Reiser til Sentrale-Portugal - landets kulturelle midtpunkt

Lengter du etter en ferie litt bort fra turiststrømmen? Da er Centro de Portugal noe for deg. Denne regionen, i selve hjertet av Portugal, er en skattekiste fylt til randen med kulturell rikdom, nydelig natur og autentiske opplevelser. Nyt det rolige landsbylivet i avsidesliggende, fredelige perler i innlandet – eller la deg fascinere av de sjarmerende små fiskesamfunnene, dramatiske klipper og gylne strender langs kysten. 

Centro de Portugal, eller Sentral-Portugal, er en skjult perle mellom Lisboa-regionen og Nord-Portugal. Regionen strekker seg fra øst til vest i landet, og byr på en perfekt balanse mellom rolig landsbyliv og forfriskende Atlanterhavsbris. Naturen er variert og til tider dramatisk, med alt fra frodige daler, majestetiske fjellkjeder og karamellfargede strender. Her er det med andre ord duket for en idyllisk ferie uansett om du er på jakt etter eventyr eller bare total avslapping.

Populære reisemål i Sentrale- Portugal

Du finner ikke de største reisemålene i Sentral-Portugal, for hit reiser man gjerne for kulturelt påfyll, surfing eller romantisk landsby stemning. I området finner du byene Coimbra, Nazaré, Obidos, Marialva, Peniche, Aveiro, Viseu, Porto Novo, Figueira da Foz, Golega, Ovar, Cerdeira – og mange flere. Vi tilbyr reiser til en rekke av disse, og her er noen av de mest populære. 
 

 • Obidos   ligger idyllisk plassert på en liten høyde, og omtales ofte som en av Europas mest romantiske middelalderbyer. Byen er omkranset av de 13 meter høye bymurene, og du går i brosteinsbelagte gater mellom billedskjønne hus med gotiske dører og vinduer, de vakre hvite kirkene, og blomstene som pryder de sjarmerende, smale gatene.  Vil du ha en dag på stranda eller surfe er den vakre lagunen Lagoa de Obidos bare en kort kjøretur unna. Det er heller ikke langt til kystbyen Peniche, som er kjent for vakre strender og utmerkede surfeforhold.
 • Er surfing selve målet med ferien? Da bør du reise til fiskebyen Nazaré, som ligger et stykke nord for Obidos. Selve byen er ganske liten, men har beholdt sin sjarm med de tradisjonelle fargerike fiskebåtene og fiskere med de tradisjonelle, rutete skjortene og strikkeluene sine.  Takket være de fantastiske strendene og store bølger tiltrekker Nazaré seg surfere fra hele verden, men også reisende som bare vil ha sol og bad med spektakulær utsikt over Atlanterhavet, spise sjømat av beste kvalitet og utforske kulturelle skatter i gamlebyen finner veien hit.
 • Hvis strandliv og late dager i en solseng frister mest er Figuera da Foz et godt valg. Figuera da Foz er kjent for sine kilometerlange, gylne strender og vakre strandpromenade. Faktisk er heller ikke nattelivet så gærent her, og det finnes en haug av gode restauranter og barer å velge mellom. Med sin flotte beliggenhet midt mellom storbyene Porto og Lisboa er Figuera da Foz både et utmerket feriested – og et naturlig stoppested på en roadtrip langs kysten av Portugal.
 • Litt inn i landet fra Figuera de Foz finner du den eldgamle universitetsbyen Coimbra, som oser av historie, kultur og tradisjonell, portugisisk sjarm. Her finner du både et av Europas eldste universiteter og et vakkert slott. Det er enkelt å reise mellom Coimbra og Porto med tog, og fra Coimbra til Lisboa med buss.
 • Peniche er kjent for det store utvalget av fremragende fiskerestauranter som tilbyr noen av Portugals mest kjente fiskeretter. I tillegg er finner du steder som viser en spesiell blonde-teknikk som har røtter langt tilbake i landets kunsthåndverkstradisjon.  
 • Sist, men ikke minst, må du ikke gå glipp av Aveiro som kan betegnes som Portugal sitt eget lille Venezia, med vakre kanaler, fargerike gondoler og sjarmerende arkitektur. Ønsker du en rolig ferie i pittoreske omgivelser er denne gamle fiskerbyen et ideelt reisemål.

Verdt å se

Sentrale-Portugal er en levende mosaikk av severdigheter og spennende opplevelser. Ikke minst er regionen litt av et kulturelt høysete i Portugal, siden den er hjem til en rekke historiske plasser og monumenter. I byen Tomar kan du for eksempel besøke det mektige klosteret Convento de Cristo og bli med på en reise tilbake til tempelriddernes tid. Her møtes middelalderens mystikk og arkitektur i hemmelige kamre og høye, utsmykkede takhvelv. Convento de Cristo er oppført på UNESCOs verdensarvliste og er et av de viktigste landemerkene i Portugal.
 
Søker du et eventyr i naturen er en dagsutflukt til Serra da Estrela å anbefale. Serra da Estrela ligger litt øst for den sjarmerende byen Seia i innlandet, og er både en nasjonalpark og landets største fjellkjede. Området inviterer til spektakulære fotturer – og føler du deg sprek kan du vandre de 1993 meterne opp til Torre, som er Portugals nest høyeste fjell, etter Pico på Azorene. Torre er riktignok den høyeste toppen på fastlandet, og du trenger absolutt ikke å være fjellklatrer for å komme deg opp.
 
En annen naturopplevelse i Sentral-Portugal som neppe skuffer er nasjonalparken Bucaco Forest. Parken består av 105 hektar med eldgammel skog og et botanisk mangfold som tar pusten fra de fleste. Følg naturskjønne stier gjennom frodig natur og oppdag skjulte kapeller, rislende bekker og spektakulære utkikkspunkter. Vil du føle deg i ett med naturen, er det her det du opplever det!

