Reiser til Wien

Den østerrikske hovedstaden, Wien, er en sjarmerende og kulturell by med storslåtte barokkbygninger, elegante hager og fantastisk kunst fra 18- og 1900-tallet. "Musikkens by" ønsker deg velkommen med sin hyggelige kafékultur, historiske severdigheter og symfoniorkestre. 
Hvis du drømmer om en opplevelsesrik storbyferie med masse historie og kultur, er Wien det perfekte valget. Her kan du utforske den storslåtte arkitekturen og kunsten, eller besøke elegante kaféer og konsertsaler. 

Når er det best å reise til Wien?

Det er mange som vil si at den beste tiden å besøke Wien er vår og høst, men aller flest besøkende er det på sommeren. I løpet av sommermånedene er det mange arrangementer å oppleve, for eksempel det verdenskjente Wien Jazz Festival som vanligvis arrangeres i juni/juli. Her byr det på masse levende musikk og forestillinger fra over 50 lokale og internasjonale kunstnere. Litt senere på sommeren arrangeres ImPulsTanz festivalen, der byens teatre er vertskap for en internasjonal dansefestival. I slutten av juni fylles Donauinsel, en øy midt i Donau-elva, med massevis av folk på den årlige Donauinselfestivalenen, Europas største gratis open air-festival. Resten av året er denne lille øya også et populært utfluktsmål for rulleskøyte-entusiaster, og her finner du både barer og strender.

Et annet populært tidspunkt å besøke Wien på er fra midten av november og utover. Da kan du oppleve de kjente julemarkedene og komme i riktig julestemning. Julemarkedene i Wien er  kjent for sin tradisjon og eleganse. Rundt om i byen arrangeres det klassiske konserter, samtidig som du kan rusle rundt de mange bodene med mat og julepynt.
Vintersesongens høydepunkt er selvfølgelig nyttårskonserten med Wiener Philharmonikerne, men ønsker du bare å oppleve stemningen i byen bør du ta en tur til den populære, utendørs skøytebanen som er åpen fra januar til mars.

Utforsk Wien

Wien har en flott beliggenhet ved bredden av Donau-elva. Historisk er byen blant annet kjent for å ha vært hjemmet til de kjente komponistene Mozart og Beethoven. I dag er det de mange orkestrene som viderefører Wiens stolte, musikalske arv. 
De storslåtte bygningene som omkranser de brosteinsbelagte gatene står som symboler på over 1000 år gammel arkitektur, og en eleganse som i dag danner en billedskjønn ramme rundt en ferie med shopping, sightseeing og romantikk.
Art Noveau-stilen har satt sine tydelige spor i Wien med de mange dekorative detaljene du umulig kan unngå å legge merke til på din byvandring. Romantiske kunstelskere kan beundre Gustav Klimts mesterverk "Kysset", som stilles ut som en del av verdens største Klimtsamling Belvedere, palasset som er et av landets ledende kunstgallerier. 
Østerrikes kulturarv viser seg også på Schönbrunnpalasset. De skulpturelle hagene er hovedattraksjonen. Med hager, fontener, vinranker og labyrinter er det lett å få timene til å fly med å utforske denne fantastiske, gratis attraksjonen. Slottet ble opprinnelig bygget som sommerresidens, men det er populært om vinteren også, spesielt når det stemningsfulle julemarkedet blir åpnet. De mange bodene på julemarkedet tilbyr tradisjonelt håndverk, leketøy og julepynt. Nyt det hele med et glass gløgg og gjør unna juleshoppingen. 

Sentrum

Hvert av Wiens 23 distrikter har mye å by på, men det er i hjertet av byen du finner noen av Østerrikes vakreste bygninger. Du kan starte med å ta trikken rundt Ringstrasse og du vil forstå hvorfor bydelen er på UNESCOs verdensarvliste. Stopp ved Stephansdom for å se domkirkens særpregede, flerfargede tegltak som har blitt grundig restaurert etter skadene fra 2. verdenskrig. Andre historiske severdigheter i sentrum er Rathaus, Statsoperaen og Albertina. Alle disse er i gangavstand, så om du spaserer mellom dem kan du nyte de stilfulle hagene du passerer underveis.

Prater

Wiens største park, Prater, finner du i det gamle jødiske distriktet Leopoldstadt. Følger du parkens lille damptog bane kommer du helt til fornøyelsesparken som er åpen fra mars til oktober og tilbyr fornøyelser perfekt for både både store og små. Ta en tur opp i byens kjennemerke Riesenrad og opplev den fantastiske utsikten over byen. Dette enorme pariserhjulet ble bygd på slutten av 1800-tallet, men ble restaurert etter de store skadene fra 2.verdenskrig. Det ble også berømt etter å ha vært med i noen scener i den Oscar-belønte filmen til Orson Welles thriller "Den tredje mann". 

Naschmarkt

Det største markedet i Wien, Naschmarkt, har fått sitt navn etter "naschen" (som fritt oversatt betyr å småspise). Her møtes turister og lokale til matopplevelser fra hele verden. Hvis sulten rammer er Naschmarkt et av de beste stedene i byen å utforske det multikulturelle kjøkkenet, og markedet er like populært blant lokalbefolkningen som blant turistene. Uansett om du vil prøve tradisjonelle, østerrikske retter eller noe eksotisk som koreansk Kimchi, venter det deg noen uforglemmelige smaksopplevelser. Når markedshandlerne har pakket ned for dagen, tar livebands og DJer over og opprettholder den gode stemningen. 

Bestill din reise til Wien

Det er daglige flyvninger til Wien, og hos Escapeaway kan du bestille kun fly, både fly og hotell, eller bare hotell. Hos oss kan du også finne Hideaways som er unike hoteller og bortgjemte perler.
Flyplassen Wien-Schwechat (VIE) ligger 18 kilometer sørøst for Wien. Det går både tog og taxi du kan ta inn til byen.

>>> Se våre Hideaways hoteller i Wien 

>>> Les mer om Østerrike 

>>> Se våre Hideaways hoteller i Østerrike

 

Reiser til Østerrike

Les mer om Østerrike og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Østerrike her

Hoteller i Wien

Populære hoteller i Wien

Østerrike, Wien
8,6
Meget bra
2516 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 22 km
  • Avstand til sentrum: ca. 1 km
  • Internettilgang / WiFi
Østerrike, Wien
9,8
Fantastisk
411 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 22 km
  • Avstand til sentrum: ca. 1.2 km
  • Internettilgang / WiFi
Østerrike, Wien
9,0
Fantastisk
4266 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 22 km
  • Nærmeste by: ca. 500 m
  • Internettilgang / WiFi

Hva sier gjestene i Wien?

8,9
Gjesteanmeldelser
Basert på 16 anmeldelser