Reiser til Ulcinj

Når du står med sanden mellom tærne på stranden like nedenfor Ulcinj og nyter utsikten ut over det asurblå Adriaterhavet, er det nok ikke byens historie du tenker på. Men beveger du deg opp i den gamle bydelens smale, labyrintiske gater,  vil du tydelig fornemme at dette er en en av de eldste byene på Adriaterhavskysten. Det er samtidig Montenegros sørligste kystby, som i det meste av sin to tusen år lange historie har vært preget av møtet mellom øst og vest.

Velkommen til Montenegro med Escapeaway, vi er spesialister på reiser til Ulcinj og andre reisemål i landet, hvor du bor på nøye utvalgte hoteller på din reise.

>> Les også om reiser til Becici

Et møte mellom øst og vest

Nærheten til nabolandet Albania er også tydelig i Ulcinj, som er sentrum for det albanske mindretallet i Montenegro. Faktisk utgjør albanere over 60 prosent av byens befolkning. Samtidig er Ulcinj særlig på grunn av sine skjønne badestrender et yndet reisemål for albanere fra Kosovo og hjemlandet. Man kan derfor nesten bli i tvil om hvilket land man egentlig befinner seg i. Beliggenheten på grensen mellom øst og vest kommer også til uttrykk i arkitekturen, på samme måte som at du kan se både minareter og kirker rundt om i byen.

Ulcinj er ikke større enn at du kan gå rundt til det meste. Vær dog oppmerksom på at på grunn av beliggenheten på bakkene nede mot havet er det mange steile gater i Ulcinj. De bidrar til byens sjarme, men kan også bidra til svette på pannen, hvis du for eksempel vil gå en tur opp til den eldste delen av byen bak de gamle murene. Med mindre du har vanskeligheter med å gå, er en tur opp til den meget rustikke bydelen dog anstrengelsene verdt.

Strandliv og kulinariske opplevelser

De historiske severdighetene til tross er det ingen tvil om hva hovedattraksjonen i Ulcinj er: den innbydende stranden ved det lune, klare Adriaterhavet. Like nedenfor sentrum ligger stranden Mala Plaža ("Den lille strand"), hvor det i høysesongen nesten alltid er masser av liv.

Foretrekker du litt mer albuerom, kan det anbefales å gå litt lenger mot sørøst for å slå deg ned ved en av klippestrendene i de tallrike, små badevikene. Det er sågar en av disse små strendene nær byen, Ladies Beach, som navnet antyder er forbeholdt kvinner. Sist, men ikke minst, finner du omkring 3 kilometer sør for Ulcinj "Den lange strand", Velika plaza. Den 12 kilometer lange stranden er Montenegros lengste og av innlysende grunner et opplagt mål for en utflukt, hvis det er avslappende strandliv du søker.

Trenger du i løpet av dagen forfriskninger, er det tallrike caféer og barer langs den hyggelige strandpromenaden langs Mala Plaža, hvor det også er rik mulighet til å få kjøpt en rask kebab eller hamburger. Om kvelden har du et godt utvalg av restauranter i Ulcinj, hvor du kan fordype deg i det lokale kjøkkenets mest tradsjionelle retter, som er tydelig inspirert av de omkringliggende landene.

Slik booker du en reise til Ulcinj med Escapeaway

Bruk søkemaskinen til å søke blant våre håndplukkede hoteller i Ulcinj og i resten av Montenegro. Kombinér med en flybillett med rutefly fra Gardermoen, Bergen, Trondheim, Stavanger eller Kristiansand, supplér evt. med en leiebil og få det hele samlet i en pakkereise, som er sikret av Reisegarantifondet. Hideaways AS er medlem av Reisegarantifondet og har stilt den til enhver tid nødvendige garanti. Slik er en ferie med Escapeaway.

>> Finn også billige reiser til Kroatia her
>> Les om reiser til Italia her

Reiser til Montenegro

Les mer om Montenegro og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Montenegro her

Hoteller i Ulcinj