Reisetips til Lisboa-regionen – den fargerike kystperlen i sørvest 
 
Ved Portugals vakre Atlanterhavskyst ligger Lisboa-regionen, som både er hjem til landets hovedstad og en rekke sjarmerende feriebyer. I Lisboa med omegn kan du drive med alt fra surfing til kulturell sightseeing – og oppdage minst en ny favorittrestaurant per dag. Ikke minst smelter gammelt og moderne sammen på en måte som rett og slett må oppleves. 

Regionen er samtidig en av de mest allsidige i landet med masser av spennende opplevelser for både barn og voksne. Her kan du slenge deg på flotte strender, surfe, spille en runde golf eller bruke hele ferien på sightseeing og kulturelle opplevelser, som inkluderer gastronomi i verdensklasse.  Her venter det deg så mange store opplevelser, som Sintra som står på UNESCOs verdensarvliste, de elegante badebyene Estoril og Cascais, det europeiske kontinentets vestligste punkt, Cabo da Roca, og enestående natur i Arrábidaparken.

 Lisboa-regionen er ikke særlig stor i utstrekning, men bærer til gjengjeld på et vell av historie og rommer rikelig med attraksjoner til mange reiser. Altså det perfekte valget hvis du ønsker å kombinere en storbyferie med spennende utflukter. Portugals hovedstad Lisboa har for eksempel vært vitne til en rekke historiske epoker, preget av både romersk, maurisk og kristen innflytelse. Området er også nært knyttet til de portugisiske oppdagelsesreisende, ved at kjente utforskere som Vasco da Gama startet sine reiser her. I dag er Lisboa-regionen en harmonisk blanding av historie, kulturopplevelser og vakre strender – som til sammen legger til rette for en uforglemmelig reiseopplevelse. 
 
Hva du kan oppleve på en reise til Lisboa med omegn
 
Lisboa-regionen er en av Portugals mest populære destinasjoner, sammen med den solfylte Algarvekysten og sjarmerende Porto E Norte. Lisboa-regionen har en type magnetisk tiltrekning på reisende, med sitt mylder av historiske bygninger, livlige markeder og pulserende gater og torg. Gamle og moderne tradisjoner smelter sammen sømløst, og det er vanskelig å ikke bli forelsket!
 
Noen severdigheter du ikke bør gå glipp av under en ferie i regionen er Lisboas mange fargerike bydeler. En av de mest tradisjonsrike er Belém, hvor du kan besøke det majestetiske Belém Tower som er på UNESCOs verdensarvliste. Tårnet ble bygget på 1500-tallet og har en nydelig beliggenhet ved vannkanten. Eller hva med en dagsutflukt til den vakre Monsanto-parken, rett nord for Lisboa? Her er du omgitt av skog, blomster og frisk luft.

Oppdag noen av reisemålene i Lisboa-regionen
 
Utover storbyen Lisboa finner du blant annet de populære feriestedene som Cascais, Estoril og verdensarvstedet Sintra. Hvor du bør reise avhenger av dine forventninger og ønsker til en ferie.
 
I Cascais venter sjarm, eleganse og en god dose lokal gjestfrihet. Nyt late dager på en gyllen strand, kikk på de fargerike fiskebåtene i havna eller ta en spasertur langs byens livlige strandpromenade.
 
Estoril ligger like ved Cascais, og er regionens mest glamorøse reisemål. Her finner du flotte hoteller, førsteklasses restauranter og vakre, velstelte strender – og kanskje en eller annen kjendis. Besøk byens kasino eller utforsk de vakre hagene i bydelen Monte Estoril for litt ekstra gullkant på hverdagen.
 
Sintra ligger litt inn i landet fra Lisboa, omkranset av et fantastisk fjellandskap og frodig natur. Byen står på UNESCOs verdensarvliste, og det er ikke vanskelig å skjønne hvorfor. Ser man på bilder av Sintra kan man tro de er hentet rett fra et eventyr; med majestetiske landemerker som det fargerike Pena-palasset og det gåtefulle godset Quinta da Regaleira.
 
