10 steder du bør besøke når du er på ferie i Brussel

Bruxelles

Brussel er hovedstaden i Belgia og en vakker destinasjon å besøke på storbyferie. Her finner du mange historiske severdigheter, vakker, gammel arkitektur, hyggelige kvarterer og mye mer. Her har vi samlet ti forslag til steder og severdigheter som du bor oppleve på ferie i Brussel:

1: Grand Place – Brussels arkitektoniske sentrum

Grand Place Bruxelles
Grand Place er Brussels største samlingsplass

Grand-Place ligger i hjertet av Brussel og er nærmest obligatorisk å besøke når du er på ferie i den belgiske hovedstaden. Stedet er nærmest som å reise tilbake i tid til 1700-tallets Brussel, med sine imponerende, gamle bygninger som oser av hemmeligheter og historie. Et fransk bombeangrep ødela Grand Place og de fleste omkringliggende bygningene i 1695. Inntil dette året var Grand Place i flere århundrer byens største markedsplass.

I etterkant av bombingen stod kun noen få bygninger igjen, blant annet skjelettet av rådhuset. Bygningene ble oppført på nytt, stod ferdige fem år senere og dannet et nytt og unikt bysentrum. Den gotiske byggestilen ble skapt i form av det gamle rådhuset fra 1400-tallet som ble gjenoppbygget i sin opprinnelige stil og de «nye» bygningene fra år 1700, som alle ble bygget i datidens barokk- og renessansestil. Bygningene har blitt vedlikeholdt og er i dag i god stand der de sammen skaper en unik atmosfære i det sentrale Brussel.

Bygningene som omkranser plassen er i dag enten privateide eller eiet av det offentlige. Utover det flotte, gamle rådhuset ligger også Brussels bymuseum her, som sammen med mange fortauskaféer og barer i forkant av vakre, gullutsmykkede gamle bygninger skaper mye liv, særlig på sommeren. Her kan du slå deg ned og smake på de velkjente belgiske vaflene til en kopp kaffe mens du nyter den historiske atmosfæren som omgir Grand Place. I 1998 ble Grand Place oppført på UNESCOs Verdensarvliste.

Dersom du ønsker å bo i nærheten av Grand Place, kan vi anbefale følgende hoteller:

– Hotel Hubert Grand Place (450 meter unna)
– Warwick Brussels (350 meter unna)
– Radisson Collection Grand Place (550 meter unna)

2: Atomium – Selve symbolet på Brussel og Belgia

Oplev Atomium i Bruxelles
Atomium er kjent som det internasjonale symbolet på Brussel og Belgia

Med sine mer enn 600.000 besøkende hvert år er Atomium den mest besøkte turistattraksjonen i Brussel og er i dag kjent som det internasjonale symbolet på Brussel og Belgia. I De ni sølvfargede kuplene, som først og fremst minner om noe fra en science-fiction-film, kan du gå 92 meter opp i de mange trappene på innsiden. Fra toppen av trappene har du imponerende utsikt over Brussel. Det er også mulig å ta heis opp til en av kuplene, som har utsiktspunkt. Dersom du ønsker en ekstraopplevelse kan du i forkant bestille bord i resturanten i den øverste kuppelen, der du kan spise både frokost, lunsj og middag.

Atomium ble designet og bygget i årene 1955-1859 i forbindelse med at Brussel var vertskap for World`s Fair/Expo 58, som symboliserer fred mellom nasjonene og et optimistisk syn på fremtiden med dens nye, moderne teknologi som skulle bedre livet for menneskeheten. Med denne tanken i bakhodet ble Atomium designet og fullført av brødrene André og Jean Polak og ingeniøren André Waterkeyn. Atomium er det perfekte utfluktsmål for både barn og voksne, og du kan enkelt reise hit med kollektivtransport, blant annet undergrunnsbane til holdeplassen Heizel.

Adgang til Atomium er mot betaling, og det er mulig å kjøpe billetter online.

3: Avenue Louise og Rue Neuve – Brussels store handlegater

Rue Neuve Bruxelles

Dersom du ønsker å handle i både kjente, ukjente og lokale butikker og butikkjeder som selger alt fra designerprodukter til souvenirer bør du besøke Avenue Louise og Rue Neuve – for ikke å glemme de mange sjokoladebutikkene som selger den velkjente belgiske sjokoladen.

Start handledagen med å ta metroen til Rogier. Herfra kan du gå fra starten av gågaten Rue Neuve og innover mot sentrum, der du kan ta en kaffe- eller lunsjpause på én av de hyggelige fortauskaféene og restaurantene før du traver videre. På vet mo Avenue Louise kan du gå innom Grand Place og/eller Manneken Pis, fontenen med den populære, lille bronsestatuen av en urinerende gutt.

