Reisetips til Algarve – ferieparadiset ved Atlanterhavskysten

 Drømmer du om gylne strender, pittoreske landsbyer og eksotisk atmosfære? Da er Algarve Portugals sørkyst stedet for deg. I denne sjarmerende regionen møter moderne luksus historisk arv, og det bugner av morsomme aktiviteter for alle aldre. Utforsk pulserende feriebyer, slapp av i en solstol eller dra på fottur i frodige fjellandskap – her er det bare fantasien som setter grensene.

Mange som ser for seg en ferie i Portugal, ser nok for seg solfylte dager på stranden et sted langs kysten i Algarve. Området rundt feriebyene Estorils og Cascais i Lisboa-regionen kalles ofte Portugals riviera, men mange bruker den samme termen om Algarvekysten. Her ligger både store og små feriesteder som perler på en snor; alle med en vakker strand, fine hoteller og aktiviteter for både liten og stor.

Men Algarve er også et reisemål for eventyrlystne, som ikke bare vil tilbringe ferien på stranda. Her kan du oppleve eldgamle slott, livlige markeder og bortgjemte landsbyer litt inn i landet. Fremfor alt har regionen en meget variert natur, som spenner fra dramatiske klipper til frodige daler. Det er med andre ord helt fantastisk å utforske Algarve til fots – eller å nyte den vakre utsikten over kystlinjen fra en båt.

Utforsk de ulike reisemålene i Algarve
 
Algarve byr på et bredt spekter av opplevelser, uansett om du reiser alene, med kjæresten eller hele storfamilien. Hver ferieby i regionen har sin egen unike karakter, så før du bestiller en reise kan det være lurt å gjøre litt research. Hva skal en ferie til Algarve inneholde av opplevelser og aktiviteter, og hvordan skal stemningen være der dere velger å bo?

Albufeira

Er det en livlig ferie som frister, er Albufeira et godt valg. Albufeira er kjent for sitt pulserende natteliv, langgrunne strender og et stort utvalg av gode restauranter og barer. Slapp helt av ved vannkanten på dagtid, og utforsk den sjarmerende gamlebyen etter solnedgangen. Her kan du nyte nydelig mat på noen av de mange sjarmerende, lokale tavernaene blant så vel lokale som andre turister.

Lagos 

Om du er opptatt av historie og lokal sjarm er Lagos stedet for deg. De godt bevarte bymurene, gamle kirkene og koselige torgene gir et godt innblikk i Portugals rike kulturhistorie – og vi kan nesten garantere at du kommer til å ta (altfor mange) bilder av byens mange landemerker. Lagos er også kjent for de fascinerende grottene ved Ponta da Piedade, og Praia Dona Ana.

Carvoeiro

Et annet sjarmerende reisemål i Algarve er Carvoeiro, en pittoresk gammel fiskelandsby med en bred, karamellfarget strand. Her er du omgitt av dramatiske klipper og kyststier som inviterer til naturskjønne fotturer. Til tross for økende popularitet har Carvoeiro klart å beholde en lokal, autentisk sjarm som setter et ekstra varmt preg på ferien.

Praia da Luz og Praia da Rocha 

To gode reisemål for strand- og badeløver er Praia da Luz og Praia da Rocha. Begge stedene er bygget rundt en lang, nydelig strand, med utmerkede forhold for bad, vannsport eller bare total avkobling i en solstol. Praia da Luz byr på en rolig, nærmest romantisk stemning, mens Praia da Rocha passer deg som vil kombinere strandlivet med feststemte kvelder på byen. 

Vilamoura

Har lyst til å reise til Portugal for å spille golf?  Da foreslår vi at du reiser til Vilamoura. Her finner du flere velstelte golfbaner i verdensklasse; som tradisjonsrike Dom Pedro Old Course, Millenium Gold Course og Victoria Golf Course. På kvelden er det herlig å ta en spasertur langs Vilamouras marina, hvor du kan spise god sjømat mens du beundrer de mange luksusyacthene som ligger til kai. 

Algarvekystens vakreste strender og opplevelser
 
De fleste som reiser til Algarve ønsker å oppleve førsteklasses strender – og alt som følger med. De to vakreste strendene i regionen anses for å være Praia da Marinha, mellom Armacao de Pera og Carvoeiro, og Praia Dona Ana, rett sør for Lagos. En annen strand som er vel verdt et besøk er Praia de Benagil, som er kjent for sine imponerende grotter.
 
