Reiser til Kotorbukta

Kotorbukta ligger langs Adriaterhavet i det sørvestlige hjørnet av Montenegro. Den blir ofte beskrevet som Sør-Europas vakreste fjord, men i virkeligheten er Kotorbukta ikke en fjord, men en nedsunket elvedal. Uansett er naturen her, med det klare blå vannet i de fire små, sammenkoblede buktene, omgitt av bratte, grønne fjell, en av de mest spektakulære i landet.

Unik natur og kultur

Det er ikke bare på grunn av det unike landskapet du bør reise til Kotorbukta. Langs hele buktens mer enn 100 kilometer lange kystlinje ligger en rekke atmosfæriske middelalderbyer, slott og klostre hvis historiske røtter strekker seg langt tilbake i antikken. Ikke overraskende har UNESCO utnevnt bukten, som kalles Boka Kotorska i montenegrinsk, et verdensarvsted. Opptagelsen på den prestisjetunge verdensarvlisten er begrunnet med at regionen, både i natur og kultur, har spilt en viktig rolle for spredningen av middelhavskulturer på Balkan gjennom århundrene.

Tre av de største byene i Kotorbukta er Herceg Novi, Tivat og Kotor. Spesielt sistnevnte, som ligger i den dype bukten, må du ikke gå glipp av på en tur til dette naturskjønne hjørnet av Montenegro. Det middelalderske sentrum, Stari Grad, nede ved havnen i Kotor er en av de best bevarte i Europa og uten tvil en av de mest idylliske. Inne i denne gamle bydelen, som fortsatt er omsluttet av en høy bymur, er biltrafikk forbudt. Her kan du derfor ta en rolig spasertur i de labyrintiske gatene mellom de vakre, rustikke steinhusene eller rett og slett nyte atmosfæren mens du tar deg en forfriskning på en av de mange fortauskafeene. Skal du reise til Kotor bør du også snøre på deg turskoene og ta en tur oppover bymuren på fjellet. Når du kommer litt høyere er det en fin utsikt ned igjen over byen og den indre delen av Kotorbukta. Har du friske bein er det verdt å fortsette helt opp til det høyeste punkt, Skt. John festningen.

Kotor er kanskje en av hovedattraksjonene, men langt fra det eneste stedet du kan føle historiens sus ved Kotorbukta. Reiser du til denne naturskjønne perlen i Montenegro, bør du også gi deg selv god tid til å utforske noen av de mange andre sjarmerende middelalderbyene i området. Bare en femten minutters kjøretur videre langs bukten finner du for eksempel Perast, som i tillegg til en vakker beliggenhet også byr på tallrike godt bevarte palasser, kirker og festninger. De ble bygget mellom 1400- og 1700-tallet, da byen hadde sin glassalder. I Tivat, på motsatt side av det trange Verige-stredet, er det også ekte middelhavsatmosfære i den store, elegante marinaen Porto Montenegro, mens Herceg Novi, lengst ute nær det åpne havet, lokker med strender og mange aktivitetsmuligheter, med alt fra kajakkpadling i bukta til terrengsykling i fjellet.

Reiser du til Kotorbukta befinner du deg nær grensen til Kroatia. Et opplagt reisemål for en dagstur er Dubrovnik, som ligger mindre enn en times kjøring fra Herceg Novi. Montenegros hovedstad Budva, som ligger i motsatt retning, er imidlertid også verdt et besøk.

Bestill en tur til Kotorbukta i dag

Bruk søkemotoren på denne siden for å søke blant våre håndplukkede hoteller rundt Kotorbukta og resten av Montenegro. I vår søkemotor kan du også sikre deg en flybillett til en av de nærmeste internasjonale flyplassene. Dersom du ikke vil nøye deg med å seile rundt i bukta, anbefales det å leie bil for ferien. Du får da det hele som en kombinert pakketur, som selvfølgelig dekkes av Rejsegarantifondet. Slik er en ferie med Escapeaway. 

Reiser til Montenegro

Les mer om Montenegro og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Montenegro her

Reisemål i Kotorbukta

 • Dobrota
  5 hoteller
  Nord for middelalderbyen Kotor og langs Kotorbuktens nordøstlige bredder ligger byen Dobrota, som strekker seg fra Kotor og nesten helt opp til buktens sving vestover langs en strekning på omtrent 7,5 kilometer.
 • Kotor
  3 hoteller
  Kotor er kronjuvelen blant perlerekken av hyggelige middelalderbyer i Kotorbukten. Både nede på sjøpromenaden og især i den gamle bydelen er det en fornøyelse bare å slentre rundt på måfå for å suge til seg den romantiske atmosfæren.
 • Tivat
  3 hoteller
  Tivat har de senere årene gjennomgått litt av en forvandling. Byens tidligere flåtebase er omdannet til en av regionens mest eksklusive marinær, som på kort tid er blitt meget fristende. Det skyldes ikke minst den vakre beliggenheten i Kotorbukta.
 • Prcanj
  2 hoteller
  Prcanj er en av de pittoreske landsbyene som ligger rundt Kotorbukta i det sørvestlige Montenegro. Fortidens storhet merkes fortsatt tydelig blant de rustikke steinvillæne som velstående sjømenn bygget i sin tid. Et fantastisk vakkert sted å ... tilbringe en ferie. Les mer
 • Bijela
  1 hotell
  Bijela ligger inne i den vakre Kotorbukten med de viktigste severdighetene, og flere idylliske badebukter man kan dra til. Byen er et godt utgangspunkt for spennende utflukter eller for en rolig strandferie ved det klare vannet.
 • Donji Stoliv
  1 hotell
  Donji Stoliv er en liten kystlandsby på Vrmac-halvøya i den vakre Kotorbukta. Beliggenheten ved foten av de grønne fjellene helt nede ved vannet er idyllisk og inviterer sammen med den fredelige atmosfæren til en rolig ferie. Det er imidlertid ... mye å ta seg til her. Les mer

Populære hoteller i Kotorbukta

Montenegro, Kotorbukta, Tivat
9,4
Fantastisk
399 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 6 km
 • Nærmeste strand: ca. 600 m
 • Internettilgang / WiFi
Montenegro, Kotorbukta, Dobrota
9,4
Fantastisk
198 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 11 km
 • Nærmeste strand: ca. 150 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Montenegro, Kotorbukta, Dobrota
9,5
Fantastisk
264 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 12 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.2 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)