Reiser til Madeira – en skatt i Atlanterhavet

Om du er på skattejakt i Atlanterhavet er det gode sjanser for at du velger å gå i land på Madeira. Denne frodige øya er nemlig en skikkelig perle av et reisemål, som kombinerer vakre naturopplevelser, vennlige mennesker, et behagelig klima året rundt og massevis av spennende kulturopplevelser. 

Madeira er en del av Portugal, og ligger sørvest for fastlandet. Har du noen gang fått et postkort fra Madeira skjønner du helt sikkert hva vi mener med vakre naturopplevelser. Her kan du nemlig oppleve alt fra dramatiske klipper til vakre strender, frodige skoger og praktfulle hager.

Klimaet på Madeira er behagelig året rundt, med milde vintre og varme somre. Det kan bli ganske tørt om sommeren, og ofte en del regn vinterstid, men temperaturene svinger mindre enn for eksempel rundt Middelhavet. Takket være det stabile klimaet er Madeira grønt hele året – og det er fort gjort å komme hjem med en kamerarull full av bilder av eksotiske blomster etter en ferie her.

Populære reisemål på Madeira

Funchal er både Madeiras hovedstad og et populært feriested blant solhungrige nordmenn. Fremfor alt er Funchal et flott utgangspunkt for en reise til Madeira, takket være byens kombinasjon av kultur, historie og mange severdigheter. Herfra er det også enkelt å ta seg videre til andre reisemål på øya.

Er det vakre strender og en avslappende atmosfære du er på jakt etter? Da bør du sette snuten mot Santa Cruz eller Machico. Santa Cruz er en sjarmerende kystby med en autentisk, portugisisk sjarm. Her kan du vandre langs havet med vinden i håret, eller slå deg ned på noen av de mange restaurantene langs byens vakre strandpromenade. I Machico finner du både gylne sandstrender og frodige grønne daler. Machico er rett og slett et lite paradis for naturelskere og eventyrere, som ønsker å utforske den fantastiske naturen på Madeira.

Vil du oppleve noen av Madeira's skjulte perler, bør du utforske Hideaways. Hideaways er Escapeaway sine hoteller for deg som lengter etter en ferie utenfor allfarvei – altså et bosted som virkelig skiller seg ut. 

De vakreste strendene på Madeira

Madeira er ikke kjent for kilometerlange sandstrender, men øya skuffer absolutt ikke når det gjelder vakre badeplasser. Her finner du både bortgjemte badeviker, klippestrender og et kystlandskap som tar pusten fra de fleste. De mest populære feriestedene har selvsagt minst en strand hvor du kan spasere barbeint med myk sand mellom tærne.

En av de mest kjente strendene på Madeira er Praia Formosa i Funchal. Her kan du legge håndkleet på myk, svart sand – eller ta en avslappende spasertur langs den flotte strandpromenaden.

Machico Beach er en annen vakker strand på Madeira, med gyllen sand og rolig vann. Machico Beach ligger på øyas østkyst og er en ideell strand for svømming, vannsportsaktiviteter og soling. Ønsker du en mer eventyrlig strandopplevelse bør du besøke Ponta de São Lourenço-halvøya, nordøst for Machico. Denne delen av Madeiras kyst byr både på fantastiske klippeformasjoner og krystallklart vann.

På den nordvestlige spissen av Madeira finner du Porto Moniz, som er kjent for sine naturlige havsbassenger. Disse bassengene er dannet av vulkansk stein, og er en nydelig kilde til avkobling i skjønne omgivelser.

Severdigheter og aktiviteter på Madeira

Madeira er en drømmedestinasjon for naturelskere og eventyrere. Øyas varierte terreng gir muligheter for alt fra avslappende spaserturer til utfordrende vandringsturer – eller sykkelturer med fantastisk utsikt.

En av de mest ikoniske aktivitetene på Madeira er å gå langs de såkalte levada-stiene. Levadaene ble i utgangspunktet bygget for å transportere vann til tørre områder, som en type kanaler, men i dag er de like mye en turistattraksjon som et vanningssystem. Hvis du vandrer langs disse naturskjønne stiene kan du oppleve alt fra vakre skoger til spektakulære fossefall, og helt utrolige utsiktspunkter over øya.

Madeira byr også på spennende aktiviteter under vann, som snorkling og dykking. Siden øya ligger såpass langt fra større kilder til forurensning, er vannet generelt veldig rent. Så finn frem snorkelmasken og svømmeføttene, og utforsk det rike undervannslivet i krystallklart vann! 