Har du lyst å oppleve en strand litt utenfor allfarvei kan du ta en dagstur til Praia do Carvalho. Denne stranden ligger en kort kjøretur øst for Carvoeiro, og du når den via en tunnel gjennom de omkringliggende klippene. En annen skjult perle er strendene som ligger rett utenfor fastlandet i Olhao, omgitt av den idylliske sandbanken Ilhas. Du må ta ferge eller vanntaxi for å nå disse strendene, men tro oss – det er vel verdt bryet!
 
Vil du skvise inn litt aktivitet mellom soling, bading og iskalde drinker i poolbaren? Da kan vi varmt anbefale en fottur i fjellene rundt Monchique. Dette området ligger en kort kjøretur nord for kysten og byr på vakre turstier med spektakulær utsikt. Gå heller ikke glipp av å utforske de sjarmerende brosteinsgatene og fargerike fasadene i Monchique hvis du først tar turen!

Opplev unike hotell i Algarve med Hideaways
 
Våre unike Hideaways hoteller går ut på å overgå forventninger, tilby ro og avskjerming og gjerne gi ferien en ekstra gullkant. Du finner selvsagt en rekke Hideaway-reisemål i Algarve, spredt utover hele regionen. Opplev alt fra boutique-hoteller med spektakulær utsikt over Atlanterhavet til sjarmerende villaer omgitt av olivenlunder. Alle våre Hideaways hoteller i Algarve er nøye utvalgt, med et mål for øye; at alle som besøker disse plassene skal ha en uforglemmelig ferie.

Når er det best å reise til Algarve?
 
Algarve er et herlig reisemål året rundt, takket være det gunstige klimaet. Vinter i Algarve byr som regel på milde temperaturer, mens somrene er varme og solfylte. Ønsker du å unngå de travleste turistmånedene anbefaler vi at du reiser på våren eller høsten.
 
De fleste som reiser til Algarve velger å fly til Faro, som er den største byen i regionen. Å fly fra Oslo til Algarve tar ca. 4 timer og du lander på Faro airport, midt mellom bykjernen og vakre Faro beach. Vil du kombinere en tur til Algarve med en roadtrip kan du også velge å fly til Lisboa – eller til den vakre byen Porto i den nordlige regionen Porto E Norte.

Velkommen til Algarve med Escapeaway  

Hos oss kan du planlegge og skreddersy din reise akkurat slik det passer deg. Pluss at du kan velge blant våre nøye utvalgte hoteller. Pssst.... ikke glem å sjekke ut våre unike Hideaways hoteller. Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet til å utforske alle de flotte stedene som finnes langs Algarvekysten.

>>> Se alle våre Hideaways hoteller på Algarvekysten

>>> Les mer om Albufeira

>>> Les mer om Lagos

>>> Les mer om Carvoeiro

>>> Les mer om Lisboa-regionen

>>> Les mer om Portugal
 

Reisemål i Algarve

 • Gjesteanmeldelser 8,7
  Albufeira
  32 hoteller
  Albufeira ligger på Algarvekysten, og er et at de mest populære reisemålene i Portugal. Med de praktfulle strendene som ligger som perler på en snor, er dette selve begrepet på sol og badferie. Samtidig vil du oppleve en hyggelig by, spesielt ... gamlebyen og marinæn med utallige barer og gode restauranter. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 9,1
  Lagos
  16 hoteller
  Lagos er en historisk og kanskje den mest interessante kystbyen i Algarve regionen. Utover det historiske sentrum, så byr byen på en fantastisk kyststrekning, med lange sandstrender og bukter gjemt bak klipper. Når solen går ned, begynner byens ... livlige natteliv. Les mer
 • Vilamoura
  12 hoteller
  På den skjønne Algarvekysten, med praktfulle strender som ligger som på en perlesnor, finner du det populære ferieområdet Vilamoura. Området tilbyr alt som du kan tenke deg til en perfekt sol- og badeferie og samtidig frister Vilamoura med noen ... fantastiske golfbaner. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,7
  Carvoeiro
  9 hoteller
  I Carvoeiro ligger de hvitkalkede husene helt ut mot kanten av Algarvekystens karakteristiske klipper som rammer inn en gylden, sandstrand med Blått Flagg. Dette tidligere fiskerleie har bevart mye av sin opprinnelige avslappende atmosfære, ... men har alikevel alle fasilitetene tilgjengelig for å skape ferien du ønsker. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,6
  Praia da Luz
  7 hoteller
  Praia da Luz er et avslappet og rolig feriested, som egner seg perfekt til en ferie for par, enslige eller familier. Byen byr på en fantastisk strand, ruiner av romerske bad, lekker lokal gastronomi og gode muligheter for dagsutflukter.
 • Gjesteanmeldelser 9,6
  Praia da Rocha
  7 hoteller
  Praia de Rocha er Algarves mest kjente og eldste reisemål. Byen har alt du kan drømme om for det perfekte strand- og badeopphold. En vakker strandpromenade, et kasino, en marina og et pulserende natteliv; listen over ting du kan oppleve er lang!

