Reiser til Igalo

I den ytre delen av Kotorbukten ligger den lille byen Igalo. Den brer seg oppover åssidene, men det er rett ned langs vannet at det yrer av liv om sommeren. Her er det barnevennlige, langgrunne sandstrender og brygger med badestiger. Perfekt for å nyte det solfylte klimaet eller spasere for å finne neste fortausrestaurant, hvor du kan nyte et deilig måltid eller en kjølig drink med utsikt over den vakre bukten.

Igalo har i flere tiår vært kjent for sine helsesentre, hvor behandlinger tilbys med den spesielle leiren fra havbunnen, som sies å ha gunstige egenskaper. Kanskje var dette, sammen med de vakre omgivelsene, grunnen til at den tidligere jugoslaviske presidenten Tito hadde sitt tilholdssted i Igalo på sommeren. Hans luksuriøse ferievilla, som står slik han forlot den i 1979, er i dag åpen for publikum på guidede besøk. Enten du tror på de spesielle egenskapene til leire eller ikke, er det ubestridelig at Igalo er ideell hvis ren avslapning står høyt på ønskelisten for ferien.

I praksis er det ikke noe synlig skille mellom Igalo og Herceg Novi, som ligger på østsiden. De to er forbundet med en bred sjøpromenade, som fortsetter helt til den lille landsbyen Meljine. Du kan derfor i tillegg nyte nabobyens restaurant- og butikkliv. Her finner du også fine strender hvis du føler for litt variasjon. Selv om de fleste, som reiser til Igalo, tiltrekkes av livet ved og i havet, kan det også anbefales å se noen av severdighetene i området.  I gamlebyen av nabobyen Meljine, gjemmer det seg flere fine kirker, og utkikkspunkter hvor du har en flott utsikt over de røde flislagte takene og ned mot det asurblå havet.

Utforsk Kotorbukten

Igalo ligger i den vestligste delen av Kotorbukten, nær grensen til Kroatia. Hvis du ønsker det, har du derfor gode muligheter til å dra på begivenhetsrike utflukter. Bukten har ikke bare noen av de vakreste landskapene i Montenegro, men også flere kjente attraksjoner. Dette inkluderer ikke minst middelalderbyene Kotor og Perast, som du kan nå ved å følge kystveien rundt bukta. Du kan ta en snarvei med ferge kort tid etter at du har passert Bijela - om så bare for å ta en annen vei hjem.

Det er bare ca. 55 kilometer til Dubrovnik i Kroatia, som derfor også er et opplagt reisemål for en dagstur når du reiser til Igalo. Der kan du enkelt tilbringe en hel dag med sightseeing.

Reiser til Montenegro

Les mer om Montenegro og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Montenegro her

Hoteller i Igalo