Reisetips til Lisboa

De romantiske høydene, lyset, fargene og folkelivet – de elegante boulevardene i kontrast til den rufsete sjarmen i de gamle bydelene  gjør Lisboa til en av verdens vakreste hovedsteder. 

De store oppdagelsesreisende kalte Lisboa for en av verdens store havnebyer, midtpunkt i et imperium som strakte seg fra Brasil i vest til India i øst.  Selv i moderne arkitektur ser man det maritime temaet – for eksempel den nye, svært vakre Vasco da Gama-broen, som er formet som et kjempestort seil.

Verdt å se

 • Belém-tårnet (Torre de Belém): Dette imponerende forsvarsverket fra det 16. århundre er et mektig symbol på Portugals storhetstid, og er et av Lisboas mest ikoniske landemerker som er på UNESCOs verdensarvliste.
 • Jerónimos-klosteret (Mosteiro dos Jerónimos): Dette praktfulle klosteret, også kjent som Hieronymittklosteret, er et arkitektonisk mesterverk og står på UNESCOs verdensarvliste.
 • Alfama er den eldste bydelen i Lisboa, og er kjent for de smale brosteinsgatene, fargerike hus og fantastiske utsiktspunkter som Miradouro da Senhora do Monte.
 • Castelo de São Jorge er et imponerende slott som ligger på en høyde over Lisboa og byr på en panoramautsikt over byen og elven Tejo.
 • Chiado: Dette trendy nabolaget er kjent for sine elegante butikker, kafeer, teatre og kunstgallerier, og det er et perfekt sted å utforske Lisboas kulturscene.
 • Rua Augusta Arkaden: Denne bilfrie handlegaten fører til Praça do Comércio og er full av butikker, restauranter og kafeer. En herlig gate å rusle i fri for biler og trafikk
 • Gulbenkian-museet: I dette kunstmuseet er det en imponerende samling av europeisk og asiatisk kunst, inkludert verk av Rembrandt, Monet og Van Gogh.
 • Lisboas trikker: De klassiske trikkene har blitt et symbol på offentlig transport i Portugals hovedstad. En tur med disse er et must når du er i Lisboa, og en flott måte å oppleve byen på og oppleve dens unike atmosfære.

Lisboas spennende bydeler

 • Baixa er Lisboas sentrale handelsområde, kjent for de brede boulevarder, elegante butikker og imponerende arkitektur. Her finner du også Praça do Comércio, en av byens mest ikoniske torg.
 • Alfama er Lisboas eldste og mest sjarmerende bydel, med smale brosteinsbelagte gater, fargerike hus og fantastisk utsikt over elven Tejo. Her kan du utforske området til fots og oppdag lokale kafeer, restauranter og fado-hus.
 • Chiado er et trendy og kulturelt nabolag, kjent for sine elegante butikker, kafeer og kunstgallerier. Ta en spasertur langs Rua Garrett og nyt den livlige atmosfæren i området.
 • Bairro Alto er stedet for Lisboas natteliv. Her kan du utforske de sjarmerende gatene og oppleve det pulserende utelivet, med et utall barer, klubber og restauranter som holder åpent til tidlige morgentimer. 
 • Belém er det historiske området som ligger langs elven Tejo, kjent for sin rike historie og kulturelle arv. Besøk landemerker som Torre de Belém og Jerónimos-klosteret, og et must er å besøke Pasteis de Belem for å nyte de berømte pastel de nata-kakene.
 • Parque das Nações er et moderne og dynamisk nabolag som ble bygget til verdensutstillingen Expo '98. Her finner du attraksjoner som Oceanário de Lisboa, Vasco da Gama kjøpesenter og det futuristiske Oriente-tårnet.

Dette er bare noen av de mange flotte bydelene i Lisboa, og uansett hvilket område du velger å besøke, vil du oppdage en spennende blanding av historie, kultur og atmosfære som gjør Lisboa til et fantastisk reisemål.

Shopping i Lisboa

 • Chiado er et trendy nabolag som er kjent for sine elegante designerbutikker, og butikker med kjente internasjonale merker. Du finner alt fra mote til bøker og kunst her.
 • Baixa er det historiske distriktet med en rekke butikker, inkludert kjøpesentre som Armazéns do Chiado og Rua Augusta Arkaden, samt lokale butikker som selger klær, sko, smykker og suvenirer.
 • Avenida da Liberdade er en bred aveny kjent for de luksuriøse og eksklusive merkevarebutikkene, samt kafeer og restauranter. Her finner du alt fra motehus som Gucci og Louis Vuitton til lokale designere.
 • Príncipe Real er et trendy nabolag kjent for unike butikker, vintagebutikker, kunstgallerier og håndverksbutikker. Det er et flott sted å finne originale gaver og suvenirer.