Og så Lisboa da. Hvor skal vi begynne? Portugals hovedstad sjarmerer enhver besøkende med sin unike miks av historisk arv og moderne sjarm. Gamlebyen Alfama inviterer til hyggelige kvelder i lag med lokalbefolkningen, tonesatt av tradisjonell fado-sang. Vil du ha en magisk panoramautsikt over byen kan du ta en dagsutflukt til São Jorge-slottet som ligger på en høyde midt i byen. Er det et pulserende byliv, med elegante butikker og kafeer, som lokker mest? Da bør du besøke bydelene Chiado og Baixa.

De flotteste strendene i Lisboa og omegn
 
Det finnes mengder av vakre strender langs Portugals sørvestkyst; særlig rundt Cascais og Estoril. Dette området kalles ofte Portugals riviera og her finner du blant annet nydelige Tamariz Beach. Legg håndkleet på myk, gylden sand og nyt den flotte utsikten av frodige hager og fascinerende klippeformasjoner.
 
Praia Grande er, som navnet antyder, en av de største strendene i regionen. Her legger den myke sanden og det krystallklare vannet til rette for en nydelig dag fylt av sol, svømming og vannsport. Du finner Praia Grande vest for Sintra, inntil parken Parque Natural de Sintra-Cascais.
 
Helt nord i regionen finner du Praia de Ribeira d'Ilhas, som er kjent for kraftige bølger og gode vindforhold. Her, ved den kjente surfebyen Ericeira, flokkes vindsurfere, bølgesurfere og kitesurfere – men også turister og lokale som bare vil slappe av i sola. Ribeira d'Ilhas er en bred strand omgitt av naturskjønne klipper.  
 
En av de mest populære strendene i regionen er Carcavelos Beach, kjent for sin lange strandlinje og fine, gylne sand. Den avslappede atmosfæren og de mange fasilitetene, som restauranter og kafeer langs strandpromenaden, gjør Carcavelos til et populært valg blant både lokale og turister.
 
I nærheten av Sintra ligger Adraga Beach, som er ansett for å være en av Portugals vakreste strender. Stemningen her er intim, og den karamellfargede sanden og det rene vannet gjør Adraga til et idyllisk sted for deg som søker ro i vakre omgivelser.

Hideaways – for deg som vil ha en ferie med gullkant
 
Ønsker du deg en ekstraordinær tur til Lisboa-regionen? Da anbefaler vi et opphold på noen av våre Hideaways hoteller. Med Hideaways kan du alltid forvente det lille ekstra; som eksklusive rom, personlig service og unike omgivelser.  
Blant Escapeaway sine Hideaways hoteller i Lisboaområdet finner du alt fra luksuriøse resorts med frodige hager til små boutique-hoteller med historisk sjarm. Bo med fantastisk utsikt over Atlanterhavet – eller i et frodig fjellandskap, med naturen som eneste nabo. Du finner også en rekke sjarmerende Hideaways hoteller i Lisboa, med førsteklasses restauranter og shopping rett utenfor døra! 
 
Når er det best å reise til Lisboa med omegn?
 
Takket være Portugals gunstige beliggenhet sør i Europa, med Atlanterhavet som nærmeste nabo, er klimaet mildt og behagelig året rundt. Sommerhalvåret byr på solrike dager og varme temperaturer, mens vintrene som regel er milde. Det finnes med andre ord ingen dårlige tidspunkter å besøke Lisboa-regionen – men vår favorittperiode er likevel vår og høst. Da er naturen på sitt grønneste, og mengden turister ofte moderat.

Kjekt å vite om transport

Med hovedstaden som det sentrale knutepunktet er regionen dekket av et finmasket nettverk av busser og tog. I Lisboa kan du utforske mange av de mest interessante kvartalene til fots. Byen er kjent for sin beliggenhet på syv høyder, så når beina blir trøtte er det enkelt å komme seg rundt omkring med buss, metro eller de berømte trikkene.
Lisboa flyplass (Aeroporto de Lisboa) ligger bare syv kilometer fra sentrum. Takket være Aeroporto – Saldanha metrolinjen tar det kun 20 minutter å komme fra flyplassen inn til byen. Er ikke Lisboa ditt endelige reisemål, kan du enkelt benytte en av de andre metro- eller jernbanelinjene. Det er naturligvis også mulig å leie bil som kan være en fordel hvis du planlegger å dra på eventyr utenfor hovedstaden. Inne i selve Lisboa er en bil dog normalt til mer besvær enn gavn....

