Reiser til Sopot

Sopot er kjent for sin kilometerlange, innbydende sandstrand ut mot Østersjøen og den lange, vakre tremoloen. Utover dette byr den stemningsfulle kurbyen også på et rikt restaurantliv og et vell av butikker. Book din reise til Sopot med Escapeaway i dag!

Ser du etter en avslappende badeferie til en veldig fornuftig pris med kort reisetid fra Norge? Da er en reise til Pommern, nærmere bestemt badebyen Sopot på Polens vakre Østersjøkyst, noe for deg. Byen og området er med god grunn et av polakkenes egne favorittreisemål, ikke minst takket være de særdeles innbydende, lange hvite sandstrendene og det gode wellness-tilbudet. Får du appetitt på noe annet enn de alminnelige badeferiene i Sør-Europa er Sopot en ideell løsning.

Sopot ligger omtrent midt mellom Gdansk og Gdynia, og de tre byene utgjør det som kalles Trippelbyen (Trójmiasto). Til sammen utgjør disse tre byene et område på størrelse med København, men selve Sopot har bare omkring 40 000 innbyggere. Om sommermånedene vokser befolkningstallet i den lille byen likevel betraktelig, når de 4,5 kilometer lange strendene fylles opp av besøkende fra fjern og nær. Utover dette har Sopot et vell av attraksjoner og fornøyelige aktiviteter som gjør den sjarmerende badebyen til et naturlig mål for en ferie med familien. Marinaen og den vakre tremoloen, som stikker imponerende 511 meter ut i Østersjøen, er for eksempel ikke bare et perfekt utfluktsmål for par. Her finner du nemlig også et seilsportsenter for barn.

Etter en lang dag på stranda eller med sightseeing i Gdansk, når solen legger seg bak horisonten, kan du i Sopot nyte et stort utvalg av kafeer, restauranter og barer. I den mest populære sommersesongen har Sopot et livlig kvelds- og natteliv. Dette inkluderer klassiske kasinoer samt mange stilfulle restauranter. Her kommer den opprinnelige atmosfæren fra kurbyens tidlige historie til sitt rette. De siste årene har det kommet til en rekke nye hoteller og tilbudet av wellness-resorts har blitt enda større. Samtidig har man gjort en stor innsats for å renovere mange av byens mest kjente bygninger som det storslåtte Grand Hotel fra 1927. Sopot har derfor fortsatt et eksklusivt preg over seg.

Velkommen til Polen med Escapeaway, vi er spesialister på reiser til Sopot og tilbyr et program med håndplukkede hoteller og feriehus til ferien din.

>> Les også om reiser til Krakow

Hoteller i Sopot

Populære hoteller i Sopot

Polen, Sopot
9,1
Fantastisk
584 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 22 km
  • Nærmeste strand: ca. 30 m
  • Internettilgang / WiFi
Polen, Sopot
8,9
Meget bra
2336 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 17 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Internettilgang / WiFi
Polen, Sopot
9,5
Fantastisk
3108 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 22 km
  • Nærmeste strand: ca. 20 m
  • Internettilgang / WiFi

Informasjon om Sopot

Her har jeg samlet litt informasjon og et par nyttige tips til deg som skal reise til Sopot i Polen. Ønsker du mer inspirasjon til ferien din finner du også tips og nyheter på bloggen vår om reisemål i Polen og resten av Europa. Her finner du også reiseguider som er skrevet ut fra erfaringene fra Escapeaway egne reiser.

Historie

Sopot har i flere århundrer vært et populært reisemål. Opprinnelig var det den lokale overklassen som kom hit for å nyte den flotte beliggenheten langs Østersjøen. Det var derimot først i løpet av det 18. århundre at Sopot som man kjenner det i dag begynte å ta form. Det var den franske legen Jean Georg Haffner som kom til området som en del av Napoleons feilslåtte russiske felttog i starten av århundret. Da fikk han ideen om å lage en kur- og badeby i dette området. i 1823 fikk Haffner, som etter Napoleonskrigene hadde slått seg ned i området med en lokal kvinne, tillatelse fra de lokale myndighetene til å bygge det første spahotellet og badefasiliteter. Siden den gang var det spesielt ved åpningen av den første jernbaneforbindelsen fra Gdansk til Sopot at byen for alvor begynte å tiltrekke turister. Senere ble jernbanen forlenget til Berlin

I denne perioden var Sopot blant annet et yndet feriemål for Tysklands siste keiser, Wilhelm 2. av Tyskland, som hadde både en sommerresidens og en villa. Begge er i dag gjort om til hotell.  Det var keiseren som i 1901 offisielt ga Sopot status som by. Omtrent på denne tiden fikk Sopot en hesteveddeløpsbane, offentlige tennisbaner og et nytt teater i skogen - forgjengeren til nåtidens operahus. Sopot kom ut av 2. verdenskrig relativt uskadd og ble gitt tilbake til Polen etter krigen. Deretter kom livet raskt tilbake til byen. i 1961 ble den første Sopot Festival avhold, en sangkonkurranse for lokale og internasjonale grupper og sangere.

