Reisetips til Azorene – den naturskjønne øygruppa i Atlanterhavet

Velkommen til Azorene; reisemålet som trollbinder enhver reiselysten sjel med sin skjønnhet. Denne portugisiske øygruppa byr på et bredt spekter av opplevelser, en blendende natur og en helt en helt særegen sjarm. Utforsk vulkanske kratere, smak vin fra eldgamle vinmarker, dra på hvalsafari – eller begi deg ut på fottur i majestetiske fjellandskap!

Azorene ligger et godt stykke ut i Atlanterhavet og består av ni øyer skapt av vulkansk aktivitet. Azorene er en del av Portugal og er et populært året rundt reisemål, på samme måte som Madeira. Og det er ikke så rart; klimaet på Azorene er nemlig herlig året rundt. I tillegg bidrar den litt avsidesliggende plasseringen til at mengden turister stort sett er behagelig, og at det lokale preget er godt bevart. Ikke minst er naturen grønn, variert og spektakulær å bevege seg i.

Vil man få maksimalt ut av en reise til Azorene er øyhopping en god idé. Kikker du på et kart over Azorene, ser du at noen av øyene ligger relativt nær hverandre, mens andre er mer avsidesliggende. Det kan med andre ord være lurt å planlegge øyhoppingen godt på forhånd, og sjekke ut hvilke fergeforbindelser som finnes mellom de ulike øyene. Er ikke øyhopping din greie er det selvsagt minst like deilig å bare velge ut en av øyene – de har alle sin unike sjarm, karakter og utvalg av ting å finne på under ferien!

Populære reisemål på Azorene

Når man snakker om reisemål på Azorene mener man gjerne de ulike øyene. Noen er naturlig nok mer populære enn andre, men hvor du ender opp med å feriere avhenger egentlig bare av dine forventninger til en ferie. Legg litt tid på research, og tenk over hva du har lyst til å se og oppleve. Uansett hvilken av øyene du velger å reise til vil du møtes av en avslappet og autentisk stemning. Og finner du ditt sted på Azorene, er sjansene store for at du vil reise tilbake igjen og igjen!
 

 • São Miguel er den største øya, og de fleste som velger å reise til Azorene velger å bo her. På São Miguel finnes en mengde flotte hoteller, severdigheter og godt om aktiviteter å velge på for så vel liten som stor. Landskapet er både utrolig vakkert og svært variert, med høydepunkter som gylne strender, varme kilder og majestetiske innsjøer i gamle vulkanske kratere. Ta en tur til São Miguels hovedstad Ponta Delgada om du vil ha en perfekt kombinasjon av kultur og et pulserende uteliv.
 • Pico er en annen velkjent og populær øy i Azorene. Her finner du både Portugals høyeste fjell, vulkanfjellet Pico, en forbausende natur og nesten 2.500 hektar vinmarker. Her kan du med andre ord dra på vakre fotturer på dagtid, og nyte ulike lokale viner på kveldstid. Picos vinmarker står faktisk på UNESCOs verdensarvliste, takket være måten man har klart å bevare og beskytte landskapet og de lokale tradisjonene. 
 • Terceira er Azorenes tredje største øy og byr på en fengslende blanding av historie og kultur. I hovedbyen Angra do Heroísmo, med sine brosteinsbelagte gater og fargerike fasader, råder en romantisk og litt nostalgisk stemning. Den sentrale, gamle delen av Angra do Heroísmo står på UNESCOs verdensarvliste – og et besøk her er som en reise tilbake i tid! 
 • Øya Faial er et paradis for seilere og eventyrere. Horta, med sin pulserende marina og rike kulturliv, er litt av et midtpunkt på øya. Her kan du nyte spektakulær utsikt over fjellet Pico og spise nydelig sjømat på noen av de lokale restaurantene. Vil du dra på fottur i spektakulære omgivelser kan vi anbefale å ta en dagstur til vulkankrateret Caldeira, midt på øya.
 • Santa Maria er den sørligste øya i Azorene, og kalles ofte den solfylte øya. Her finner du noen av de vakreste strendene i øygruppa, og fargerike landsbyer som Vila do Porto, São Pedro og Anjos. Santa Maria er et utmerket reisemål for deg som søker avslapping og late dager ved vannkanten – for eksempel på den vakre sandstranden Praia Formosa.

