Amalfikysten kan fortsatt overraske….

Amalfikysten har etter hvert blitt et velkjent område for de fleste i Skandinavia, og for mange er det blitt til et livslangt kjærlighetsforhold, hvor man bare må reise tilbake igjen og igjen. Naturen er fantastisk, og der er ingen tvil om at den forholdsvis korte kyststrekningen er en av de absolutt vakreste i verden.

Amalfikystens oversette perler

Dessverre er det blitt altfor mange dagsturister som ikke rekker å oppleve alt det som Amalfikysten også har å by på, nemlig hyggelige små landsbyer i fjellene, fantastiske restauranter, ukjente severdigheter og ikke minst de utrolige turstiene som forbinder hele kysten, og der man fortsatt kan oppleve muldyrene som frakter byggematerialer ut til selv de fjerneste avkroker.

Dagsturistene opplever heller ikke saue- og geitegjetere med deres dyreflokker, og de har ikke mulighet til å stoppe ved de lokale, små meieriene for å se hvordan den berømte mozzarellaosten blir laget. De stopper hos den berømte konditoren De´ Riso i Minori, som utvilsomt fremstiller noen av de absolutt beste kakene i hele Italia. Prøv f.eks. den lokale spesialiteten Delizia al Limone som er basert på kystens mange sitroner, og du vil få en opplevelse for livet.

Limoncello og papirmuseet i Amalfi

Sitroner brukes også til den lokale snapsen limoncello, som kan prøvesmakes og kjøpes overalt. Et stopp på det spennende papirmuseet i Amalfi er også en opplevelse av de større – men dessverre er det ikke mange som tar seg tid til å utforske dette fantastiske håndverket, som fortsatt praktiseres i Amalfi, og hvis produkter kan kjøpes i nesten hele verden.

Limoncello
Sitroner brukes flittig til den lokale snapsen limoncello, som kan prøvesmakes og kjøpes overalt på Amalfikysten

Capri er berømt for mange ting, bl.a. den blå grotten som H.C.Andersen skrev så flott om. Amalfikysten har sin egen grotte “Grotta dello Smeraldo” som er nesten like imponerende, men ukjent for de fleste. Den ligger ca. 4 km fra Amalfi i retning Positano, og man kan seile dit fra Amalfi, eller man kan kjøre med lokalbussen eller egen bil. Mange har sikkert passert stedet uten å stoppe opp, noe som er synd, for den er helt klart verdt et besøk.

Se alle våre feriehus og hoteller i Amalfi her

Stor lokalkjennskap

Og slik kunne jeg fortsatt i det uendelige – men man skal jo aldri røpe alle overraskelser på en gang, for da er de jo ikke overraskelser lengre. I Escapeaway har vi flere medarbeidere som har et inngående kjennskap til Amalfikysten og vår lokalkjennskap og personlige kontakter gjør at vi kan tilby steder som de fleste andre ikke har mulighet til – og det er vi selvfølgelig stolte av.

Men mange av disse stedene er ganske små og har kun noen få rom, så derfor anbefales det å bestille i riktig god tid hvis man vil være sikker på å få plass.

Interessert i en reise til Amalfikysten? Besøk denne siden og se alle våre hoteller og feriehus på Amalfikysten

Ønsker du ekspert-hjelp til å planlegge din ferie på Amalfikysten er du hjertelig velkommen  til å skrive til oss her!

Tagger fra artikkelen
,
Skrevet av
Mer fra Allan

Det var engang… en fin, italiensk kongefamilie

Selv om Italia har vært en republikk lenge, spøker etterkommerne av den...
Læs mere