Reiser til Budva

Budva, som ligger i nærheten av de to andre populære feriebyene, Becici og Rafailovici i den sørlige delen av Montenegro, er kjent som "det montenegrinske Miami" på grunn av sine 200 dager med sol i året og sin 2 kilometer lange strand ved det klare Adriaterhavet. 

Byen, som med sin 2.500 år gamle historie er en av de eldste bebyggelsene på Adriaterhavskysten, byr blant annet på Montenegros mest populære kystområde, kalt Budva-rivieraen, som med rette er blitt til et av de mest populære reisemålene i Montenegro

Velkommen til Montenegro med Escapeaway, vi er spesialister på reiser til Budva og andre reisemål i landet der du bor på nøye utvalgte hoteller på reisen din.

>> Les også om reiser til Petrovac

Stemningsfull bykjerne

Men selv om det er de endeløse, gylne strender i området som har gjort byen stadig mer populær blant europeiske reisende, har Budva mye mer å by på enn de perfekte betingelsene for en sol- og badeferie. Byen har således en særdeles rik kulturarv, som blant annet inkluderer en velbevart, muromkranset middelalderlig bydel, Stari Grad, med et citadel, byporter, Johanneskirken og andre gamle, vakre, ortodokse kirker, som er en drøm for de historisk og kulturelt interesserte.

Kan du løsrive deg fra de innbydende strendene, er Budva dessuten et godt utgangspunkt for utflukter til en perlerekke av regionens mest interessante byer og severdigheter. Den sjarmerende middelalderbyen Kotor ligger for eksempel kun en halvtimes kjøretur mot nord, akkurat som at Dubrovnik, godt 90 km lenger oppe ved kysten er et opplagt mål for en dagsutflukt. Begge steder er oppført på UNESCOs Verdensarvliste.

En livlig by

Når det er sagt, reiser man ikke til Budva-rivieraen for å oppleve det autentiske, uberørte Montenegro. I Budva er turismen således meget velutviklet, og i høysesongen er det liv og leven i byen fra morgen til kveld. På dine spaserturer rundt i den gamle bydelens smale, labyrintiske gater kan du utover de historiske severdighetene derfor også utforske et veld av butikker, caféer, barer og restauranter. I den mer moderne, og knapt så skjønne delen av byen, er det utover hoteller likeledes tallrike restauranter og shoppingsentre.

Det hele ligger innenfor gåavstand og den stemningsfulle strandpromenaden innbyr til slentreturer i solnedgangen. Om kvelden er det her nede høy stemning med musikk og feststemte gjester på barer og klubber - særlig midt på sommeren. I høysesongen er det som regel også gode muligheter til å gå på  konserter, teaterforestillinger og andre spennende, kulturelle arrangementer i Budva.

Budva byr dessuten på et veld av underholdningstilbud for den aktive feriereisende, herunder de mange vannsportsfasilitetene som tilbys langs byens kyst, som kajakkturer, parasailing og utfluktsbåter. Etter en dag brukt på stranden eller på spennende utflukter, kan du sette deg til rette på en av de mange restaurantene, hvor du kan innta lekre, montenegrinske spesialiteter, som er tydelig inspirert av både det kroatiske og italienske kjøkkenet. Deretter er det rik mulighet for å avslutte kvelden på en av barene, som byr på et livlig natteliv, hvis du er i humør til å tilbringe en morsom aften i byen.

Slik booker du en reise til Budva med Escapeaway

Velg om du vil reise til Budva fra flyplassen i Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand - så finner vi de beste prisene på flybilletter for deg. Velg deretter et hotell i Budva som passer deg, og vi setter sammen en pakkereise, som er sikret av Reisegarantifondet, til en pris du ikke finner bedre andre steder. Tilføy billeie for ultimat frihet og fleksibilitet på reisen. Hideaways AS er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den til enhver tid nødvendige garanti. 

>> Les også om reiser til Ulcinj
>> Finn også billige reiser til Kroatia her

Reiser til Montenegro

Les mer om Montenegro og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Montenegro her

Hoteller i Budva

Populære hoteller i Budva

Montenegro, Budva
9,2
Fantastisk
277 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 20 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Montenegro, Budva
9,3
Fantastisk
774 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 20 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Montenegro, Budva
9,6
Fantastisk
575 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 20 km
  • Nærmeste strand: ca. 350 m
  • Internettilgang / WiFi