Reiser til Portugal – det gjestfrie landet i sørvest

Velkommen til Portugal, landet som byr på rik historie, spennende kultur og ikke minst fantastisk natur. Fra Algarvekystens gylne strender og Lisboas historiske gater, til det dramatiske landskapet på Madeira eller Azorene – Portugal er et reisemål som vil berike sjelen din med sitt mangfold.

Portugal ligger helt sørvest i Europa, med kyst mot Atlanterhavet i vest og Spania som nabo i nord og øst. Landet oser av søreuropeisk sjarm og er kjent for sin raushet og gjestfrihet. Hit kan du både dra på badeferie, storbyferie, aktiv ferie, vinreise og surfetur, for å nevne noen. Uansett hvor i Portugal du reiser vil du garantert bli møtt med et smil fra stolte portugisere som med glede deler sin kjærlighet til moderlandet!
God mat og drikke er en sentral del av en ferie i Portugal, med fersk fisk og sjømat, søte bakverk og portugisisk vin som noen av høydepunktene. Hvis hjertet ditt banker litt ekstra for historie og kultur kan du glede deg til å besøke klostre og slott fra middelalderen, eller lytte til tradisjonell portugisisk fado-sang i en trang brosteinsgate. 

Opplev Portugal – noen populære reisemål

Portugals feriesteder er vidt spredt – fra innland, til kyst, til mange hundre mil ut i Atlanterhavet. Den imponerende variasjonen i landskapet gjør at man kan oppleve alt fra strandliv til turer i snødekte fjell under en ferie i Portugal. En ting har imidlertid alle feriestedene til felles; nemlig at de byr på unike opplevelser for den reiselystne. Finner du reisemålet som samsvarer med dine lidenskaper og interesser, kommer du garantert ha lyst til å reise til Portugal år etter år.

Algarvekysten

Algarvekysten er et samlenavn for det perlebånd av idylliske badebyer du finner helt sør i Portugal. Denne gylne kyststrekningen med milelange strender, skjulte badeviker og pittoreske landsbyer er en drømmedestinasjon for så vel gammel som ung. Populære ting å gjøre i Algarve er å utforske de fargerike markedene i Lagos, nyte fersk sjømat i havnen i Faro eller slappe helt av på de vakre strendene i Albufeira.

Lisboa-regionen

Hovedstaden i Portugal og dens omgivelser byr på en perfekt blanding av trend og tradisjon. I gamlebyen i Lisboa omfavner de gamle brosteinsgatene moderne kafeer og kunstgallerier – mens livlige nabolag som Belém, Baixa Lisboa og Bairro Alto smelter sammen med historiske landemerker. Populære ting å gjøre i Lisboa er å utforske gamlebyen Alfama, shoppe i Rua Augusta eller nyte solnedgangen fra det majestetiske Belém-tårnet.

Du kan kjøre på tvers av Lisboa-regionen fra Setúbal i sør til Ericeira i nord på kun en time. Verdt å besøke er for eksempel Sintra som står på UNESCOs verdensarvliste og de elegante badebyene Estoril og Cascais.
 
Øya Madeira

Den grønne oasen Madeira inviterer deg til å utforske dramatiske fjelltopper, frodige skoger og fargerike hager i hovedstaden Funchal. Øya ligger i Atlanterhavet og har et behagelig klima hele året. Opplevelser Madeira byr på er for eksempel snorkling i krystallklart vann, vandring langs øyas levada-stier eller å besøke vingårder som lager Madeira-vin.

Øygruppa Azorene

Langt ute i Atlanterhavet finner du den spennende portugisiske øygruppen Azorene. Azorene er et paradis for naturelskere, takket være det varierte landskapet og subtropisk klima. Under en ferie på Azorene kan du se frem til å oppleve alt fra vulkanlandskap og bad i varme kilder til å se hvaler og delfiner danse i havet. Mange velger også å reise til Azorene for å dykke, siden vannet her er krystallklart og undervannslivet er meget rikt.
 
Porto E Norte

Porto E Norte er navnet på den nordlige regionen i Portugal, med Duoro-dalen og den sjarmerende byen Porto som juvelene i kronen. Nord-Portugal er kjent for sitt vennlige folk, mange historiske bygninger og ikke minst god portvin. Skal du reise til Porto bør du absolutt ikke gå glipp av den fargerike bydelen Ribeira. Andre ting å gjøre i Porto er å besøke strendene Esphino eller Matosinhos, gå på lokale markeder og besøke noen av byens mange gode restauranter.
 
Centro de Portugal

Med Centro de Portugal menes Midt-Portugal, eller den sentrale delen av Portugal. Dette området er et perfekt kompromiss mellom kyst og innland, og lokker med alt fra sjarmerende fiskelandsbyer til middelalderslott. Besøk landsbyen Monsanto for et unikt innblikk i Portugisisk historie – eller den romantiske middelalderbyen Obidos.  

Alentejo

Alentejo er en landlig region i den sørlige halvdelen av Portugal. Den søvnige sjarmen til Alentejo inviterer deg til å utforske uendelige sletter, olivenplantasjer, historiske byer og familiedrevne vingårder. Fremfor alt byr Alentejo på en autentisk portugisisk atmosfære, fri fra stress og store turiststrømmer.


Når vi først snakker om en ferie fri fra stress, utenfor allfarvei, er det verdt å nevne Hideaways. Hideaways er vårt tilbud til deg som lengter etter et overnattingssted utover det vanlige, med kriterier som prima beliggenhet, et begrenset antall rom og en helt særegen sjarm. Vil du finne et hotell i Portugal som overgår alle dine forventninger? Da bør du absolutt booke et Hideaways-hotell.

