Reiser til Algarve

Algarve, som er den sørligste av de portugisiske regionene, er berømt for sin 150 km lange vakre kyst og for å ha noen av Europas fineste sandstrender. Når man reiser til Algarve ankommer man normalt i Faro Lufthavn og derfra er det moderne veier og det er raskt og enkelt å kjøre til hotellet i Algarve. 

Vender du blikket østover vil du finne Sotavento-kysten og de hvite fiskerbyene Olhão og Tavira. Her finner du også mange vidunderlige øde sandstrender.

De fleste velger dog å dra mot vestkysten, hvor du vil finne det «typiske» Algarve med bratte klippevegger og lyse sandstrender. Det er også her man finner de store turiststedene som Vilamoura, Albufeira og Praia da Rocha. Området rundt Albufeira er den helt store turistmagneten i Algarve. Her ligger hotellene tett og utvalget av restauranter, barer og butikker er enormt. I gamlebyen og på stranden, hvor fiskerne losser nattens fangst tidlig på morgenen, kan man fremdeles føle den opprinnelige sjarme og atmosfære. Hvis du i stedet reiser vestover, finner du det mer «rå» Algarve, med bratte kystklipper og strender som er perfekte til surfing på grunn av de høye bølgene.

Det er omkring 100 attraktive sandstrender på Algarvekysten som ligger nede ved det vakre Atlanterhavet, og på grunn av de varme havstrømmene, kombinert med Algarvekystens plassering i ly av de nordlige fjellene, kan temperaturen ofte være høy, selv i noen av vintermånedene. Plassert på Europas sørspiss, med det store Atlanterhavet, inntar Algarve en misunnelsesverdig posisjon som ett av de mest behagelige og rene klimaer på det europeiske kontinentet.

Algarve er ensbetydende med sol, sommer, varmt badevann og lyse sandstrender, men Algarvekysten er også et perfekt reisemål, hvis du vil kombinere dette med kultur, historie og natur. Hvert år valfarter reisende til regionen Algarve i det sørlige Portugal, og det er ikke uten grunn. Du har alltid noe å gjøre når du er på ferie her og det er ikke vanskelig å finne aktiviteter som golf, surfing, turgåing, sykling og alle former for vannaktiviteter.

Ser du etter reiser til Algarve, så kan du bruke reise-søkemotoren på Escapeaway og søke etter og sammenligne priser på reiser til Algarve fra alle flyselskaper og hoteller i databasen. Tast inn når du ønsker å reise, så vil du få en samlet oversikt med alle reiser og tilbud. 

Reisemål i Algarve

 • Albufeira
  27 hoteller
  Albufeira er selve begrepet på nydelig solferie, og her finner du flotte strender som perler på en snor. Det innbydende Atlanterhavet lokker med en svømmetur i det blå. Samtidig vil du oppleve en koselig by med utallige barer og gode restauranter.
 • Idylliske Alcoutim ligger fint til i Øst-Algarve ved Guadiana-elva, som danner grensen mellom Portugal og Spania. Her kan du oppleve portugisernes hverdag når du spaserer langs brosteinsgatene. Herfra kan du også oppleve noen av Algarves fantastiske ... strender. Les mer
 • Aljezur er en typisk Algarve landsby beliggende i vakre landskaper. Fra hyggelige Aljezur som gjennomløpes av en smal elv, har du ikke langt til Algarves fantastiske strand. Både østkysten og sørkysten inviterer til en deilig dukkert i Atlanterhavet.
 • Almancil ligger sentralt i den vakre og populære regionen Algarve, med noen av Europas beste strender. Herfra er det ikke langt til flotte feriested som Vilamoura og Quinta do Lago. Denne typiske Algarve byen tilbyr en avslappet atmosfære.
 • På den skjønne Algarvekysten med vakre strender som ligger som perler på en snor, finner du Altura som kombinerer familievennlige strender med lekker mat fra det portugisiske kjøkkenet. Innenfor kort avstand vil du oppleve flere brede og fine ... strender i blant annet Monte Gordo. Algarve er også kjent for sine fantastiske golfbaner, og disse finner du også tett på Altura. Les mer
 • Alvor
  3 hoteller
  Romantiske Alvor er en skjult, liten perle på den vakre Algarvekysten i Portugal. På in ferie i Alvor kan du nyte godt av vidunderlige strender og lekker mat, samtidig som du kan oppleve naturen og dykke ned i områdets fasinerende historie.