Reiser til Alentejo – området som får deg til å senke skuldrene

Mellom solrike åskammer og Atlanterhavets dramatiske kyst ligger Alentejo, en region som både kan skryte av en rik historisk fortid, og en uovertruffen naturskjønnhet. På en ferie i Alentejo er du ofte forskånet fra de største turiststrømmene, men alt annet enn kjedelig. Her kan du oppleve bølgende vinmarker, utrolig arkitektur, dramatiske klipper, gylne sandstrender – og restaurantbesøk som vil pirre alle fem sanser!

Alentejo  utgjør en stor del av det sørlige Portugal, og betyr bokstavelig talt «bortenfor Tejo» da det ligger sør for elven Tejo og grenser til Sentrale-Portugal i nord. I sør grenser det til Algarve, i øst til Spania og Lisboa-regionen i vest. Ikke minst har Alentejo en nydelig kyststripe mot Atlanterhavet, med karamellfargede strender og vakre badebukter. Mange sier at det er som om tiden går litt langsommere her – på en god måte. Mens reisemål som Lisboa, Porto og badebyene på Algarvekysten lokker med en ny opplevelse rundt ethvert hjørne, er en typisk dag på ferie i Alentejo bare… rolig. Ta deg tid til å dyrke en ny hobby; som å lære deg å surfe, eller smake vin som en vinkelner. Det finnes i hvert fall nok av opplevelser å la seg henføre av i Alentejo, for alle aldre og interesser.

Alentejos sentrale beliggenhet gjør at klimaet er varmt og tørt – noe som skaper unike forhold for alt fra vindyrking til korkproduksjon. Alentejo er faktisk verdenskjent for sine korkeikskoger, og produserer over halvparten av verdens vinkorker. Ellers er landskapet preget av gylne kornåkre, store flokker med dyr på beite og olivenlunder som strekker seg så langt øyet kan se. Du skal ikke se bort ifra at den som fant opp ordet idyllisk, gjorde det i nettopp Alentejo!

Populære reisemål i Alentejo

Alentejo er en stor region, men de fleste feriestedene her er ikke større enn at du føler deg hjemme i løpet av en dag eller to. Det er enkelt å bli kjent med eierne til noen av de lokale tabernaene, eller å finne stedet som serverer den beste kaffen. Escapeaway tilbyr reiser til en rekke større og mindre reisemål i Alentejo, og vi vil her nevne de mest populære av dem. 

 • Evora er både den største byen i Alentejo og selve hjertet i regionen. Gamlebyen i Evora står på UNESCOs verdensarvliste, og å spasere rundt i de koselige smugene er som å bla i en historiebok. Her bærer hver eneste brostein på flere århundre av kulturell arv og spennende fortellinger! Utover de historiske landemerkene finner du et godt utvalg av lokale butikker, fortauskafeer og gode restauranter i Evora.
 • Alcacer do Sal er en elegant by med flott beliggenhet langs elven Sado. Her kan du nyte fersk fisk og sjømat på noen av restaurantene ved elvebredden, mens solnedgangen farger himmelen rød. Vil du ha en forbløffende utsikt over det omkringliggende landskapet anbefaler vi et besøk til byens mauriske borg. Er det derimot sol og bad som frister ligger den vakre stranden Carvalhal Beach bare litt over en halvtimes kjøretur unna.
 • Beja ligger på en høyde omtrent midt i regionen, og representerer en perfekt blanding av turisme og tradisjon. Beja ble grunnlagt av Julius Caesar rundt 48 f.kr og stråler av kulturell rikdom og gammel storhet. Midt i byen troner det imponerende middelalderslottet Castelo de Beja, og langs gamlebyens smale gater og torg er det et rikelig utvalg av koselige fortauskafeer og restauranter.
 • Vil du bo nærme havet og endeløse strender? Da er Santiago do Cacem et utmerket reisemål. Her er du omgitt av kilometer etter kilometer med finkornet sandstrand, flotte kyststier og vakker natur. Santiago do Cacem er kjent for sitt godt bevarte middelalderslott, og fra høyden det ligger på har du en henførende panoramautsikt over havet, byen og landskapet.
 • Vil du senke skuldrene, og bare ta dagene som kommer? Da anbefaler vi en tur til Marvão. Denne sjarmerende lille landsbyen ligger vakkert plassert på en høyde i fjellkjeden Serra de São Mamede, ikke langt fra grensen til Spania. Et besøk til Marvão gir nærmest en følelse av å være i en annen tid – og utsikten her oppe er virkelig spektakulær.
 • Den lille byen Borba er kjent for sin produksjon av marmor, vin og oster. Nettopp marmoren har spilt en stor rolle som byens største attraksjon, og rike kulturarv. Både Borbas slott, murene rundt og byens brosteinsbelagte gater er laget av marmor fra lokalområdet. I kirken Igreja de São Bartolomeu, fra det 16. århundret, er alter, bord, søyler, rekkverk, trapper utskåret av lokal marmor, og i Borbas sentrum kan du se en stor, vakker, hvit fontene av marmor, bygget under dronning Maria I i 1781.
 • Den lille byen Sines  ved Atlanterhavskysten, var fødestedet til den portugisiske oppdagelsesreisende Vasco de Gama. Hans far var guvernør i Sines og sannsynligvis ble Vasco da Gama født på Sines slott. Kirken i byen bærer også spor etter Vasco da Gamas tilknytning til byen, da han i 1529 bestemte at kirken skulle utvides og bygges om. Mest sannsynlig som takk til høyere makter for at han nådde frem til India.
  Byen er også en del av nasjonalparken Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina, som er et av de best bevarte kystområdene i Europa. Her finnes noen av de fineste strendene i Portugal med små lyse sandstrender mellom enorme klipper skaper en atmosfære av intimitet og eksklusivitet. Spesielt Praia Grande de Porto Covo, Praia da Ilha og Praia de Morgavel er verdt å besøke.
 • Byen Elvas vender mot Badajoz på grensen til Spania og er kjent for det imponerende festningsverket som står på UNESCOs verdensarvliste. Dette inkluderer det massive Amoreira-akveduktet som med sine 843 buer regnes for å være den største akvedukt på den iberiske halvøya. Her kan du utforske de trange, brosteinsbelagte gatene i den historiske bykjernen, besøke det imponerende militære arkeologiske museet og nyte den rolige atmosfæren langs byens gamle bymurer. 