Populære hoteller i Algarve

Portugal, Algarve, Albufeira
8,9
Meget bra
1093 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 39 km
 • Nærmeste strand: ca. 800 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Algarve, Carvoeiro
9,7
Fantastisk
219 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 65 km
 • Nærmeste strand: ca. 800 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Algarve, Praia da Luz
8,6
Meget bra
803 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 92 km
 • Nærmeste strand: ca. 1 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Mat og vin

Algarves gastronomi er ikke bare kjent i Portugal, men også utenfor landets grenser. Det er spesielt regionens mange velsmakende fiske- og skalldyrretter som har gitt kjøkkenet dets gode rykte, noe som naturligvis henger sammen med Algarverkystens mange fiskerlandsbyer og fiskerestauranter. Nedenfor kan du lese om noen av godsakene du kan smake på når du er på ferie i Algarve. 

God appetitt og god reise!

Cataplana

Cataplana er en av Algarves mest populære og tradisjonelle retter, og ifølge noen kilder kan den spores helt tilbake til 700-tallet, det vil si under det mauriske herredømmet, men dette er fortsatt omdiskutert. 

Retten består av sesongens fisk, skalldyr, chourico (pølse tilsvarende spansk chorizo) og grønnsaker som tilberedes i en spesiell kobbergryte som retten er oppkalt etter. Kobbergrytens tradisjonelle fasong, som er formet noenlunde som et skjell, skaper et lukket rom der rettens ingredienser kan simre og kokes sammen. 

Cataplana lages vanligvis for deling, og restauranter vil ofte tilby den som et måltid for to eller flere personer.

Conquilhas Abertas

Conquilhas Abertas er lokale, små skjell som åpnes gjennom damping i en gryte og tilsettes olivenolje, hvitløk og koriander. Retten er en lokal delikatesse i Algarveregionen, spesielt ved Algarvekysten, og nytes ofte på sommerdager med en nedkjølt Vinho Verde

Arroz de Marisco

Arroz de Marisco er en lekker skalldyrrett – et must for deg som elsker sjømat. Retten er en blanding av reker, blåskjell, krabber og andre skalldyr tilberedt i en tomat- og hvitvinsbuljong og kokt i store leirgryter, før den serveres rykende varm, enten det er sommer eller vinter. 

Peixe Grilhado

Peixe Grilhado består av morgenens ferske fangst som legges på grillen et par timer senere. Det er veldig vanlig å bruke sardiner til retten, men det er også mange andre muligheter å velge mellom når det gjelder fiskernes morgenfangst. 

Ofte ledsages retten av poteter (stekt potet eller søtpotet), salada en montanheira (som består av friske tomater, grønn paprika, løk, hvitløk, olivenolje, et streif av eddik og et stort dryss lokalt dyrket og tørket oregano) og ferskt brød til dypping. 

Det er skikk og bruk å helle litt olivenolje på den grillede fisken. 

Dom Rodrigo

Dom Rodrigo er en av Algarves mest tradisjonelle desserter. Den består av eggeplommer som tilberedes gjennom en prosess som gjør dem til fine tråder som ligner englehår, før de rulles til en ball og strøs med finhakkede mandler, sukker og kanel på toppen. Til slutt pakkes de inn i en fargerik folie. 

Hva sier gjestene i Algarve?

8,6
Gjesteanmeldelser
Basert på 158 anmeldelser