les mer om Mauritius og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Mauritius her

Andre linker

Hva sier gjestene i Mauritius?

10,0
Gjesteanmeldelser
Basert på 5 anmeldelser