Dersom du heller ønsker å dele opp shoppingen i to dager kan du reise med metro til Louise og derfra vandre nedover Avenue Louise. Øverst langs gaten ligger mange designerbutikker som du kan handle i, men du kan også besøke sidegatene med sine mer varierte butikkutvalg.

4: Jardin Botanique de Bruxelles – Den botaniske hagen i Saint-Josse

Den mer enn seks hektar store parken Jardin Botanique de Bruxelles ligger tett på sentrum og er nærmest et must å besøke. Her kan du oppleve mange forskjellige multikulturelle stilarter samlet på et sted: fasader i engelsk stil, en italiensk- inspirert hage i sentrum og bygninger i fransk barokkstil. Parken ble innviet i 1829 og byr på et enormt utvalg av forskjellige planter, trær og blomster, i tillegg til stier, fontener, statuer og gamle drivhus med kupler og søyler.

Der du ønsker å bo tett på den botaniske hagen, kan vi anbefale følgende hoteller:

– Hotel Le Plaza  (500 meter unna)
– Hotel nhow Brussels Bloom  (50 meter unna)
– Hotel NH Collection Brussels Centre (750 meter unna)

Adgang til den botaniske hagen krever betaling og er mulig innenfor parkens åpningstider.

5: Palais Royal de Bruxelles – Det kongelige palasset i Brussel

Palais Royal Bruxelles

I sentrum av Brussel ligger det vakre, gamle palasset «Palais Royal de Bruxelles» og den tilhørende slottshagen. Dagens fasade stammer fra år 1900, da flere branner ødela deler av herskapshuset og de opprinnelige fasadene. Den daværende Kong Leopold II innledet en renovasjon som fulgte barokkstilen etter 1700-tallets Kong Louis XVI, og resultatet av renovasjonen er palasset man ser i dag.

Om sommeren er det mulig å delta på en rundvisning på innsiden av palasset, og du kan nyte en gåtur i den kongelige parken med sine stier, trær og fontener. I nærheten kan du også besøke en rekke spennende museer.

Dersom du ønsker å bo i nærheten av Palais Royal kan vi anbefale følgende hoteller:

– Hotel Hubert Grand Place (ca. 800 m)
– Warwick Brussels (ca. 750 m)
– Radisson Collection Grand Place (ca. 1000 m)

Adgang til Palais Royal er mulig, men mot betaling.

6: Hortamuseet i Saint-Gilles – Art Nouveau-stilens opprinnelse

Hortamuseet ligger i Saint-Gilles bydelen og er dedikert til den belgiske arkitekten og designeren Victor Horta. Horta var én av grunnleggerne av Art Nouveau-stilen, som preget kunsten fra slutten av 1800-tallet og frem til starten av 1900-tallet. På Hortamuseet kan du i to flotte bygninger fra 1800-tallet oppleve den velbevarte, autentiske Art Nouveau-stilen. På innsiden er den opprinnelige stilen bevart i høy grad, i form av dekorasjoner, farget glass og mosaikker. Avhengig av besøkstidspunkt kan du oppleve forskjellige utstillinger. Dersom du interesserer deg for arkitektur og kunst kan vi absolutt anbefale et besøk på Hortamuseet.

En rekke av Victor Hortas bygninger er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Utover Maison & Atelier Horta, som huser Hortamuseet, kan du også besøke Hôtel Tassel, Hôtel Solvay og Hôtel van Eetvelde som alle ligger i Brussel.

Dersom du ønsker å bo i nærheten av Hortamuseet kan vi anbefale følgende hoteller:

– Hotel Manos Premier (500 meter unna)
– Le Châtelain Hotel (750 meter unna)
– Hotel Made in Louise (800 meter unna)

Adgang til Hortamuseet er mot betaling.

7: Porte de Hal/Hallepoort og museum – Et stykke av Brussel på 1400-tallet 

I Saint-Gilles står den vakre, gamle byporten Porte de Hal, som ble bygget i 1381 i datidens gotiske byggestil. Porten ble bygget som en del av forsvarsmuren som omkranset Brussel. Bygningen oser av historie og har gjennom tidene vært utsatt og benyttet til blant annet militærfengsel, oppbevaring og korn og som luthersk kirke.

Porte de Hal har blitt restaurert ved flere anledninger og huser i dag et museum som er en del av ”Royal Museum of Art and History” i Brussel. I museet kan du blant annet lære om bygningens historie og dens betydning opp gjennom årene. Hver etasje er dedikert til ulike typer utstillinger, blant annet utstilles festningsverkene i Brussel.