Severdigheter og attraksjoner

Sopots ubestridte kjennemerke er den 511 meter lange moloen, Molo, som etter sigende er den lengste moloen av tre i Europa. Den er naturligvis det mest populære målet for en gåtur på kvelden. Nylig har man valgt å innføre betaling for adgang i den travleste høysesongen. Den beskjedne prisen er likevel akseptabel, ettersom det sikrer deg fra å gå som sild i tønne, men heller kan nyte utsikten. Det er likevel også masse liv på den nærliggende gågaten Bohaterów Monte Cassino, som de lokale kaller Monciak. Særlig om sommeren vil du merke at den blir byens hjerte, hvor både lokale og besøkende møtes. Her finner du et vell av butikker, isbarer, pizzeriaer og gaterestauranter. Det er her du finner Det Skjeve Huset (Krzywy Dom) en av de mest fotograferte stedene i Sopot. Besøk gjerne de litt roligere sidegatene lenger nede, der du også finner små, hyggelige restauranter og butikker.

Du bør også sette av litt tid til å se noen av de mange vakre bygningene rundt om i Sopot. Spesielt skiller Grand Hotel seg ut. Det store hotellet, der berømtheter som Marlene Dietrich, Charles de Gaulle, Fidel Castro og Greta Garbo har vært innlosjert, ligger helt nede ved stranden. Bygningen er en av de flotteste eksemplene på arkitekturstilen i byen før krigen. Det vil også være et utmerket valg å besøke noen av kurbadene i løpet av ferien der du kan velge mellom en lang rekke wellness-behandlinger.

Reiser man til Sopot om sommeren, er det ingen tvil om at de 4,5 kilometer lange, brede sandstrendene er den største attraksjonen. På strendene, de flotteste i Gdanskbukten, er ikke vanskelig å finne et sted å slå seg ned for å slappe av i solen. Her er det er naturligvis også flotte muligheter for å prøve deg på flere former for vannsport. Nybegynnere kan for eksempel få et kurs i vinnsurfing.

Lokal transport

Nærmeste flyplass ligger ved Gdansk rundt 20 kilometer fra Sopot. Det er gode bussforbindelser med både buss og tog til Sopot fra flyplassen. Selve Sopot er en forholdsvis liten by som kan krysses på under en time til fots. De mest populære attraksjonene, spisesteder og butikker ligger dessuten primært konsentrert innenfor et overkommelig lite område i sentrum. Vil du bruke hele ferien i byen kan du derfor gå eller sykle rundt til det meste. Vil du en tur inn til Gdynia eller Gdansk er det enkelt å ta toget. Det tar omtrent 20 minutter å gå ned fra moloen opp til stasjonen. Det er gode veiforbindelser til Sopot hvis du ankommer i bil. Vær likevel oppmerksom på at det kan være langt mellom parkeringsplassene i sentrum i høysesongen.

Bestill reisen til Sopot enkelt og trygt online

Hos Escapeaway kan du enkelt og trygt bestille reisen din online til Sopot. Velg mellom ferieboliger og hotell i Sopot, der du både bor komfortabelt og har alle tilbudene tilgjengelig innen kort rekkevidde. Det er enkelt å booke en pakkereise med prisgaranti, som inkluderer hotell, fly og eventuelt leiebil eller transport tur/retur fra flyplassen i Gdansk. Ønsker du heller å kjøre til Polen eller å arrangere reisen til Sopot på egenhånd, kan du selvfølgelig bare bestille hotelloppholdet ditt gjennom Escapeaway.

Vil du oppleve enda mer av Polen? Kontakt oss og få et tilbud på en reise som er skreddersydd dine ønsker, der du vil bo på flere hotell underveis på din reise gjennom landet.

Du kan finne mer informasjon på det lokale turistkontorets hjemmeside.

Reiser til nabobyen Gdansk 

Reiser til Polen

Les mer om Polen og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Polen her

Andre linker

Hva sier gjestene i Sopot?

9,4
Gjesteanmeldelser
Basert på 16 anmeldelser