5 opplevelser på storbyferie i Manchester

Manchester

Hvis du elsker fotball, kultur, historie, engelske puber eller alt sammen, er Manchester den perfekte destinasjonen å besøke på en storbyferie. Her har vi samler fem forslag til opplevelser på din neste ferie i den engelske storbyen.

Manchester Art Gallery

Wynford Dewhurst maleri
Den engelske impresjonistkunstneren Wynford Dewhurst, født i Manchester i 1864, er bare én av kunstnerne som har sine verker utstilt på Manchester Art Gallery.

Kunst fra hele seks forskjellige århundrer er utstilt på Manchester Art Gallery. Galleriet, som ligger i en vakker og velbevart bygning som stammer fra 1823, har en imponerende samling av over 2.000 oljemalerier, 3.000 vannfargemalerier og tegninger, 250 skulpturer og over 13.000 dekorative kunstobjekter, herunder keramikk, glass og møbler. Særlig viktoriansk kunst finner du mye av på galleriet. Med andre ord; hvis du er interessert i kunst, kultur og historie, er et besøk i Manchester Art Gallery nærmest obligatorisk!

Hvis du ønsker å bo i nærheten av Manchester Art Gallery, kan vi anbefale hotellene Whitworth Locke og Brewdog Doghouse Manchester Hotel.

The John Rylands Library

I en vakker, gammel bygning som ble konstruert i viktoriansk og gotisk stil på 1890- tallet ligger det imponerende John Rylands bibliotek. Idet man trer inn gjennom dørene er det nærmest som å reise tilbake i tid; den originale stilen er nemlig godt bevart. Biblioteket går over to etasjer, og i lesesalen er det åpent mellom etasje og stor høyde opp til det dekorerte taket som er omkranset av søyler og gamle, dekorative detaljer. Hvis du elsker bøker, vakker arkitektur, historie eller alle tre tingene, venter det deg en unik opplevelse på John Rylands bibliotek.

Dersom du ønsker å bo i nærheten av John Rylands Library, kan vi anbefale hotellene The Lowry Hotel, Stock Exchange Hotel og Brewdog Doghouse Manchester Hotel.

Etihad Stadium

Etihad Stadium Manchester

For enhver fotballelsker er ett av feriens hovedformål å besøke én av Manchesters fotballstadioner. Etihad Stadium, som er hjemmebane for Premier League-klubben Manchester City FC og har plass til 55.000 tilskuere. Arenaen er én av byens mest populære attraksjoner, og med sine regelmessige fotballkamper er dette en gyllen anledning til å oppleve en spennende fotballkamp og god stemning.

Gay Village

Gay Village er det livligste kvartalet i Manchester sentrum. Om kvelden er det mye liv og røre i området, men om sommeren er også dagtimene fulle av liv.

Kvartalet ligger omkring det populære Canal Street langs Rochdale-kanalen og er det perfekte stedet for deg som ønsker å oppleve gode barer og resturanter og ikke minst den livlige atmosfæren. Og – hvis du vil ut og more deg på kveldstid – kan du velge og vrake i nattklubber i Gay Village.

Dersom du ønsker å bo i Gay Village- kvartalet, kan vi anbefale Velvet Hotel og hotellet Whitworth Locke, hvorav sistnevnte ligger rett utenfor kvartalet.

Manchester Cathedral

Manchester Cathedral

Den gamle, gotiske og velbevarte kirken Manchester Cathedral kan dateres helt tilbake til 1400-tallet. På tross av skadene etter bombingen under andre verdenskrig lykkes man med å restaurere den gamle katedralen, som i dag igjen ruver vakkert og majestetisk. På innsiden er kirken vakkert utsmykket i datidens gotiske stil med sine steinsøyler- og buer og mørk, detaljert treverk. Også i dag hersker det en historisk atmosfære i katedralen, og den er uten tvil verdt et besøk.

Hvis du ønsker å bo i nærheten av Manchester Cathedral, kan vi anbefale hotellene Stock Exchange Hotel og The Lowry Hotel.

Velkommen til oss i Escapeaway. Hos oss kan du skreddersy din reise akkurat slik det passer deg, enten med direktefly eller med mellomlanding. Pluss at du kan velge blant våre nøye, utvalgte hoteller.

Pssst…. ikke glem å sjekke ut våre unike Hideaways hoteller. Vi anbefaler også at du leier bil for å få maksimal mulighet til å utforske området du besøker.

 

Ønsker du å få ferietips, gode tilbud og mye spennende reiseinspirasjon  Klikk her og meld deg på nyhetsbrevet vårt

>>> Les mer om Escapeaway

>>> Les mer om våre Hideaways hoteller

>>> Les mer om Manchester

>>> Les mer om England

Mer fra Sofia Frederikke Bach

Fra Romernes Barcino til Katalonias Barcelona

Barcelona er en storby som i likhet med mange andre storbyer er...
Læs mere