7 grunner til å velge et hideaway

Hideaway Escapeaway
Charme, sjæl og "gemmestedsfaktor" - det er hvad du finder på hideaway-hoteller

Hos Escapeaway har vi mange bra hoteller. Skal vi være helt ærlige mener vi faktisk at alle hotellene våre er bra. Vii har jo plukket ut hvert eneste ett av dem. Likevel er det noen som skiller seg ut. Det er disse som har noe “spesielt” eller noe som er litt vanskelig å forklare men som handler om sjarm og atmosfære. Noen ganger er innredningen ekstra vakker, men det er langt ifra en regel. Det kan like godt være at hotellet er lite, med massevis av personlighet og at det ligger litt tilbaketrukket. Disse hotellene kaller vi for hideaway. Her har vi samlet 7 gode grunner for å velge et hideaway på neste ferie.

1. Du vil bo på en populært reisemål – men ikke i mengden a turister

hotel med pool

Mange av de mest populære reisemålene er ofte turistmagneter. Likevel finnes det også her små, hyggelige hideaways. Disse ligger som regel litt utenfor de mest travle områdene, eller i en stille gate i en storby. Vil du på badeferie eller storbyferie til et sted “alle” drar, men ikke orker tanken på å være én i mengden – velg et hideaway.

2. Du vil på en romantisk ferie for to

romantisk hideaway

Det kan være en utfordring å finne den gode, intime stemningen på store hotell med vannsklier og glade barnefamilier, uansett hvor fint hotellet måtte være. Om du og kjæresten vil at romantikken skal stå i fokus – velg et hideaway.

Her er et utvalg av våre romantiske hotell

3. Du vil ha ro og fred

udsigt i rolige omgivelser

Ønsker du rolige omgivelser langt vekk fra stress og mas? Da er mest sannsynlig ikke storbyferie tingen for deg, og heller ikke en All Inclusive-resort ved en populær badestrand. Men et hideaway litt ute på landet kunne kanskje være noe? Eller et hideaway litt oppe i fjellet eller i en liten landsby. Mange av våre landsbyhus i Italia – de såkalte agriturismi – byr på herlige opplevelser i ekte og svært fredelige omgivelser.

Her er et utvalg av våre agriturismi

4. Du ønsker å oppleve et ekte, lokalt folkeliv

lokalliv

Man kommer sjelden nærmere kulturen og det ekte livet enn når man bor sammen med den lokale befolkningen. I utvalget hos Escapeaway har vi mange landsbyhus og små hoteller som er familiedrevet. Mange av disse bostedene er blant våre hideaways, og flere av dem har lang historie og ligger i vakre omgivelser på landsbygden, langt utenfor turiststedene. Ofte finnes det lokal produksjon av f.eks. vin, olivenolje og andre jordbruksvarer på stedet, og dette gir en ekstra fin mulighet til å oppleve hverdagslivet på nært hold. Og selvfølgelig kan du smake på områdets spesialiteter.

Her er et utvalg av våre hoteller i landlig idyll her og et utvalg av våre vingårde her

5.  Du vil oppdage ukjente steder

ukendte destinationer

Er du eventyrlysten og ønsker å oppleve noen av de mer ukjente reisemålene som f.eks. Montenegro eller Albania? Eller kanskje det er det urørte landskapet i fjellet som lokker? Med et av våre hideaway-hoteller som utgangspunkt vil du ha de beste forutsetningene for å oppleve kulturen, landet og naturen – uten filter.

6. Du vil bo på et særegent og personlig innredet hotell

unikt hotel

Mange av de store hotellene og hotellkjedene har en enkel og tidløs innredning som kan være bra nok, selv om alle ligner litt på hverandre. Ønsker du noe annet, noe mer personlig og sjarmerende, hvor innredningen er gjort med ettertanke, kjærlighet og ekstra god smak, da bør du velge et hideaways. Alle våre hideaways er helt spesielle, og det finnes ikke to av dem som ligner på hverandre.

7. Du vil bo på et hotell som har et tema

brewdog
Brewdog Doghouse i Manchester er et hotel med øl-tema

Vil du ha det gøy? Vil du bo et sted som er utenom det vanlige? Flere av våre hideaway-hoteller har sitt eget tema, som selvfølgelig er gjennomført ned til minste detalj. Hos Escapeaway har vi bl.a. hotell med øl-tema, natur-tema og en hel mengde andre tenkelige og utenkelige temaer.

Les mer om hideaways og sjekk utvalget her

Mer fra Sofia Frederikke Bach

Fra Romernes Barcino til Katalonias Barcelona

Barcelona er en storby som i likhet med mange andre storbyer er...
Læs mere