Portugisisk mat og drikke

Portugal er ikke bare et eventyr for øyne og ører, men også for ganen. Om du er glad i god mat og drikke er det enkelt å gjøre en reise til Portugal til en kulinarisk opplevelse av beste slag. Noen av de beste restaurantene i Europa ligger i Portugal, og man produserer vin i verdensklasse i flere regioner i landet.
Har du lyst til å oppleve autentisk mat fra Portugal? Besøk noen av kystbyene, og smak de ferskeste fiskerettene du kan tenke deg. Og har du ikke prøvd bacalao før er det virkelig her du skal gjøre det! Bacalao er det vi i Norge kaller klippfisk, servert med en rik tomatsaus. Avslutt måltidet med en lekker pastel de nata, som er Portugals berømte terte med eggekrem.

Ting å gjøre i Portugal

Uansett alder eller reisefølge, har Portugal virkelig noe for enhver smak. Foretrekker du storbypuls og spennende shopping er Lisboa, Porto eller Cascais tre byer å notere seg. Disse byene kan også skryte av flere historiske monumenter som er vel verdt et besøk; som Belém-tårnet, Clérigos-kirken og Cidadela-festningen med fantastisk utsikt over Atlanterhavet.
De som reiser med barn kan glede seg til å dra på delfinsafari i Algarve, eller å besøke den underholdende dyreparken Zoomarine i Albufeira. Det finnes også gode temaparkerMadeira, med alt fra praktfulle blomster til eksotiske fugler.
Portugal gir god valuta for pengene sammenlignet med mange andre europeiske reisemål. Overnatting, mat og aktiviteter er ofte rimeligere enn i for eksempel Spania og Frankrike – noe som gjør Portugal til en ideell destinasjon for den som er på jakt etter en billig reise til Syden.

Når er det best å reise til Portugal?

Det er herlig å reise til Portugal året rundt. Vår og høst i Portugal gir behagelige temperaturer og færre turister – mens sommeren bringer varme kvelder, nydelig badetemperatur og livlige festivaler. Vil du ha en mer avslappet opplevelse kan det være lurt å unngå de mest travle periodene i juli og august. Dette er også den tiden på året det pleier å være dyrest å reise til Portugal.

Start planlegging av ferien din til Portugal her hos oss i Escapeaway. Husk å sjekke ut alle våre unike Hideaways hoteller. Bestill  og gled deg til eventyret som venter deg. De mange historiske skattene, den vakre naturen og gjestfriheten til lokalbefolkningen vil garantert gi deg mersmak – og ikke minst minner for livet!

>>> Søk blant alle våre Hideaways hoteller i Portugal

>>> Les mer om Lisboa-regionen

>>> Les mer om Algarvekysten

>>> Les mer om Porto E Norte

>>> Les mer om Madeira

>>> Les mer om Azorene

Reisemål i Portugal

 • Gjesteanmeldelser 8,6
  Algarve
  125 hoteller
  Stedet hvor sola (nesten) alltid skinner byr på endeløse strender med surfere, fantastisk natur, fersk fisk og skalldyr og gode muligheter for golf. Ta en tur i innlandet, her minner landskapet flere steder om Toscana i Italia.
 • Gjesteanmeldelser 9,1
  Lisboa-regionen
  105 hoteller
  Lisboa-regionen er den minste på det portugisiske fastlandet, men her er nok av historiske severdigheter til at du kan reise hit år etter år og stadig oppleve noe nytt hver gang. Lisboa-regionen er det perfekt valget hvis du vil kombinere storbyferie ... med sol og bad, og spennende utflukter. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 9,0
  Madeira
  90 hoteller
  Dype, grønne daler, fossefall, trolske skoger, bratte klipper og majestetiske fjell. Ikke rart at Madeira er et populært feriemål! Dessuten er det selve blomsterøya – Madeira kalles også for "Den flytende hagen i Atlanterhavet".
 • Gjesteanmeldelser 9,2
  Lisboa
  73 hoteller
  Det høres klisjé ut, men Lisboa er en av Europas vakreste hovedsteder. Plasseringen på de syv høydene ved Tejo-elven gir sammen med de elegante palassene, brede bulevardene og labyrintiske gatene Lisboa en uimotståelig sjarm.
 • Gjesteanmeldelser 9,1
  Porto E Norte
  62 hoteller
  Douro-dalen, sjarmerende Porto og fjellandsbyene som står på UNESCOs verdensarvliste er en opplevelse. Nord-Portugal, eller Porto e Norte, er et skattekammer av vakker natur, spennende historie, fantastisk mat og verdenskjente viner, og ikke ... minst et gjestfritt folk. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,5
  Azorene
  39 hoteller
  Azorene er vakkert og frodig med et unikt vulkansk fjellandskap, omkranset av det dypblå Atlanterhavet. Opplev et av Europas mest eventyrlige landskap når du går langs vulkaners rand eller nyter synet av hvaler og lekne delfiner.

Populære hoteller i Portugal

Portugal, Centro de Portugal, Marialva
9,0
Fantastisk
97 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 233 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Algarve, Quinta do Lago
9,6
Fantastisk
831 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 15 km
 • Nærmeste by: ca. 4 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Algarve, Armacao de Pera
9,8
Fantastisk
1367 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 54 km
 • Avstand til sentrum: ca. 1 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Portugal?

8,9
Gjesteanmeldelser
Basert på 671 anmeldelser