Reiser til Podgorica

Av alle hovedstedene i Europa er Podgorica sannsynligvis en av de mest ukjente blant ferierende. Montenegros hovedstad er også landets største by, men har fortsatt bare rundt 185 000 innbyggere. Byen ble grunnlagt i middelalderen, men har historiske røtter som strekker seg enda lenger tilbake. Det finnes blant annet romerske ruiner i området og her er det også gjort funn fra steinalderen.

Et godt utgangspunkt for utflukter

Podgorica ligger ved elven Moraca i et flatt landskap like nord for innsjøen Skadar. At det er nettopp her i det relativt flate området landets største by har vokst opp, er ikke spesielt overraskende i seg selv. Reiser du rundt i Montenegro vil du raskt oppdage at det meste av landet er svært fjellrikt og utilgjengelig, dette har gjort at byen alltid har vært et veldig viktig knutepunkt for handel i regionen. Samtidig har Podgoricas beliggenhet vært veldig strategisk viktig, og mange ganger gjennom historien har forskjellige makter kjempet om herredømmet over byen.

Andre verdenskrig tok hardt på denne gamle byen, noe som betyr at den i dag hovedsakelig har et mer moderne uttrykk enn historien egentlig tilsier. Det er fortsatt eldre, intakte nabolag som Stara Varoš, det osmanske kvarteret, men byen består hovedsakelig av nyere bygninger. Etter krigens ødeleggelse av byen gjennomgikk den omfattende gjenoppbygging og til tross for at Jugoslavia ikke var en del av østblokken, bærer bygningene trekk av denne arkitekturens strenge byplanlegging. Av samme grunn har ikke Podgorica mye igjen av sin opprinnelige middelaldersjarm, som ellers ofte forbindes med byene i Montenegro.

Det kan varmt anbefales å reise til Podgorica. Hvorfor lurer du kanskje på? Vel, for her kan du oppleve en interessant blanding av gammelt og nytt, en rik kafékultur, et sprudlende natteliv og parker med samme avslappede middelhavsatmosfære som på kysten av Adiatiske hav, som også ligger kun en times kjøretur fra Podgorica.

Samtidig gir Podgorica deg et godt sentralt utgangspunkt med alle tenkelige fasiliteter hvor du kan utforske store deler av landet på spennende utflukter. Du kan enkelt kjøre mot Budva og strendene ved Adriaterhavet eller Kotorbukta hvor du kan ta en forfriskende svømmetur i Tivat og nyte atmosfæren i hyggelige middelalderbyer som Kotor.

Reiser til Montenegro

Les mer om Montenegro og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Montenegro her

Hoteller i Podgorica

Populære hoteller i Podgorica

Montenegro, Podgorica
9,6
Fantastisk
496 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 22 km
  • Avstand til sentrum: ca. 2.1 km
  • Internettilgang / WiFi
Montenegro, Podgorica
8,6
Meget bra
974 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 21 km
  • Avstand til sentrum: ca. 0 m
  • Internettilgang / WiFi
Montenegro, Podgorica
9,3
Fantastisk
549 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 21 km
  • Avstand til sentrum: ca. 750 m
  • Internettilgang / WiFi