Reiser til Katowice

Det er ikke mange år siden man knyttet Katowice til tung-industri, som utnyttet de rike kullkildene i området. Men tingene har endret seg! I dag har Katowice utviklet seg til et kommersielt og kulturelt sentrum med tallrike museer, restauranter og annet spennende kulturliv.

Som reisemål står Katowice i skyggen av Krakow, som ligger bare en halvannen times kjøring unna. Men liker du kulturelle opplevelser, har den også mye å by på. En rekke populære musikk- og teaterfestivaler er for eksempel blitt en fast post på kalenderen i Katowice. Byen er blitt utnevnt til en kreativ musikkby av UNESCO.

Severdigheter og opplevelser

Mange av de største konsertene, sportsbegivenhetene og lignende holdes i den store, sentralt beliggende Multiarena Spodek, som ble bygget i 1972, mens Polen fremdeles var en del av østblokken. Når den runde futuristiske bygningen er lyst opp om kvelden, ligner den en stor ufo. Spodek er dog bare en av flere interessante kulturbygninger i Katowice. Legg for eksempel også veien innom Schlesien Museet, hvor det tidligere lå en mine. I dag huser museet en interessant utstilling om områdets historie og fra det gamle minetårnet er det flott utsikt utover sentrum.

For både barn og voksne kan man varmt anbefale en utflukt til Tarnowskie Góry, omkring 35 kilometer nordvest for Katowice. Her kan dere besøke sølvminen, som er på UNESCOs verdensarvsliste, og minegangen «Den Svarte Ørret» (Sztolnia Czarnego Pstraga). Sistnevnte besøker man i båt. Den over 500 år lange historien med minedrift, er dog ikke det eneste du kan fordype deg i, når du reiser til Katowice.

Gled deg også til reisens kulinariske opplevelser. I byens såkalte «Kultursone» finner du Schlesien Museum, samt tallrike restauranter og puber. Her kan du smake på noen av Polens mest populære ølmerker: Tyskie og Zywiec; begge brygges i Katowice. Den schlesiske okseruladen bør også stå høyt oppe på listen over lokale spesialiteter som du bør prøve. Den småkoker lenge i aromatiske kryddere, og deretter rulles den sammen med et fyll laget av bacon, løk og syltede agurker.

Gode transportforbindelser

Selve Katowice har omkring 300 000 innbyggere, men teller man med forstedene rundt, er det en metropol med 2 millioner innbyggere. Byens nye rolle som handels- og kultursentrum, skyldes i høy grad den gode infrastrukturen. Den øst-vest-gående motorveien A4 går for eksempel rett sør for byen og krysser den nord-sør-gående A1, omkring 20 kilometer fra sentrum. Det betyr også at du på en reise til Katowice har et glimrende utgangspunkt for å utforske resten av regionen.

Du kan enkelt komme deg rundt i Katowice med busser eller trikker. Vil du heller ta noen utflukter utenfor byen, trenger du heller ikke nødvendigvis å ha en bil. Du befinner deg i en av byene i Polen med best forbindelser. Det er både tog- og bussforbindelse til blant annet nærliggende Krakow, men også til byer lengre unna som Warszawa, Praha, Wien, Budapest og Berlin. Det ligger dessuten en lufthavn cirka 30 kilometer nord for Katowice, som blant annet har ruter til Skandinavia.

Bestill reisen din i søkemotoren her på Escapeaway, hvor du kan se vårt utvalg av håndplukkede hoteller, i og rundt byen. Her finner du også enkelt flybilletter til reisen din.

Reiser til Polen

Les mer om Polen og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Polen her

Hoteller i Katowice

Populære hoteller i Katowice

Polen, Katowice
8,8
Meget bra
4707 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 71 km
  • Avstand til sentrum: ca. 700 m
  • Internettilgang / WiFi
Polen, Katowice
9,3
Fantastisk
2301 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 71 km
  • Avstand til sentrum: ca. 700 m
  • Internettilgang / WiFi
Polen, Katowice
9,1
Fantastisk
3111 anmeldelser
  • Nærmeste flyplass: 69 km
  • Avstand til sentrum: ca. 500 m
  • Internettilgang / WiFi