Reiser til Lisboa-regionen

Portugals lyse hovedstad er med sin overflod av historiske severdigheter, museer i verdensklasse og rike kulturliv det naturlige omdreiningspunktet for en reise til Lisboa-regionen. Men her venter det deg også mange andre store opplevelser, som UNESCO-verdensarvstedet Sintra, de elegante badebyene Estoril og Cascais, det europeiske kontinentets vestligste punkt, Cabo da Roca, og enestående natur i Arrábida-naturparken.

Lisboa-regionen består av Stor-Lisboa og Setubal-halvøya på henholdsvis nord- og sørsiden av Tejoelvens utmunning i Atlanterhavet. Regionen er kanskje den minste på det portugisiske fastlandet, men rommer rikelig med attraksjoner til mange reiser og er det perfekte valget hvis du ønsker å kombinere en storbyferie med spennende utflukter. Regionen er samtidig en av de mest allsidige i landet med masser av spennende opplevelser for både barn og voksne. Her kan du slenge deg på flotte strender, surfe, spille en runde golf eller bruke hele ferien på sightseeing og kulturelle opplevelser, som inkluderer gastronomi i verdensklasse.

Masser av severdigheter og sol

Du kan kjøre på tvers av Lisboa-regionen fra Setúbal i sør til Ericeira i nord på kun en time. Det vil dog være en skam om du ikke tar deg mer tid til å utforske alt det som er å oppleve i området her. Du vil således hurtig oppdage at det i denne forholdsvis lille regionen alltid er noe nytt å oppleve. Utover de mange severdighetene og attraksjonene, kan du glede deg til å nyte et av Europas mest behagelige, solrike klimaer.

Sommeren er solrik og varm, men blir det for varmt inne i hovedstaden er det aldri langt til kysten og den svalende brisen fra Atlanteren. Lisboa-regionen er takket være sitt milde, søreuropeiske klima dessuten et opplagt reisemål på våren og høsten, når solen også varmer og innbyr til utendørsliv. Det er heller ikke kun på grunn av banenes høye kvalitet at golfspillere fra hele verden reiser til Lisboa-regionen når sesongen hjemme går mot hell.

Vi gleder oss til å by deg velkommen hos Escapeaway Reiser som gjest på et av de hotellene vi har håndplukket til våre programmer for reiser til Lisboa-regionen.

Reiser til Portugal

Les mer om Portugal og finn inspirasjon til din neste reise her

Finn reisen til Portugal her

Reisemål i Lisboa-regionen

 • Gjesteanmeldelser 9,1
  Lisboa
  71 hoteller
  Det høres klisjé ut, men Lisboa er en av Europas vakreste hovedsteder. Plasseringen på de syv høydene ved Tejo-elven gir sammen med de elegante palassene, brede bulevardene og labyrintiske gatene Lisboa en uimotståelig sjarm.
 • Gjesteanmeldelser 9,1
  Cascais
  17 hoteller
  Den inviterende byen Cascais kombinerer sjarmen fra den gamle fiskerlandsbyen med de moderne royale villæne. Byens idylliske strender, gode resturanter og sin komfortable beliggenhet i forhold til Lisboa gjør at den er et favorisert utfluktsmål ... fra storbyen. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 8,8
  Estoril
  4 hoteller
  Estoril kalles noen ganger "den portugisiske rivieræn" som ligger på Lisboakysten, og er ofte kjent som en lekeplass for jet-setterne, men er også godt egnet for å kombinere den vakre naturen med å sofistikere by- og natteliv.
 • Sintra
  4 hoteller
  Det er noe eventyraktig over Sintra. H.C. Andersen var i sin tid ytterst begeistret for byen og kalte den for "det vakreste stedet i Portugal." Sikkert er det at Sintra, som er på Verdensarvslisten, med sine palasser og skoger er et unikt reisemål.
 • Gjesteanmeldelser 9,5
  Oeiras
  1 hotell
  De store lystbåtene i marinæn vitner om at Oeiras er en av Lisboas mer velstående forsteder. Det viser seg også i det fine utvalget av idrettsanlegg i byen, samt innsatsen som er gjort for å holde strendene rene og fine.
 • Palmela
  1 hotell
  Palmela er en sjarmerende liten by med svingete gater og karakteristiske hvitkalkede hus. Her har du Lisboa innen kort rekkevidde, samt naturskjønne Serra da Arrábida, som inviterer til fotturer, og en kjent vinregion.

Populære hoteller i Lisboa-regionen

Portugal, Lisboa-regionen, Lisboa
9,6
Fantastisk
2855 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 10 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Lisboa-regionen, Cascais
9,5
Fantastisk
1513 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 34 km
 • Nærmeste strand: ca. 1 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Lisboa-regionen, Lisboa
9,0
Fantastisk
2928 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 8 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Informasjon om Lisboa-regionen

Her får du litt nyttig informasjon om Lisboa-regionen, som forhåpentlig kan tjene som inspirasjon til din ferie i denne vakre delen av Portugal. Opplysningene er utelukkende ment som inspirasjon og det må tas forbehold om faktafeil. Hvis du ønsker flere tips til din reise, vil jeg anbefale deg også å sjekke vår blogg, hvor du kan finne mange spennende artikler om Toscana og våre andre reisemål i Portugal. God fornøyelse og god reise!

Transport

Med hovedstaden som det sentrale knutepunktet er regionen dekket av et finmasket nettverk av busser og tog. I Lisboa kan du utforske mange av de mest interessante kvartalene til fots. Byen er dog kjent for sin beliggenhet på syv høyder. Når beina blir trette er det dog også enkelt å komme omkring med metroen, busser eller de berømte sporvognene.

Lisboa Flyplass (Aeroporto de Lisboa, flyplasskode LIS) ligger bare syv kilometer fra sentrum. Takket være Aeroporto – Saldanha metrolinjen tar det kun 20 minutter å komme fra flyplassen inn til byen. Er ikke selve Lisboa din endelige destinasjon, kan du enkelt benytte en av de andre metro- eller jernbanelinjene. Det er naturligvis også mulig å leie en bil. Det kan være en fordel hvis du planlegger å dra på eventyr utenfor hovedstaden. Inne i selve Lisboa er en bil dog normalt til mer besvær enn gavn.

Godt å vite

Penger: Euro. I Lisboa er det mange minibanker, og de fleste steder kan du betale med kredittkort. I forhold til her hjemme er det dog mer normalt å støte på steder hvor man kun mottar kontanter eller kredittkort utstedt lokalt. Selv om Lisboa-regionens popularitet som reisemål har steget støtt de senere årene, er prisnivået fortsatt gunstig. I likhet med her hjemme har der ikke tradisjonelt vært en sterk tradisjon for å gi drikkepenger, men nå til dags er det dog normalt å legge omkring 10 prosent på resturanter. I taxier er det god kutyme å runde opp eller gi en ekstra euro eller to. På hoteller er en god tommelfingerregel å etterlate at par euro til personalet per natt. Bæres din bagasje inn, er det likeledes stil å gi en euro eller to per koffert.

Tidsforskjell: - 1 time.

Språk: Portugisisk. Særlig den yngre delen av befolkningen snakker også utmerket engelsk. Mange forstår også spansk, men selv om de to språkene har mange likheter, snakker kun få portugisere det flytende, og vil ofte heller tiltales på engelsk. Kan du et par enkelte portugisiske vendinger eller hilsener vil det ikke være langt til et smil.

Hva sier gjestene i Lisboa-regionen?

9,1
Gjesteanmeldelser
Basert på 160 anmeldelser