Reiser til Njivice

Landsbyen Njivice ligger ved Kotorbukta, et av Montenegros vakreste områder. Beliggenheten i en frodig åsside på siden som vender mot bukten er ideell hvis du setter pris på vakker kyst- og fjellandskap. Njivice ligger på den vestlige av de to isthmusene, Prevlaka, som danner inngangen til bukten. Nedenfor byen ligger fine rullesteinstrender hvor du kan nyte solen og bade i det klare vannet.

Rett ovenfor byen på toppen av åsryggen går grensen til Kroatia. Et opplagt mål for en utflukt er den lille ortodokse kirken, som ligger der oppe midt på grenselinjen. Derfra har du en fantastisk utsikt ned over de grønne åssidene til Kotorbukta i øst og Adriaterhavet i vest. Det er omkring 7 kilometer å kjøre opp dit på en smal vei med mange hårnålssvinger underveis, men det er verdt turen.

Foruten hotellene og villaene, hvorav mange nyter spektakulær utsikt mot bukten, har Njivice noen få restauranter og kafeer. Det er ingen livlige shoppinggater eller vilt natteliv her. I stedet tiltrekker den fredelige atmosfæren som hersker her spesielt par og familier som reiser til Njivice for å nyte en avslappende ferie i naturskjønne omgivelser. 

Utforsk den vakre Kotorbukten - Boka Kotorska

Du kan velge å bare slappe av her i dette lille ferieparadiset med sin fantastiske beliggenhet. En tur til Njivice gir deg imidlertid også et utmerket utgangspunkt for å utforske dette hjørnet av Montenegro. Spesielt strendene og de sjarmerende byene rundt Kotorbukta er verdt å bruke tid på. Bare noen få kilometer fra Njivice ved en liten badevik i bukten finner du de første strendene. Her er det sandbunn og vannet er vanligvis svært grunt. Det kan være ideelt hvis du reiser med små barn. Vil du bade, anbefales det å fortsette litt videre langs kystveien til en av de andre små strendene med mer steinbunn og krystallklart vann.

I tillegg til de idylliske strendene og vakre kystlandskapet med skogkledde fjell som når helt ned til det asurblå havet, er Kotorbukta spesielt kjent for sine historiske severdigheter. Du kan også enkelt oppleve dem på reisen til Njivice. Sett for eksempel av en av feriedagene dine til å følge kystveien langs bukten til den berømte venetianske festningsbyen Kotor. Denne vakre og svært godt bevarte byen står på UNESCOs verdensarvliste og utstråler middelalderstemning. Men det er også mange andre sjarmerende byer å stoppe ved underveis eller kanskje en strand hvis du trenger en forfriskende dukkert.

Besøk kroatiske severdigheter

Det anbefales også å kjøre i motsatt retning fra Njivice mot tuppen av isthmus, Cape Oštro. Der borte på kroatisk side av grensen ligger en stor festning fra midten av 1800-tallet, Punta d'Ostro, som i sin tid var viktig for å beskytte inngangen til bukten. Festningen har vært under angrep flere ganger. I 1914 kom den dermed under kraftig ild fra den franske marinen, men motsto angrepet. I dag fremstår festningen noe nedslitt, selv om renoveringsarbeidet pågår.

Siden Njivice ligger på vestsiden av den store bukten, kan du på en tur hit også enkelt ta en dagstur videre over den kroatiske grensen. For eksempel er det bare en 45 kilometers kjøretur til Adriaterhavets perle, Dubrovnik. Her kan du enkelt bruke en hel dag på å utforske gamlebyens trange gater og nyte det rike restaurantlivet.

Reiser til Montenegro

Les mer om Montenegro og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Montenegro her

Hoteller i Njivice