Mat og drikke

 • Bacalao er retten som kjennetegner Portugals gastronomiske tradisjon og kulturhistorie. Man mener å kunne spore retten helt tilbake til Portugals epoke som sjøfartsnasjon, da både salting og tørking av fisk ble viktig på grunn av de lange transatlantiske reisene til de nye koloniene. Bacalao betyr torsk på portugisisk, og oppskriften varierer fra by til by. Det sies ofte i Portugal at det er like mange måter å lage bacalao på som det er dager i året. Bacalao består normalt av saltet og tørket torsk, poteter, løk, tomater og oliven. Så har du Bacalao à Brás som består av torsk blandet med poteter, egg, løk, oliven, hakket persille og hvitløk, og varianten Bacalao com Natas som består av torsk med poteter, løk og fløte.
 • Serra da Estrela ost er en ekte spesialitet fra Sentral-Portugal og kommer fra området rundt fjellkjeden Serra da Estrela, som ligger i innlandet mellom kommunene Seia, Manteigas, Gouveia, Guarda og Covilhã. Osten, Queijo da Serra, er fremstilt av sauemelk og har en hvit eller svak gul farge og en deilig kremet konsistens. Det er en lang modningsprosess, og det er ingen masseproduksjon. 
 • Østers fra Ria de Aveiro, Aveiro's elvemunning, er mest kjent for å være Portugals svar på Venezia. Men her finner du noen av Portugals mest lekre og ettertraktede østers. Hvis du elsker å spise østers sammen med en musserende vin, mens solen går ned over havet, så er Aveiro perfekt for deg!
 • I den kjente kystbyen Nazaré finner du en annen spesialitet fra Sentral-Portugal, nemlig carapau. Carapau er ganske enkelt atlanterhavs makrell som har tørket noen få timer i solen, før det tilsettes olivenolje og masse hvitløk og grilles. Med et kaldt glass portugisisk hvitvin, litt portugisisk brød, så er det bare å nyte.

Kom tett innpå portugisisk kultur med Hideaways

Vil du oppleve det unike i Sentral-Portugal så er våre Hideaways-hoteller et genialt valg av bosted. Disse stedene er både ulike og unike, men de har noe til felles som beliggenhet og service. Hideaways er rett og slett et hotelltilbud for deg som vil på bo tett innpå lokal kultur og historie. I Sentral-Portugal tilbyr vi alt fra romantiske strandvillaer med havutsikt til boutiquehoteller. Søk, og du skal finne!

Velkommen til Sentrale-Portugal med Escapeaway

Hos oss kan du skreddersy din reise akkurat slik det passer deg, enten med direktefly eller med mellomlanding. Du kan i tillegg velge blant vårt store utvalg av nøye, utvalgte hoteller.
Pssst.... ikke glem å sjekke ut våre unike Hideaways hoteller.  

Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet til å utforske området du besøker.

>>> Les mer om våre Hideaways hoteller

>>> Les mer om Portugal

>>> Les mer om Lisboa-regionen

>>> Les mer om Nord-Portugal

>>> Les mer om Nazare

>>> Les mer om Obidos
 

Reiser til Portugal

Les mer om Portugal og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Portugal her

Reisemål i Centro de Portugal

 • Óbidos
  4 hoteller
  Vil du oppleve stemningen i det gamle Portugal, bør du reise til Obidos. Så snart du går gjennom byporten, Porta da Vila, og inn bak de høye middelaldermurene, vil du føle deg hengitt til en annen, svunnen tid. De labyrintiske gatene gjemmer ... på mange overraskelser. Les mer
 • Figueira da Foz
  3 hoteller
  Stranden ved Figueira da Foz er så bred at det tar atskillige minutter å krysse den gylne sanden og komme seg ned til vannkanten. Det er derfor alltid god plass til å slå seg ned her og nyte det solrike klimæt på Portugals vestkyst.
 • Nazaré
  3 hoteller
  I de solfylte sommermånedene og det masse liv og fargerike parasoller på den brede sandstranden ved Nazare. Denne lille fiskebyen er på grunn av de store bølgene populær blant surfere, men også for alle andre som ønsker å nyte strandlivet og ... stemningen i byen. Les mer
 • Aveiro
  2 hoteller
  Portugals Venezia er en historisk og vakkert beliggende by - Aveiro med sine mange kanaler og nær den store lagunen med samme navn, er en tradisjonell portugisisk by, ikke langt fra de mange vakre strendene på "sølvkysten".
 • Porto Novo
  2 hoteller
  Porto Novo nord for Lisboa er først og fremst kjent for sin flotte strand. Men det er bare en av mange flotte strender på Portugals spektakulære vestkyst. På din reise til Porto Novo kan du også dra på utflukter til noen av landets mest interessante ... byer, store som små. Les mer
 • Cerdeira
  1 hotell
  Cerdeira er en liten, fredelig landsby nær Serra da Estrela naturpark. Her har du derfor rikelig med muligheter for å ha en aktiv ferie i naturskjønne, uberørte landskap, som også skjuler mange spennende kulturelle severdigheter.

Populære hoteller i Centro de Portugal

Portugal, Centro de Portugal, Alvados
9,3
Fantastisk
379 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 116 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Centro de Portugal, Ovar
8,5
Meget bra
726 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 53 km
 • Nærmeste strand: ca. 100 m
 • Internettilgang / WiFi
Portugal, Centro de Portugal, Santa Comba Dão
9,1
Fantastisk
880 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 157 km
 • Nærmeste by: ca. 11 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Centro de Portugal?

8,8
Gjesteanmeldelser
Basert på 39 anmeldelser