Velkommen til Lisboa-regionen med Escapeaway  

Hos oss kan du planlegge og skreddersy din reise akkurat slik det passer deg. Pluss at du kan velge blant våre nøye utvalgte hoteller. Pssst.... ikke glem å sjekke ut våre unike Hideaways hoteller. Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet til å utforske alle de flotte stedene som finnes i Lisboa og omegn

>>> Se alle våre Hideaways hoteller i Lisboa-regionen 

>>> Les mer om Lisboa

>>> Les mer om Cascais

>>> Les mer om Estoril

>>> Les mer om Sintra

>>> Les mer om Nord-Portugal

>>> Les mer om Algarve

>>> Les mer om Portugal

>>> Les mer om våre Hideaways

 

Reiser til Portugal

Les mer om Portugal og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Portugal her

Reisemål i Lisboa-regionen

 • Gjesteanmeldelser 9,1
  Lisboa
  74 hoteller
  Det høres klisjé ut, men Lisboa er en av Europas vakreste hovedsteder. Plasseringen på de syv høydene ved Tejo-elven gir sammen med de elegante palassene, brede bulevardene og labyrintiske gatene Lisboa en uimotståelig sjarm.
 • Gjesteanmeldelser 9,1
  Cascais
  17 hoteller
  Den innbydende byen Cascais kombinerer sjarmen fra den gamle fiskerlandsbyen med de moderne royale villæne. Byens idylliske strender, gode restauranter og den komfortable beliggenhet i forhold til Lisboa gjør at den er et favoritt utfluktsmål ... fra hovedstaden. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,8
  Estoril
  4 hoteller
  Estoril kalles noen ganger "den portugisiske rivieræn" som ligger på Lisboakysten, og er ofte kjent som en lekeplass for jet-setterne, men er også godt egnet for å kombinere den vakre naturen med å sofistikere by- og natteliv.
 • Sintra
  4 hoteller
  Det er noe eventyraktig over Sintra. H.C. Andersen var i sin tid ytterst begeistret for byen og kalte den for "det vakreste stedet i Portugal." Sikkert er det at Sintra, som er på UNESCOs verdensarvsliste, med sine palasser og skoger er et unikt reisemål.
 • Ericeira
  1 hotell
  Det er lett å forstå hvorfor innbyggerne i Lisboa liker å reise til Ericeira i helgene. Her kan du nyte fantastisk utsikt over havet som tiltrekker surfere fra hele verden, og nyte gamlebyens kjente fiskerestauranter.

Populære hoteller i Lisboa-regionen

Portugal, Lisboa-regionen, Lisboa
9,1
Fantastisk
3142 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 8 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Lisboa-regionen, Lisboa
9,5
Fantastisk
3459 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 8 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Lisboa-regionen, Cascais
9,4
Fantastisk
966 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 38 km
 • Nærmeste strand: ca. 900 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Lisboa

Lisboa er med sin plassering på syv høyder ved utmunningen av Rio Tejo kanskje Europas vakrest beliggende hovedstad. Fra de tallrike miradouros rundt om i byen kan du nyte storslåtte panoramautsikter ned over de røde tegltakene i Baixa mot elven og 25.april-broen. Om du ikke nøyer deg med å betrakte byen oppe fra bakketoppene, gå også på eventyr nede i dens sjarmerende gater.