Enten du er ute etter luksusshopping, lokale designere eller unike suvenirer, har Lisboa noe for enhver smak og lommebok.

Markeder i Lisboa

 • Mercado da Ribeira er et av Lisboas mest kjente matmarkeder, hvor du finner et bredt utvalg av ferske råvarer, delikatesser og lokale spesialiteter. Markedet har også en del matboder og restauranter hvor du kan smake på ekte portugisisk mat.
 • Feira da Ladra er et loppemarked hver tirsdag og lørdag i Alfama-området. Her finner du alt fra antikviteter og vintageklær til bøker, vinylplater og håndlagde smykker.
 • Mercado de Campo de Ourique er et mindre marked som fokuserer på mat og drikke, og her finner du et utvalg av ferske råvarer, lokale spesialiteter og gourmetprodukter. Markedet har også noen koselige kafeer og restauranter hvor du kan nyte et måltid eller noe å drikke.
 • Mercado de Santa Clara er et antikvitets- og samlermarked på lørdager og tirsdager i Campo de Santa Clara. Her kan du finne alt fra møbler og keramikk til malerier, mynter og vintageklær.

Disse markedene gir deg en flott mulighet til å oppleve Lisboas kultur og mangfold, og de er populære både blant lokalbefolkningen og besøkende.

Uteliv i Lisboa

I Lisboa kan du oppleve et pulserende og variert uteliv som strekker seg fra livlige barer og klubber til koselige kafeer og spennende live musikkscener. 

 • Det historiske nabolaget Bairro Alto er kjent for sitt livlige uteliv med et bredt utvalg av barer, puber og små klubber. Området er spesielt populært blant unge mennesker, og her kan du velge mellom en rekke musikkstiler.
 • Cais do Sodré er et område langs elvebredden som har blitt et av de mest trendy utelivsstedene i Lisboa, med et utvalg av barer, nattklubber og musikkscener. Du finner alt fra hippe cocktailbarer til underjordiske klubber som tilbyr elektronisk musikk og live konserter.
 • Fadoens fødested: Caixa Alfama-festivalen er oppkalt etter bydelen Alfama, da denne gamle delen av Lisboa er kjent som stedet hvor fado-tradisjonen først oppsto. I dag kan du oppleve musikken på fado-restauranter mange steder i Lisboa, men ifølge kjennere er det sjarmerende nabolaget Alfama  med de mest kjente tradisjonelle fado-husene stadig stedet med den beste musikken. Et besøk på en fado-restaurant byr på en kombinasjon av deilig mat, vin og fado-musikk.
 • LxFactory er et kreativt og kulturelt område som ligger i Alcântara-distriktet. Her finner du flere barer, restauranter, kunstgallerier og musikksteder, og er et flott sted å oppleve Lisboas alternative kultur og natteliv.
 • Docas er et område som ligger ved ved elven og her finner du en rekke barer og restauranter som byr på fantastisk utsikt over Tejo-elven. Dette er et populært sted å tilbringe en kveld mens du nyter solnedgangen og atmosfæren.

Mat og drikke

 • Bacalao eller Bacalhau på portugisisk er tørket og saltet klippfisk er en av Portugals mest kjente retter, og det finnes utallige måter å tilberede den på. Prøv Bacalhau à Brás, Bacalhau com Natas eller Bacalhau à Gomes de Sá for autentiske smaker.
 • Pastéis de Nata er de deilige, fløyelsmyke kakene som er en av Lisboas mest populære søtsaker. De er laget av sprø butterdeig fylt med eggekrem og et dryss av kanel og sukker.
 • Sardinhas assadas: Grillet sardiner er en annen portugisisk spesialitet som du bør prøve mens du er i Lisboa, spesielt om sommeren når de er på sitt beste. Vanligvis serveres de med grillet brød, olivenolje og sitron.
 • Ginja er en tradisjonell portugisisk likør laget av kirsebær, og  er en populær aperitiff i Lisboa. Prøv en shot av ginja eller en "ginjinha com elas", som betyr med kirsebær i bunnen av glasset.
 • Fado er en portugisisk musikksjanger som har dype røtter i Lisboa, og en viktig del av byens kulturarv. Besøk en fado-restaurant for å nyte autentisk fado-musikk mens du koser deg med mat og drikke.
 • Portugisisk vin: Portugal er kjent for sitt gode vin, og Lisboa er et flott sted å teste ut det lokale vinutvalget, enten det er en frisk hvitvin fra Vinho Verde-regionen eller en robust rødvin fra Douro-dalen.

