Reiser til Herceg Novi

Ønsker du å bo i en spennende by med mye historie, og samtidig ha nærhet til strender og gode utfluktsmuligheter, så kan en ferie til Herceg Novi være noe for deg. Her kan du oppleve det vakre, gamle middelaldersentrum med torg, kirker, trange gater og ikke minst et hav av trapper, som akkurat denne delen er spesielt kjent for. Langs den vakre kystlinjen kan du se vakre middelalderslott og nyte utsikten over fjellene.

Herceg Novi er en spennende by i Nord-Montenegro, beliggende ved Adriaterhavet ved inngangen til den vakre Kotorbukta. Byen emmer av kultur, lokalt liv og historie helt tilbake til midten av middelalderen. Herceg Novi ligger rett ved fjellet Orjen og du finner derfor gode muligheter for fotturer i området rundt byen.

Byen ble grunnlagt i 1382 av den daværende bosniske kongen, og har siden hatt mange forskjellige navn over tid. Flere ulike land har gjort sitt inntog i Herceg Novi, som har gitt byen en blanding av flere ulike nasjonaliteter og sivilisasjoner, og som har satt sitt preg på både historie, kultur og byens utvikling. Den lange listen over erobrere over tid inkluderer tyrkerne, spanjolene, østerrikerne, serberne, kroatene, slovenerne, italienerne og til slutt tyskerne, som har hatt makten på skift i Herceg Novi siden 1482, da byen ble okkupert av tyrkerne.

Mange opplevelsesmuligheter

Herceg Novi er som sagt en spennende by, og du finner mange forskjellige severdigheter, både i selve byen og i området rundt. Byen byr på mange spennende, historiske severdigheter med middelalderslott som Forte Mare Fortress og Fort Citadela, det gamle middelaldersenteret med vakre bygninger, fontener og torg på ulike nivåer, forbundet med de mange trappene.

Du kan dra på båtturer og se det vakre landskapet på avstand, eller seile en tur inn i Kotorbukta, som byr på mange sjarmerende småbyer. Du kan også dra på båtturer og oppleve de vakre grottene fra Kotor. Ønsker du å slappe av med en dag på stranden og en dukkert i Middelhavet, finner du flere små sand- og rullesteinstrender ved Herceg Novi, samt havnebad. Vil du derimot være aktiv, kan du ta turen opp i fjellet via turstier, og på veien nyte den vakre, fjellrike utsikten over bukten.

Hvis du har en leiebil tilgjengelig, kan du ta en vakker kjøretur langs vannet inn i Kotorbukta. På veien kan du stoppe i flere små byer for et måltid, en kopp kaffe eller bare for å slappe av og nyte atmosfæren.  På ca 2-2½ time kan du faktisk kjøre rundt hele bukten: fra Herceg Novi og hele kysten rundt til byen Kotor, og deretter mot Lepetani, hvor du kan ta fergen over til Kamenari og deretter de siste 15 km tilbake til Herceg Novi.

Reiser til Montenegro

Les mer om Montenegro og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Montenegro her

Hoteller i Herceg Novi