Det er en uforglemmelig opplevelse bare å slentre rundt i de smale, labyrintiske gatene i Alfama, hovedstadens eldste kvarter, eller på de luftige, brede boulevardene i Baxia. Vil du ha litt overblikk over byen, kan du hoppe på en av de gamle, knirkende sporvognene som kjører deg rundt til noen av de største severdighetene. Blant de mest kjente attraksjonene som du ikke må gå glipp av i sentrum er Sé-katedralen og den gamle borg Castelo de Sao Jorge, mens du litt lengere ute langs elven i Belem bør legge veien forbi Jeronimos-klosteret. Reiser du med barn til Lisboa, er det også et must å besøke det flotte akvariet.

På slutten av dagen ynder både lokale og besøkende å samles på utsiktspunktene for å nyte den gylne aftensolen og eventuelt en drink i godt selskap før kvelden starten i byen. Nattelivet i Lisboa er et av de beste og mest livlige i Portugal, med noe for alle. Sett minst én kveld av til å gå på oppdagelse i det gamle arbeiderkvarteret Bairro Alto, som er kjent for å ha den høyeste konsentrasjonen av barer, som ofte serverer både mat og drinker. Flere steder kan du oppleve den tradisjonelle fadomusikken.

I Lisboa får du også rik mulighet til å fordype deg i det portugisiske kjøkkenet, som byr på mye mer enn bacalhau (tørket og saltet torsk). Beliggenheten tatt i betraktning er det ikke overraskende masser av andre lekre fiskeretter på menyen. Særlig i Baixa-kvartalet er det en del restauranter som mest henvender seg til turister. Men rundt om i byen finner du også mer tradisjonelle restauranter med velsmakende retter til gode priser. Prioriterer du de gastronomiske opplevelsene høyt på dine reiser, kan det også anbefales å besøke et av matmarkedene, som Time Out Market på Mercado da Ribeira.

Cascais og Estoril

En gang var Cascais og Estoril bare to søvnige fiskerbyer. I dag er de to populære badebyene, som med deres beliggenhet bare 25 minutters togreise fra Lisboa det perfekte reisemålet hvis du vil kombinere avslappende badeferie med storbyliv. De to byer er nå til dags nesten sammenvokst og forbundet av en lang strandpromenade, men har allikevel hver deres egen karakter.

Cascais er især kjent for sine strender og sjarmerende gamle bydel med et vell av hyggelige resturanter, butikker og historiske severdigheter. Den største attraksjonen i Estoril er casinoet, som er omdreiningspunkt for nattelivet. Også her er det en populær strand. Når du ikke nyter det solrike klimaet på strendene eller det lokale kjøkkenets lekre retter, er det mye annet å ta seg til i området. Omkring Cascais og Estoril ligger for eksempel mange anerkjente golfbaner. Dertil kommer naturligvis, at du enkelt kan ta toget inn til sentrum av Lisboa.

Sintra

Uanset om du bor i Lisboa eller litt lengere ute langs kysten i et av forstedene, bør du sette av en dag til å besøke Sintra. Fjellbyen var i sin tid et yndet feriemål for den portugisiske kongefamilien og adelige bygget flere storslåtte slott og herregårder med Palacio da Pena og Palacio National de Sintra som de mest kjente.

Slår du deg ned i Sintra, har du ikke langt til de vakre strendene ved den uspolerte vestkysten. Du kan også enkelt ta en tur ut til Cabo da Roca, det vestligste punktet på det europeiske kontinentet.

Costa Azul

Lisboa-regionen inkluderer også Setúbal-halvøya sør for Tejo-elven. Den er et populært utfluktsmål blant hovedstadens egne innbyggere, men det er ikke mange utenlandske besøkende som vet at det her finnes et ekte strandparadis. Mindre enn en times kjøretur fra Lisboa lokker Costa Azul (Den blå kyst) således med en perlerekke av gode badestrender, som ligger omgitt av Arrabida Naturparkens grønne fjell. Byene ned langs denne kysten er dessuten kjent for å ha noen av de beste fiskerestaurantene i regionen.

Dette er bare noen få utvalgte steder og opplevelser som venter deg på en reise til Lisboa-regionen. Dertil kommer at du her har et godt utgangspunkt for å reise videre til andre deler av Portugal.

Hva sier gjestene i Lisboa-regionen?

9,1
Gjesteanmeldelser
Basert på 164 anmeldelser