Verdt å se og oppleve på Azorene

Azorene byr på en rekke fantastiske opplevelser – særlig hvis du er glad i naturen. På Terceira kan du besøke den imponerende grotten Algar do Carvão; et eldgammelt lavarør skapt av vulkansk aktivitet, som er det er henførende å spasere rundt i. En annen vulkansk severdighet er krateret Sete Cidades på øya São Miguel. Fra toppen har du fantastisk panoramautsikt over den turkise innsjøen i midten av krateret, havet i bakgrunnen og det vakre omkringliggende landskapet. 

Azorene er også kjent for sitt rike dyreliv, inkludert sjeldne fugler og havets mektigste dyr, nemlig hvaler og delfiner. Azorene regnes for å være et av verdens beste steder for hvalsafari, og de fleste som reiser hit har skrevet "whale watching" øverst på ønskelisten over severdigheter.  Det finnes over 20 ulike arter hval her - både sjeldne og vanlige. En lignende konsentrasjon finnes ikke noen andre steder i verden!  

De fleste som drar på hvalsafari reiser ut fra Pico, fra hovedhavnen i Madalena eller byen Lajes do Pico. Du kan også dra på hvalsafari fra Ponta Delgada på São Miguel, havnen i Horta på Faial eller Angra do Heroísmo på Terceira. Opplev hval og delfiner leke i det klare vannet, mens du nyter en solfylt dag på sjøen!

Den frodige vulkanske grunnen har, sammen med den varme golfstrømmen, skapt ideelle betingelser for en spennende og eksotisk flora og fauna som man ikke finner på det europeiske fastlandet. Det finnes f.eks. omkring 200 fuglearter og 56 plantearter på Azorene, som ikke finnes andre steder i verden. 

Blomster i alle regnbuens farger!

Om du ikke er spesielt blomsterinteressert vil Azorene imponere deg! På grunn av det vulkanske jordsmonnet med mineraler som gjør vekstbetingelsene spesielt gode. Derfor kan du nyte synet av enorme hortensiaer i blå, fiolette og hvite nyanser langs veikanten. I tillegg er det utallige blomsterarter som begonia, bougainvillea, hibiskus,  skjermliljer, azalea, kamelia og akasier, som du ikke kan unngå å legge merke til da de vokser vilt rundt omkring på øyene. For ikke å glemme de mektige ananasplantasjer og avokadotrær.

Severdigheter

Azorene utgjør i seg selv en severdighet da det ikke finnes tilsvarende natur på det europeiske fastlandet, men likevel er dette hva vi vil anbefale:

 • Caldeira das Sete Cidades regnes som et kjennetegn for den fantastiske naturen på Azorene. Det er en kratersjø som ligger inne i en mektig, sovende vulkan på vestsiden av Sao Miguel.  Den består egentlig av to mindre sjøer, Lagoa Azul og Lagoa Verde (blå og grønn sjø), som er forbundet via en smal passasje og en bro. Navnet på sjøen betyr «Lagunen av de syv byer» på norsk, og er den største innsjøen på Azorene.
 • Lagoa do Fogo ligger også på São Miguel, og akkurat som Caldeira das Sete Cidades er det en kratersjø som ligger i stratovulkanen Agua de Pau. Det er den tredje største innsjøen på øya. Området er omkranset av fjell og tynt befolket. Her finnes blant annet den sjeldne endemiske laurbærskog, som kun finnes få steder i verden, og flere sjeldne fuglearter.
 • Poca Da Dona Beija, de naturlig varme kildene, også kjent som «Poca da Juventude» («Ungdommens kilder», eller «Poca do Paraiso» «Paradisets kilder»), ligger i Furnas-dalen på São Miguel i et område kjent som et behagelig og populært termisk rekreasjonssted. Kildene ble dannet på grunn av de underjordiske termisk grunnvannsmagasinene, som er i konstant kontakt med høyt oppvarmede steiner, og som gradvis varmer opp vannet til det når gjennomsnittlig temperatur på 39 grader.
 • Capelinhos Volcano som på norsk kan oversettes til «liten kappe», er en 1043 meter høy vulkan på vestsiden av øya Faial. Vulkanen er en del av et større vulkankompleks, som omfatter 20 scoria-kjegler og lavafelter.  Vulkanen hadde et utbrudd som varte i over et år, fra 27. september 1957 og 24. oktober 1958, og som var med på å skape det landskapet man ser i dag. Utbruddet forlenget øyas samlede areal med 2,4 kvadratkilometer. 
 • Horta Marina ligger på øya Faial, og er den viktigste havnen på Azorene, og den fjerde best besøkte lystbåthavnen i verden. Marinaen er et særdeles populært sted for seilere fra hele verden, fordi den tilbyr fremragende ly mot vinden fra enhver retning og er ideelt plassert i forhold til lystbåtene som er på seilas på vei fra Karibia til Middelhavet. På grunn av dens internasjonale status er havnen vertskap for mange internasjonale kappseilaser og har et historisk og livlig sjømannssamfunn med mange veggtegninger, malerier og andre sjøfartssymboler. Disse er etterlatt i havnet av fritidsseilere og sjømenn fra hele verden, som et vitnesbyrd om stedets rike maritime tradisjoner.
 • Algar do Carvao ligger på den sentrale delen av øya Terceira. Det er en gammel lavahule, som har status som et regionalt naturmonument. Fra overflaten cirka 550 meter over havet, er det mulig å gå omkring 100 meter ned i jordens indre, hvor det er et basseng med krystallklart vann. Hulen er kjent for sine unike mineralogiske egenskaper, blant annet stalaktitter.
 • Montanha do Pico ligger på øya Pico og er med sine 2 351 meter ikke bare er det høyeste fjellet på Azorene, men også det høyeste fjellet i hele Portugal. Fjellet er en del av det vulkanske komplekset kalt «Madalena», som består av tre vulkanske enheter som utgjør . Madalena har opplevd tre historiske utbrudd, i 1562, 1718 og 1720. Når været er klart kan det ses fra naboøyene i øygruppa. Det er turstier opp til toppen, en tur som tar to til fire timer fra foten av fjellet. Husk å sjekke værutsiktene før du forsøker å gå opp, da været i området kan svinge mye.

Mat og drikke

Azorene har en særegen og spennende gastronomi som bærer preg av beliggenheten midt ute i Atlanterhavet, det vulkanske jordsmonnet og det milde helårs klimaet. Alt sammen har bidratt til det rike og mangfoldige utvalget av lokale råvarer som Azorene har blitt kjent for i Portugal.

 • Cozido das Furnas er en av de mest kjente og populære rettene på Azorenes, og er forbundet med de vulkanske kildene i Furnas-dalen på São Miguel, derav navnet. Retten består av kylling, svinekjøtt, oksekjøtt, grønnkål, poteter, gulrøtter, yhams, chorizopølse og blodpudding pakket inn i kålblader tilsatt salt og årstidens krydder. Dette kokes i en stor gryte, kalt en cauldron. På tradisjonelt vis plasseres denne cauldronen nede i et hull i jorden, som er varmet opp av vulkansk damp, og tas opp igjen etter seks timer. Den eneste væsken som er i retten, er saftene som kommer fra alle ingrediensene.
 • Tortas de Ervas do Calhau er en av Azorenes mest spesielle retter, og består av stekt tang fra øygruppas minste øy, Corvo. Tangen sankes inn fra klippene ved kysten, og stekes i olivenolje blandet med egg, hvitløk, mel, løk og portugisisk krydder.  Det er en meget sunn og næringsrik rett.
 • Couves de Barça er også en av de populære rettene på  Azorene, og er en grønnkål- og svinekjøttgryte.
 • Azorene har et vell av lekre desserter, som består av et stort utvalg av friske tropiske frukter, spesielt ananas brukes ofte, men også en rekke deilige kaker og kjeks.
 • Andre typiske desserter er Santa Maria Cavacas som er kjeks overtrukket med sukker,  ostekaken Vila Franca do Campo Queijadas og de muffin-aktige honningkakene Donas-Amelias. Faial Fofas er fennikel-baserte kaker proppet med fløte og Graciosa Queijadas er små muffins fylt med vaniljekrem og søte brød. 

