Reisetips til Sopot

Sopot er kjent for sin kilometerlange, innbydende sandstrand ut mot Østersjøen og den lange, vakre tremoloen. Utover dette byr den stemningsfulle spabyen også på et rikt restaurantliv og et vell av butikker. 

Ser du etter en avslappende badeferie med kort reisetid fra Norge og til fornuftige priser, da er badebyen Sopot utenfor Gdansk i Polen noe for deg. Sopot som ligger langs Østersjøkysten med de lange, hvite sandstrendene er særdeles innbydende for alle som ønsker en sol og bad ferie. Ikke minst også for det gode SPA og wellness-tilbudet som finnes her. 

Sopot ligger omtrent midt mellom Gdansk og Gdynia, og de tre byene utgjør det som kalles Trippelbyen (Trójmiasto). Til sammen utgjør disse tre byene et område på størrelse med København, men selve Sopot har bare omkring 40 000 innbyggere. Om sommermånedene vokser befolkningstallet i den lille byen likevel betraktelig, når de 4,5 kilometer lange strendene fylles opp av besøkende fra fjern og nær. Utover dette har Sopot et vell av attraksjoner og  aktiviteter som gjør den sjarmerende badebyen til et naturlig mål for en familieferie. Sopot er kjent for sin 511 meter lange molo der du helt ytterst kan besøke det kjente fyrtårnet. Fra toppen her får du en fantastisk utsikt over hele byen.

I solnedgangen etter en lang dag på stranda eller med sightseeing i Gdansk, kan du nyte et stort utvalg av kafeer, restauranter og barer. I den mest populære sommersesongen har Sopot et livlig kvelds- og natteliv som inkluderer klassiske kasinoer samt mange stilfulle restauranter. De siste årene har det kommet til en rekke nye hoteller og tilbudet av wellness-resorts har blitt enda større. Samtidig er det gjort en stor innsats for å renovere mange av byens mest kjente bygninger som det storslåtte Grand Hotel fra 1927. Sopot har derfor fortsatt et eksklusivt preg over seg.

Velkommen til Sopot med Escapeaway

Hos oss kan du planlegge og skreddersy reisen din akkurat slik det passer deg. Du flyr til flyplassen i Gdansk, Lech Walesa Airport som ligger 20 kilometer utenfor byen. Det går både buss og tog fra flyplassen til Sopot. Bestill reisen din og velg blant våre nøye utvalgte hoteller, og pssst.... ikke glem å sjekke ut våre unike Hideaways hoteller. Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet til å utforske alle de flotte stedene som finnes langs Østersjøkysten.

>>> Se våre Hideaways hoteller i Sopot

>>> Se alle våre SPA hoteller i Sopot

>>> Les mer om Polen

>>> Les mer om Gdansk

>>> Les mer om Gdynia
 

 

Hoteller i Sopot

Populære hoteller i Sopot

Polen, Sopot
8,6
Meget bra
253 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 19 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Internettilgang / WiFi
Polen, Sopot
9,0
Fantastisk
1455 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 21 km
  • Nærmeste strand: ca. 500 m
  • Internettilgang / WiFi
Polen, Sopot
9,1
Fantastisk
1241 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 25 km
  • Nærmeste strand: ca. 250 m
  • Internettilgang / WiFi

Historie

Sopot har i flere århundrer vært et populært reisemål. Opprinnelig var det den lokale overklassen som kom hit for å nyte den flotte beliggenheten langs Østersjøen. Det var derimot først i løpet av det 18. århundre at Sopot som man kjenner det i dag begynte å ta form. Det var den franske legen Jean Georg Haffner som kom til området som en del av Napoleons feilslåtte russiske felttog i starten av århundret. Da fikk han ideen om å lage en kur- og badeby i dette området. i 1823 fikk Haffner, som etter Napoleonskrigene hadde slått seg ned i området med en lokal kvinne, tillatelse fra de lokale myndighetene til å bygge det første spahotellet og badefasiliteter. Siden den gang var det spesielt ved åpningen av den første jernbaneforbindelsen fra Gdansk til Sopot at byen for alvor begynte å tiltrekke turister. Senere ble jernbanen forlenget til Berlin

I denne perioden var Sopot blant annet et yndet feriemål for Tysklands siste keiser, Wilhelm 2. av Tyskland, som hadde både en sommerresidens og en villa. Begge er i dag gjort om til hotell.  Det var keiseren som i 1901 offisielt ga Sopot status som by. Omtrent på denne tiden fikk Sopot en hesteveddeløpsbane, offentlige tennisbaner og et nytt teater i skogen - forgjengeren til nåtidens operahus. Sopot kom ut av 2. verdenskrig relativt uskadd og ble gitt tilbake til Polen etter krigen. Deretter kom livet raskt tilbake til byen. i 1961 ble den første Sopot Festival avhold, en sangkonkurranse for lokale og internasjonale grupper og sangere.

Severdigheter og attraksjoner

Sopots ubestridte kjennemerke er den 511 meter lange moloen, Molo, som etter sigende er den lengste moloen av tre i Europa. Den er naturligvis det mest populære målet for en gåtur på kvelden. Nylig har man valgt å innføre betaling for adgang i den travleste høysesongen. Den beskjedne prisen er likevel akseptabel, ettersom det sikrer deg fra å gå som sild i tønne, men heller kan nyte utsikten. Det er likevel også masse liv på den nærliggende gågaten Bohaterów Monte Cassino, som de lokale kaller Monciak. Særlig om sommeren vil du merke at den blir byens hjerte, hvor både lokale og besøkende møtes. Her finner du et vell av butikker, isbarer, pizzeriaer og gaterestauranter. Det er her du finner Det Skjeve Huset (Krzywy Dom) en av de mest fotograferte stedene i Sopot. Besøk gjerne de litt roligere sidegatene lenger nede, der du også finner små, hyggelige restauranter og butikker.

Du bør også sette av litt tid til å se noen av de mange vakre bygningene rundt om i Sopot. Spesielt skiller Grand Hotel seg ut. Det store hotellet, der berømtheter som Marlene Dietrich, Charles de Gaulle, Fidel Castro og Greta Garbo har vært innlosjert, ligger helt nede ved stranden. Bygningen er en av de flotteste eksemplene på arkitekturstilen i byen før krigen. 

Reiser til Polen

Les mer om Polen og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Polen her

Andre linker

Hva sier gjestene i Sopot?

9,3
Gjesteanmeldelser
Basert på 17 anmeldelser