Amalfikysten slik den en gang var

Drømmer du om å oppleve Amalfikysten slik den en gang var? Da tenker jeg på den gangen asfaltveiene enda ikke var oppfunnet, da begrepet turisme ikke eksisterte og da fiskerne trakk småbåtene deres opp på land etter dagens fangst. Den gangen da all ferdsel foregikk til fots eller med esel langs de utfordrende trappestiene som fortsatt forbinder Amalfikystens mange småbyer, og da du kunne møte gjeterne med deres saueflokker og de berømte gullaldermalerne nesten overalt.

Din sunne fornuft sier nok at det er minst 150 år for sent, og du har naturligvis rett – samtidig er jeg helt sikker på at jeg vet om et sted der drømmene dine kan gå i oppfyllelse.

En eventyrverden

Første gang jeg gikk inn gjennom porten til det hyggelige, lille hotellet Hotel Parsifal i byen Ravello ble livet mitt endret for alltid. Det er mer enn 20 år siden og jeg har aldri glemt den følelsen jeg fikk av å tre inn i denne eventyrverdenen der tiden hadde stått stille i mange, mange år.

Å tre inn i Hotel Parsifal er som å tre inn i en tidslomme…
Hotel Parsifal sett fra gaten
Det er mange vakre blomster i Hotel Parsifals gamle klostergård, men de er i skarp konkurranse med den forlokkende utsikten..
Et af de dejlige værelser på Hotel Parsifal
Et av de kun 17 rommene på Hotel Parsifal

Hotel Parsifal er nemlig innredet i et gammelt kloster hvis historie går helt tilbake til 1288, og ikke mye har endret seg siden da. Utsikten over Amalfikysten fra den gamle klostergården vil garantert få deg til å miste både munn og mæle, og når du sitter på den lille terrassen under stjernene og nyter middagen din til sikadenes sang er det vanskelig å forestille seg noe bedre.

I Krøyers fotspor

Skulle du få lyst til å forlate den hyggelige hulen i løpet av oppholdet ditt er det utallige muligheter for å gå i gullaldermalernes fotspor, og for å oppleve Amalfikysten slik den en gang var.

Går du opp langs veien kommer du til de imponerende palassene som i dag er innredet til 5-stjerners hoteller. Det var nettopp her maleren Krøyer bodde på bryllupsreisen sin med Marie i 1890, og de mer enn 30 maleriene som han rakk å male henger i dag i danske kunstmuseer. Gå en tur ned til landsbyen Torrello eller til den lille fiskerbyen Atrani; da vil du garantert kunne kjenne igjen noen av Krøyers motiver.

Atrani er én af Amalfikystens skjulte perler
Atrani er en av Amalfikystens skjulte perler

Et glass kjølig vin på torget

Går du motsatt vei opp i den gamle bydelen Lacco møter du raskt på gjeterne med deres geiter og sauer, samt muldyrene som fortsatt transporterer byggematerialer rundt i området der asfalten enda ikke har gjort sitt inntog.

I nabobyene Scala og Pontone kan du sitte på byens torg og få et glass kjølig vin mens byens eldste slår deres daglige slag kort, og barna spiller fotball. Ja, og slik kunne jeg fortsatt i all evighet, for til tross for at Amalfikysten i dag er et av de mest populære turistområdene i hele Italia er det fortsatt mange muligheter for å oppleve den vakre kyststrekningen som den en gang var.

Lokale i snak på et torv i Ravello
Lokale på et torg i Ravello

Vil du vite mer om Hotel Parsifal?

Besøk siden vår om hotellet her og les om stedets priser, fasiliteter, anmeldelser og mye mer. Du kan også ringe til kontoret vårt og snakke med Lone om hotellet på 239 60 873 eller skrive en forespørsel til oss her.

Om ukens feriebolig

Hver uke setter vi fokus på en av Escapeaways mange ferieboliger her på bloggen og lar en av våre kolleger som har et inngående kjennskap til den, argumentere for hvorfor akkurat den ferieboligen ville være et godt valg hvis du skal på ferie til Italia.
Tagger fra artikkelen
, ,
Mer fra Simon Westh Henriksen

Bøfler i baronens seng

Det er tidlig om morgenen, og solen sender sine første stråler oppover...
Læs mere