Dette er bare noen få av de mange fantastiske mat- og drikkeopplevelsene du kan nyte i Lisboa. Med det mangfoldige utvalget av restauranter, kafeer, barer og matmarkeder kan du virkelig smake deg gjennom den lokale matkulturen.

Lokal transport

Det er mange alternativer å velge mellom når du skal utforske byen, men uansett hvilket transportmiddel du velger, er Lisboa en enkel by å komme seg rundt i.

 • Trikken er en av de mest karakteristiske og praktiske måtene å komme seg rundt i Lisboa på. Av de fem trikkelinjene i Lisboa er det spesielt linje 15 og 28 som er interessante for turister. Trikk nr. 15 går direkte fra sentrum av Lisboa til Belém ved Tejo-elvens utløp, mens nr. 28 kjører på kryss og tvers av indre by og passerer mange av Lisboas viktigste severdigheter.
 • Metroen er en rask og effektiv måte å komme seg rundt i byen på. Det finnes fire linjer som tar deg til de fleste deler av Lisboa, inkludert sentrum, flyplassen og forstedene.
 • Bussene i Lisboa dekker alle deler av byen og forstedene. Det er et praktisk alternativ for å komme seg til steder som ikke er betjent av trikken eller metroen.
 • Tog: Lisboa har et godt utviklet tognettverk som forbinder byen med andre deler av Portugal. Det er flere togstasjoner i Lisboa som betjener regionale og nasjonale toglinjer.
 • Taxi er praktisk og raskt spesielt hvis du trenger å komme deg raskt fra ett sted til et annet spesielt med bagasje.

Velkommen til Lisboa med Escapeaway  

Hos oss kan du planlegge og skreddersy din reise akkurat slik det passer deg. Pluss at du kan velge blant våre nøye utvalgte hoteller. Pssst.... ikke glem å sjekke ut våre unike Hideaways hoteller. Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet til å utforske alle de flotte stedene som finnes i Lisboa og omegn

>>> Se alle våre Hideaways hoteller i Lisboa

>>> Les mer om Lisboa-regionen

>>> Les mer om Cascais

>>> Les mer om Estoril

>>> Les mer om Sintra

>>> Les mer om Nord-Portugal

>>> Les mer om Algarve

>>> Les mer om Portugal

 

Reisemål i Lisboa

 • Gjesteanmeldelser 8,8
  Alfama
  3 hoteller
  Alfama er den eldste bydelen i Lisboa, som takket være sin beliggenhet på høyden ble spart for ødeleggelser av det store jordskjelvet i 1755. Alfama er også kjent som stedet hvor fado-tradisjonen først oppsto, så her kan du oppleve atmosfæren ... i det gamle Portugal. Les mer
 • Bairro Alto
  3 hoteller
  Bairro Alto er stedet for Lisboas natteliv. Her kan du utforske de sjarmerende gatene og oppleve det pulserende utelivet, med et utall barer, klubber og restauranter som holder åpent til tidlige morgentimer.
 • Belém
  1 hotell
  Det er i Belém du finner flere av Lisboas største og mest kjente attraksjoner. Det var herfra mange av Portugals kjente oppdagelsesreisende i sin tid dro ut i verden, og mange av rikdommene de tok med seg hjem ble brukt til imponerende bygninger i Belém.
 • I Baixa er du i Lisboas mest sentrale og livlige område. Her finner du lange gågater og avenyer som er tettpakket med kafeer og restauranter, samt en rekke av hovedstadens mest kjente og vakre steder.

Populære hoteller i Lisboa

Portugal, Lisboa-regionen, Lisboa
9,6
Fantastisk
2921 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 10 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Lisboa-regionen, Lisboa
9,6
Fantastisk
948 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 9 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Lisboa-regionen, Lisboa
9,2
Fantastisk
3160 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 8 km
 • Nærmeste by: ca. 0 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene i Lisboa?

9,1
Gjesteanmeldelser
Basert på 98 anmeldelser