I den historiske bygningen venter en spennende og lærerik opplevelse.

Dersom du ønsker å bo i nærheten av Porte de Hal kan vi anbefale følgende hoteller:

– Vintage Hotel (900 meter unna)
– The Scott Hotel Brussels (750 meter unna)

Adgang til Porte de Hal krever betaling.

8: Leopold-kvarteret – Det europeiske kvarter

Eu institutioner i Bruxelles
EU-institusjonerne i Brussel, som også er kjent som EUs hovedstad

På ferie i Brussel er det et must å gå innom Leopold-distriktet, også kjent som det europeiske kvarter, og betrakte EU- institusjonene i sine imponerende bygninger. Dersom du ikke orker å vandre omkring i kvarteret mellom alle bygningene kan du reise med en av de mange ”Hop-On-Hop-Off”-bussene som kjører forbi. Dersom du kjøper en dagsbillett til disse bussene, kan du hoppe på og av som du vil på de utvalgte stoppestedene.

I det europeiske kvarter kan du også se flott arkitektur, vakre parker og grønne oaser der du kan slappe av med belgisk øl, vafler eller begge deler. I kvarteret ligger også mange barer og resturanter, hvorav de fleste ligger ved Place du Luxemburg, Luxemburgplassen.

Dersom du ønsker å bo i eller tett på det europeiske kvarter kan vi anbefale følgende hoteller:

– Aloft Brussels Schuman
– Sofitel Brussels Europe Hotel

9. Parc du Cinquantenaire – Historiske opplevelser i Cinquantenaire Park

Parc du Cinquantenaire Bruxelles
Det imponerende Triumfbue-monumentet som kjennetegner Cinquantenaire Park

Cinquantenaire Park, som også ligger i Leopold- kvarteret, er én av de flotteste parkene i Brussel og byr på mer enn bare en park: Her finnes museer, monumenter, kunst, hage og den vakre triumfbue- liknende bygningen. Alt dette har en tilknytning til Kong Leopold II, som ønsket å gjøre Brussel til en like storslått by som Paris.

Cinquantenaire Park er en historisk opplevelse som du absolutt bør få med deg på en ferie i Brussel.

Dersom du ønsker å bo tett på Parc du Cinquantenaire kan vi anbefale følgende hoteller:
– Aloft Brussels Schuman (500 meter unna)
– Sofitel Brussels Europe (750 meter unna)

Adgang til Cinquantenaire Park er gratis.

10: Sankt Michels katedral – Belgias nasjonalkirke

Saint Michels katedral Bruxelles
De vakre steinsøylene er bekledd i skulpturer av de 12 apostlene

Sankt Michels katedral ligger sentralt i Brussel. Byggingen av kirken startet så tidlig som i det 11. århundre. Den opprinnelig romersk-katolske kirken er bygget i fransk, gotisk stil, som kjennetegnet tidsperioden og er et imponerende skue. På innsiden venter også et magisk syn; der pryder barokke og gotiske utsmykninger infrastrukturen. De vakre steinsøylene er bekledd i skulpturer av de tolv apostlene, med en vakker, barokk prekestol seg imellom. Fargede mosaikkvinduer slipper inn dagslys under buene og skaper en fortryllende atmosfære.

Dersom du interesserer deg for katolske kirker og gammel, fransk arkitektur, er absolutt Sankt-Michels katedral verdt en visitt.

Dersom du ønsker å bo tett på Sankt-Michels katedral kan vi anbefale følgende hoteller:
– Hotel Hubert Grand Place (250 meter unna)
– Warwick Brussels (500 meter unna)
– Radisson Collection Grand Place (300 meter unna)

Inngang til Sankt Michels katedral er gratis.

 

Velkommen til Escapeaway 

Hos oss kan du skreddersy din reise akkurat slik det passer deg, enten med direktefly eller med mellomlanding. Du kan i tillegg velge blant våre nøye utvalgte hoteller.

Pssst…. ikke glem å sjekke ut våre unike Hideaways hoteller.

Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet til å utforske området du besøker.

Ønsker du å få ferietips, gode tilbud og mye spennende reiseinspirasjon?  Klikk her og meld deg på nyhetsbrevet vårt.

>>> Les mer om våre Hideaways hoteller

>>> Les mer om Escapeaway

>>> Les mer om Belgia

Tagger fra artikkelen
,
Mer fra Sofia Frederikke Bach

Fra Romernes Barcino til Katalonias Barcelona

Barcelona er en storby som i likhet med mange andre storbyer er...
Læs mere