Drikk og spis godt på Madeira

Det portugisiske kjøkkenet er et høydepunkt for enhver matelsker, og Madeira er intet unntak. Prøv den lokale spesialiteten espetada; saftige kjøttspyd grillet over åpen flamme, som serveres med deilige sauser. Du kan også se frem til å spise masse fersk fisk og skalldyr under en ferie på Madeira.

Du må ikke gå glipp av sjansen til å smake på Madeira-vin, som er kjent over hele verden for sin unike smak og produksjonsmetode. Du finner kanskje ikke veldig mange viner merket Madeira på ditt lokale pol, men øya er faktisk berømt nettopp for sin vinproduksjon. Besøk noen av de mange lokale vingårdene og smak på forskjellige varianter av vin fra Madeira – du kommer garantert til å ville fylle kofferten med noen av dem.

I tillegg til god mat og vin, er Madeira kjent for den tradisjonelle drinken poncha. Poncha kan enklest beskrives som en cocktail laget av det lokale brennevinet aguardente, honning og sitronsaft, og passer like godt ved bassengkanten som til et godt måltid. Er hverken vin eller drinker din greie, kan vi anbefale et glass av det forfriskende, lokale ølet Coral

Bestill din reise til Madeira

Madeira er et flott reisemål hele året, men den beste tiden å besøke øya er fra april til oktober. Da er været som regel stabilt og vegetasjonen er mest frodig. Er du på jakt etter en billig reise til Madeira, kan det være lurt å reise på slutten av høsten eller om vinteren. Da er prisene på både fly og hotell som regel lavere, og stemningen mer avslappet.

Start planleggingen av ferien din her hos oss i Escapeaway.  Skreddersy din egen reise akkurat slik det passer deg, enten med direktefly eller med mellomlanding. Husk å sjekk ut alle våre unike Hideaways hoteller. Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet til å utforske alle de flotte stedene som finnes på øya.

>>>  Søk blant alle våre Hideaways hoteller på Madeira

>>>  Les mer om Portugal 

>>>  Les mer om Funchal

Reisemål på Madeira

 • Gjesteanmeldelser 9,0
  Funchal
  53 hoteller
  Funchal er Madeiras største by og hovedstad. Historien til byen går langt tilbake og har siden grunnlaget i 1424 blitt preget av handelsruter som passerer på grunn av øyas beliggenhet mellom Europa og New World.
 • Gjesteanmeldelser 8,3
  Canico
  11 hoteller
  Hyggelige lille Caniço ligger rett utenfor Funchal. Det trivelige torget er omkranset av gamlebyen og rolige enveisgater. De majestetiske klippene langs kysten byr på gåturer med fantastisk utsikt.
 • Gjesteanmeldelser 8,9
  Câmara de Lobos
  4 hoteller
  Den hyggelige lille fiskerbyen Câmara de Lobos ligger på den sørlige kysten av Madeira. Den har en idyllisk beliggenhet i ly av en steil klippeskrent ved en fredelig bukt, som i kombinasjon med de vakre hvitvaskede husene tiltrekker seg både ... turister og kunstnere. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 9,3
  Ponta do Sol
  4 hoteller
  Ponta do Sol ligger som, navnet antyder, i det mest solrike området på Madeira. Denne stemningsfulle byen har en spektakulær beliggenhet. Herfra kan du nyte utsikten over det asurblå havet, enten fra den lille steinstranden eller fra kanten ... av de høye klippene. Les mer
 • Gjesteanmeldelser 9,1
  Arco de São Jorge
  3 hoteller
  På øya Madeira, med kallenavnet blomsterøya, finner du Arco de São Jorge som er plassert på nordkysten. Øya er omgitt av Atlanterhavet, vakre fjell og vingårder. På Madeira er du sikret en hyggelig og aktiv ferie.
 • Calheta
  3 hoteller
  Calheta er en viktig by på Madeiras sørvestlige kyst, som bortsett fra sin fremragende strand, som regnes som en av øyas beste, er øyas knutepunkt bananer, vin og sukkerrørproduksjon. Calheta er en av øyas eldste byer grunnlagt i 1430.

Populære hoteller på Madeira

Portugal, Madeira, Funchal
9,9
Fantastisk
129 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 23 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.1 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Madeira, Funchal
9,3
Fantastisk
962 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 17 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)
Portugal, Madeira, Funchal
9,7
Fantastisk
1082 anmeldelser
 • Nærmeste flyplass: 23 km
 • Nærmeste strand: ca. 1.1 km
 • Svømmebasseng (evt. sesongåpent)

Hva sier gjestene på Madeira?

9,0
Gjesteanmeldelser
Basert på 201 anmeldelser