Reiser til Radovici

Radovici er en fredelig liten landsby på Lustica-halvøya som skiller Kotorbukta fra Adriaterhavet i det sørvestlige Montenegro. Det er bare noen få kilometer fra Radovici ned til sjøen på begge sider, hvor det er flere vakre strender - Plavi Horizonti Plaža er en familiefavoritt. Her kan du legge deg på den lyse, finkornede sanden ved det krystallklare havet, som er grunn og barnevennlig. Litt vest derfra ligger en annen vakker strand, Oblatno, hvor du finner en populær strandrestaurant.

Selve Radovici er ikke større enn at du kan gå på tvers av byen på 10 minutter. Den er omgitt av lav skog på alle kanter, men fra de høyeste punktene i Radovici – kanskje fra balkongen din – kan du fortsatt se både Kotorbukta og Adriaterhavet. De siste årene har stadig flere feriereisende fått øynene opp for byens gode beliggenhet, og her har det vært en viss vekst med nyoppførte hoteller. Ifølge den siste opptellingen har Radovici fortsatt i underkant av 600 fastboende, og den opprinnelige rolige landsbyatmosfæren er derfor intakt.

Det er en håndfull spisesteder i Radovici og et par supermarkeder der du kan skaffe deg det meste av reisens daglige behov. Det er fint, når du etter en dag med sightseeing eller en tur til stranden ikke vil bevege deg så langt fra hotellet for å stille sulten. Dersom du ønsker litt mer å velge mellom, er det også nok av restauranter og butikker i nabobyene. Ikke minst langs kysten er det gode muligheter for å finne en romantisk restaurant hvor du kan nyte et deilig måltid med utsikt over det asurblå havet.

Selv om de nærmeste strendene og nabolandsbyene bare ligger noen få kilometer unna, og derfor i prinsippet innen gangavstand, anbefales det å leie bil i ferien. Da får du størst mulig frihet til å utforske både strender og severdigheter på reisen til Radovici. Det går faktisk lokale busser, men de er ikke alltid regelmessige.

Spennende sightseeing innen kort avstand

Hvis du ønsker det, kan du enkelt "nøye deg" med å nyte en avslappende strandferie, uten å forflytte deg veldig langt fra byen og de nærmeste strendene. Det er imidlertid rikelig med muligheter til å krydre ferien med spennende utflukter når du reiser til Radovici. For eksempel er det bare 13 kilometer til den venetianske festningsbyen Kotor, en av Montenegros mest kjente attraksjoner og som står på UNESCOs verdensarvliste. Det tar heller ikke lang tid å kjøre sørover til den sjarmerende og litt større kystbyen Budva, en annen av landets mest kjente reisemål med vakre strender og et rikt natteliv.

Reiser til Montenegro

Les mer om Montenegro og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Montenegro her

Hoteller i Radovici