Visste du at São Miguel er det eneste stedet i Europa hvor det produseres te?
Det har vært teplantasjer på øya i over to hundre år, og teen herfra er et rent økologisk produkt, fritt for sprøytemidler. Grønn te er den mest populære teen, men det fremstilles også flere sorter svart te på São Miguel.

Hideaways – for en helt unik reise 

Vil du bo helt unikt? Da bør du velge et av våre Hideaways hoteller. Med Hideaways bor du på steder som skiller seg fra vanlige hoteller. Det kan være lokale gjestehus, boutiquehoteller eller andre skjulte perler. Alle våre Hideaways hoteller er nøye utvalgt fordi de er best i klassen på ting som service, beliggenhet, standard og fasiliteter, og vi kontrollerer jevnlig at disse stedene lever opp til forventningene.

Når er det best å reise til Azorene?

Takket være beliggenheten blir det sjeldent verken for varmt eller for kaldt på Azorene, så det er et flott reisemål året rundt. Sommer på Azorene bringer mange soldager og temperaturer som er ideelle for strandliv eller utforsking. Vinteren byr på færre turister, men er fortsatt milde. 
 Den største flyplassen på Azorene ligger på São Miguel, og herfra går det ferge eller innenlandsfly til de andre øyene.

Velkommen til Azorene med Escapeaway 

Hos oss kan du skreddersy din reise akkurat slik det passer deg, enten med direktefly eller med mellomlanding. Du kan i tillegg velge blant vårt store utvalg av nøye, utvalgte hoteller.
Pssst.... ikke glem å sjekke ut våre unike Hideaways hoteller. 

>>> Les mer om våre Hideaways hoteller

>>> Les mer om Portugal

>>> Les mer om Sao Miguel

>>> Les mer om Pico

>>> Les mer om Terceira

>>> Les mer om Faial

 

Reisemål på Azorene

 • Gjesteanmeldelser 8,5
  São Miguel
  34 hoteller
  São Miguel, den største øya på Azorene, er det perfekte reisemålet i øygruppen dersom du ønsker en ferie med både kulturelle opplevelser og enestående natur. Her venter mange opplevelser, med alt fra dyphavsdykking og hvalsafari til gylne sandstrender ... og varme kilder. Les mer
 • Pico
  2 hoteller
  Ilha do Pico er den nest største øyen i Azorene, og har navn etter Ponta do Pico, som er Portugals høyeste fjell og øyas landemerke. Øyen er kjent for sin vakre natur, gode viner, gode vandremuligheter og praktfulle fiskerestauranter.
 • Terceira
  2 hoteller
  På Terceira kan du utforske historisk verdensarv som vitner om øyas rolle i de portugisiske oppdagelsesreisene. I tillegg er det en uberørt natur med grønne landskap som inviterer til fotturer og er et perfekt supplement til de fine, historiske ... monumentene. Les mer
 • Faial
  1 hotell
  Faial er kjent som "Den blå øya" på grunn av de mange blå hortensiæne som blomstrer på øya om sommeren. På denne lille, frodige øya venter mange, uforglemmelige naturopplevelser med vandreturer gjennom vulkanske landskaper og storslåtte utsikter ... over havet mot naboøyene. Les mer
 • Corvo er den minst og nordligste av de ni vulkanske øyene som utgjør Azorene, men en reise hit byr likevel på store opplevelser. Blant annet kan du vandre opp til ett av øygruppens største vulkankratre.
 • Flores er Azorenes vestligste øy og en av de vakreste, med frodige fjell, brusende fossefall, speilblanke innsjøer og ikke minst blomster som fyller den lille øya med farger. Den urørte naturen på Flores er som skapt for både aktiviteter og ... ren avslapning. Les mer

Populære hoteller på Azorene

Portugal, Azorene, São Miguel
9,4
Fantastisk
1225 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 47 km
 • Nærmeste strand: ca. 10 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Azorene, São Miguel, Ponta Delgada Azorene
9,2
Fantastisk
678 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 3 km
 • Nærmeste strand: ca. 6 km
 • Internettilgang / WiFi
Portugal, Azorene, São Miguel, Ponta Delgada Azorene
9,1
Fantastisk
340 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 10 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

 

 

 

Reiser til Portugal

Les mer om Portugal og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Portugal her

Hva sier gjestene på Azorene?

8,5
Gjesteanmeldelser
Basert på 20 anmeldelser