Verdt å oppleve

Alentejo er kjent som den mest autentiske og tradisjonsrike regionen i Portugal, og nesten uansett hvor du reiser vil du bo tett på fascinerende arkitektur og historiske monumenter. 

 • Gamlebyen i Evora er et godt eksempel på begge deler. Besøk det romerske tempelet Diana, den gotiske katedralen Santa Maria eller la deg fascinere av den godt bevarte bymuren, for et spennende innblikk i byens mektige fortid. 
 • En annen viktig del av en ferie i Alentejo er å nyte god mat og vin. Bestill brødretten Migas for en autentisk smak av regionen – og dra til Beja om du vil smake et bredt utvalg av regionens viner. I Beja eller noen av de andre byene i området er du omgitt av en rekke flotte vinmarker og koselige bodegaer, men også vakre olivenlunder og endeløse skoger med korkeik.
 • Reiser du med barn er et besøk til Badoca Safari Park i Santiago do Cacem, en utmerket dagsutflukt. Her kan dere enten dra på guidet tur blant ville dyr, eller ta en rundtur i parkens dyrehage i eget tempo.

Hideaways – for en ferie med det lille ekstra

Med Hideaways gir vi deg muligheten til å oppdage våre reisemål på en helt unik måte. For noen vil det være å bo som lokalbefolkningen, gjerne litt utenfor allfarvei – og for andre vil det være et luksuriøst innredet rom på en herskapelig herregård. Felles for alle Hideaways-hoteller er at de er personlige, oppfyller strenge krav til kvalitet og service, og ikke minst; at de tilfører ferien det lille ekstra. Blant våre Hideaways i Alentejo finner du alt fra vingårder omgjort til overnattingssteder til sjarmerende boutiquehoteller med fantastiske restauranter. Prøv, og du kommer aldri til å ville bo på et "vanlig" hotell igjen!

Velkommen til Alentejo med Escapeaway

Hos oss kan du skreddersy din reise akkurat slik det passer deg, enten du velger å fly til Faro Algarvekysten, eller til hovedstaden Lisboa. Du kan i tillegg velge blant våre nøye, utvalgte hotellerPssst.... ikke glem å sjekke ut våre unike Hideaways hoteller.  

Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet til å utforske området du besøker.

>>> Les mer om våre Hideaways hoteller

>>> Les mer om Portugal

>>> Les mer om Lisboa-regionen

>>> Les mer om Sentrale-Portugal

>>> Les mer om Algarve

>>> Les mer om Evora

 

Reiser til Portugal

Les mer om Portugal og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Portugal her

Reisemål i Alentejo

 • Gjesteanmeldelser 9,1
  Évora
  5 hoteller
  Évora er en av Portugals vakreste perler med et UNESCOs verdensarvlistet, storslått, middelaldersk sentrum. Byen har røtter tilbake til romersk tid og har et stort tilbud av historiske og kulturelle begivenheter, noe som gjør at Évora betegnes ... som museumsbyen. Les mer
 • Alcacer do Sal
  1 hotell
  Alcacer do Sal ligger vakkert til ved bredden av elven Sado, noen få kilometer fra munningen. Beliggenheten og den sjarmerende byens rike historie gjør at mange velger å besøke området. I tillegg har du den vakre, gylne sandstranden på Troia-halvøya ... innen rekkevidde. Les mer
 • Beja
  1 hotell
  Beja (Pax Juila) er en by med en lang og mangefasettert historie å fortelle, fra byens grunnleggelse av Julius Cæsar og de mektige araberne, til kjærlighetsbrevet fra søster Mariana Alcoforado. Det er også et strålende vindistrikt her.
 • Estremoz
  1 hotell
  Estremoz er en middelalderby med store festningsmurer som reiser seg på den enorme åpne sletten nordøst for Evora. Byen er sentreret for marmorproduksjon og er kjent for sitt førsteklasses lærtøy. Estermoz er et godt utgangspunkt for å utforske ... Alentejo-regionen. Les mer
 • Montargil
  1 hotell
  I den nordlige delen av Alentejo-regionen ligger den lille byen Montargil, ved siden av den store demningen med samme navn. Byen har levd sitt eget rolige liv inntil nylig da den ble et populært sted for friluftsliv og sport.
 • Montemor-o-Novo
  1 hotell
  Montemor-o-Novo i Alentejo er ikke en by som lager mye oppstyr i disse dager, men i middelalderen hadde denne sjarmerende byen stor betydning i det portugisiske riket. I dag kan du ane byens tidligere storhet ved slottsruinene, som ligger høyt over byen.

Populære hoteller i Alentejo

Portugal, Alentejo, Montargil
8,8
Meget bra
4183 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 108 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Centro de Portugal, Golegã
9,4
Fantastisk
571 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 124 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Alentejo, Estremoz
9,3
Fantastisk
1251 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 169 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Alentejo?

8,8
Gjesteanmeldelser
Basert på 10 anmeldelser