Reiser til Salema

Den hyggelige, lille landsbyen Salema var for ikke så lenge siden bare en søvnig fiskerlandsby, men har siden blomstret opp til en nydelig ferieby. Og det er ikke uten grunn at mange ønsker å oppleve denne pittoreske lille byen ved sjøen i Algarve. Med sine hvitkalkede hus, som er så karakteristiske for Algarvekysten, brosteinsbelagte gater og mange koselige restauranter, kafeer og barer, tilbyr Salema en fantastisk og svært familievennlig atmosfære.

Generelt sett er den vestlige delen av Algarvekysten den som er minst påvirket av masseturisme. Salema er intet unntak. Her kan du nyte det autentiske kystbylivet, som til tross for byens forvandling til et populært feriemål, fortsatt er intakt. Salema har klart å forbli i sin egen lille tidslomme sammenlignet med mange andre byer på Algarvekysten. Her er det lokale fiskelivet fortsatt hverdagen for mange av lokalbefolkningen. Nede på den sentrale delen av stranden ligger derfor fortsatt et landingssted hvor små tradisjonelle fiskebåter trekkes opp på sanden. Er du tidlig oppe kan du fortsatt se fiskerne losse fangsten eller reparere garnene etter en natt på sjøen.

Rikt restaurantliv

En tur til Salema er først og fremst en sjanse til å nyte en deilig strandferie. Byen ligger ved uimotståelige sandstrender og det innbydende, turkise Atlanterhavet, hvor du kan nyte avslappende stunder i solen. Byen byr også på gode muligheter for gastronomiske opplevelser, og spesielt fisk står på menyen og et "must" å spise i Salema. Utvalget av spisesteder er bredt, med alt fra elegante restauranter, perfekt for en romantisk parmiddag, til familievennlige pizzeriaer. Det er også et lite utvalg av butikker, kafeer og et ukentlig marked i byen. For deg som er på utkikk etter en drink for å runde av dagen, finnes det noen få cocktailbarer som holder åpent til de små timer med garanti for god stemning.

Praia de Salema

Byen blir ofte referert til som Praia da Salema. Det er hovedsakelig på grunn av den vakre stranden at de fleste reiser til Salema. Den omtrent en kilometer lange stranden med sin fine, gylne sand får Blått Flagg år etter år. Det betyr at stranden oppfyller EUs standarder for vannkvalitet, tilgang til stranden og sikkerhet for hele familien. Bølgene her er stort sett små, og de fleste surfere foretrekker derfor andre strender. På den annen side er den slake stranden fantastisk for familier som ønsker å nyte en avslappende ferie med sol og strand.

Det er mange andre flotte strender du kan besøke på turen til Salema. Det anbefales også å utforske noen av severdighetene og de andre byene i denne delen av Algarve. Over Praia da Boca do Rio, som ligger bare noen kilometer mot øst, kan du for eksempel se restene av en festning, Forte de Almádena, fra 1600-tallet. Leier du bil i ferien er det også nærliggende å ta en tur ut mot Sagres. Rundt denne vakre byen finner du noen av de beste surfestrendene i Portugal og Cabo São Vicente - det vestligste punktet på det europeiske fastlandet.

Reiser til Portugal

Les mer om Portugal og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Portugal her

Hoteller i Salema

Hva sier gjestene i Salema?

9,0
Gjesteanmeldelser
Basert på 20 anmeldelser