10 grunner til å besøke Portugal fremfor Spania

Fyrtårn Portugal
Portugal har en fantastisk kystlinje, som mange steder er helt uberørt.

Spania er et av verdens mest populære reisemål, som med god grunn tiltrekker seg titusenvis av norske turister hvert år. Portugal har derimot hittil stått litt i turistskyggen av sin storebror på den iberiske halvøya, men det kryr av gode grunner til å heller reise til Portugal neste gang ferien går sørover.

Umiddelbart oppfatter mange Portugal og Spania som to sider av samme sak. Men Portugal er på mange måter unik, og kjennere vet at den portugisiske kulturen og stemningen er noe helt for seg selv.

Til deg som lurer på om du skal reise til Portugal eller Spania på din neste feriereise kan du her finne 10 gode grunner til å velge Portugal.

1 – Beliggenheten ved Atlanterhavet

Portugals beliggenhet ved Atlanterhavet gjør at landets kystlinje er svært annerledes enn Spanias middelhavskyst. Portugals kyst byr både på klippeformasjoner med en urørt, rå skjønnhet og på maleriske bade- og fiskerbyer. Det er også på Portugals kyst du kan besøke Europas vestligste punkt.

Cabo da Roca på Lissabonkysten
Europas vestligste punkt, Cabo da Roca på Lisboakysten. Foto: Mat’s Eye. CC BY 2.0

2 – Billigere i Portugal

Lavprisflyselskapene har fått opp øynene for Portugal, og i dag er det gode muligheter for å finne en billig flybillett til Portugal fra Norge. I tillegg kan reisende med et stramt reisebudsjett glede seg over at kostnadene ved å feriere i Portugal fortsatt er de laveste i Vest-Europa, også billigere enn i Spania. Selv femstjerners hoteller i turistområdene kan være opptil 50 prosent billigere enn tilsvarende hoteller i nabolandet. Det et også billig å spise ute, og selv i hovedstaden Lisboa er det ikke vanskelig å finne et godt måltid på en billig restaurant.

Restaurant middag
Det er billigere å spise ute i Portugal.

3 – Det portugisiske kjøkkenet

Spania er verdenskjent for sin tapas og paella, mens de færreste kan nevne karakteristiske portugisiske matretter. Men selv spanjolene innrømmer at maten i Portugal ganske enkelt er bedre. Den karakteriseres av en friskhet, variasjon og enkelhet som det spanske kjøkkenet ikke kan hamle opp med.


Les for eksempel om Cataplana – smaken av Algarve.

4 – Språket

Selv om spansk er et av verdens mest brukte språk er det ikke mange nordmenn som snakker det. Vil man helst kommunisere på engelsk er det derfor en fordel å reise til Portugal, da sjansen for å finne folk (spesielt unge) som taler bra engelsk større her. Det undervises i engelsk i skolen, og i motsetning til i Spania og mange andre sør-europeiske land dubbes ikke engelske filmer til lokalspråket.

5- Portugals størrelse

Spania er over fem ganger større enn Portugal, og selv om landet har en enorm geografisk variasjon rekker man sjelden å oppleve mer enn én region i løpet av en ferie. Det kan man derimot i Portugal, som også rommer store geografiske variasjoner. Pga. de kortere distansene er det ikke noe problem å rekke å oppleve flere forskjellige deler av landet i løpet av ferien her.

6 – Mer tid til opplevelser

Landets mer overskuelige størrelse betyr samtidig at du kan bruke mer tid hvert sted, hvis du har mer enn én destinasjon på reiseplanen.

Paladset i Sintra
Palasset i Sintra er en spennende opplevelse

7 – Været

Sol og varme står høyt på mange norske reisendes ønskeliste, men mange steder i Spania, særlig de indre delene, blir det så ubehagelig varmt om sommeren og tilsvarende kaldt om vinteren at det ikke er et optimalt tidspunkt å reise dit. I Portugal betyder avkjølingen fra Atlanterhavet og de lune vindene fra sør derimot at landet er en helårs-destinasjon, spesielt Lisboa og den sørøstlige kyststrekningen som har et deilig klima året rundt.

Praia do Carvalho på Algarvekysten
Praia do Carvalho på Algarvekysten

8 – Lisboa

Etter Athen er den portugisiske hovedstaden Europas eldste hovedstad og har sammenlignet med spanske storbyer som Madrid og Barcelona mer å by på for historieinteresserte. Selv om Lisboa på mange måter er en moderne storby, er den sjarmerende med sin severdighetsrike gamleby. Reiser man til Lisboa kryr det dessuten av severdigheter å besøke langs hele Lisboakysten

Lissabon
Lisboa

9 – Algarve

Er du på utkikk etter sol, varme og strender i Sør-Europa, er Algarvekysten på mange måter et bedre valg enn Costa del Sol i Spania. Selv om masseturismen også har satt sitt preg på Algarve, har det ikke nådd samme proporsjoner som mange steder langs kystene i Sør-Spania.

Stranden ved Portimao, Algarve.
Stranden ved Portimao i Algarve

10 – Madeira og Azorene

Kanariøyene og de Balearene er med god grunn svært populære, men vil du ha en reiseopplevelse utenom det vanlige er naturopplevelsene på de portugisiske øyene i Atlanterhavet nærmest uslåelige. Både Madeira og Azorene byr på enestående og dramatisk natur.

Vandring på Madeira

Reiser til Portugal

Er du klar til å bestille din reise til Portugal? Escapeaway har lang erfaring med reiser til Portugal og tilbyr reiser til både fastlandet og Azorene og Madeira.

 

Velkommen til Escapeaway 

Hos oss kan du skreddersy din reise akkurat slik det passer deg, enten med direktefly eller med mellomlanding. Du kan i tillegg velge blant våre nøye utvalgte hoteller.

Pssst…. ikke glem å sjekke ut våre unike Hideaways hoteller.

Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet til å utforske området du besøker.

Ønsker du å få ferietips, gode tilbud og mye spennende reiseinspirasjon?  Klikk her og meld deg på nyhetsbrevet vårt.

>>> Les mer om våre Hideaways hoteller

>>> Les mer om Escapeaway

Tagger fra artikkelen
Mer fra Louise Laurenius

Sjørepublikkenes Regatta

Regattaen finner som regel sted den første helgen i juni, og det...
Læs mere