Amalfikystens skjulte perle

Midt mellom de velbesøkte byene Amalfi og Maiori finner du det som så mange leter etter, men sjelden finner: et uoppdaget liten fiskerlandsby der livet går sin stille og rolige gang, og der man raskt blir dus med lokalbefolkningen på gaten.

Mange besøkende på Amalfikysten har ubemerket kjørt gjennom Atrani på vei til mer kjente byer som Amalfi, Ravello og Positano. Atrani ligger nemlig gjemt i en liten bukt, og da trafikken passerer utenfor byens sentrum går man fort glipp av denne perlen. Uansett om du velger å reise med bil eller lokaltransport er det lett å komme seg hit.

Få i pose og sekk

I Atrani kan du senke skuldrene og komme tett på lokalbefolkningen, samtidig som avstanden til de mer klassiske severdighetene langs denne verdenskjente kyststrekningen er ganske kort. Og hva mener jeg når jeg sier “ganske kort”? Jo, for å komme til f.eks. Amafi kan du faktisk la bilen stå og bare spasere ca. 15 minutter, mens det er ca. 3½ km til den hyggelige fiskerlandsbyen Minori, som via en fin strandpromenade er forbundet med den større søsterbyen Maiori. I Atrani kan du med andre ord få i både pose og sekk.

Torv i Atrani
Det er mange hyggelige kroker i Atrani – som dette torget tett på havet…
Atrani set fra havet
Atrani sett fra havet

Man kan nesten ikke forestille seg at man noen andre steder på Amalfikysten (eller i hele Italia for den saks skyld) kan våkne om morgenen, traske ned på gaten for å kjøpe frokost på en kafé, og dag etter dag treffe på de samme lokale som selv er på vei ned for å nyte morgenkaffen på en bar. Når du så kommer tilbake til leiligheten tar du turen opp på den herlige balkongen din og skuer ut over havet, der de lokale fiskere er i ferd med å trekke båtene sine opp på land etter morgenfangsten.

Panoramautsikt og gode utfluktsmuligheter

Mens du betrakter dette maleriske “sceneshowet”, sitter du kun med et eneste problem: å finne ut av hvor dagens utflukt skal gå. Byens ideelle beliggenhet skaper mange gode utfluktsmuligheter av kortere eller lengre varighet. Den varierte kystlinjen byr på mange panoramautsikter ut over det åpne havet fra dramatiske klippefremspring. På Amalfikysten kan du med fordel benytte den lokale busstrafikken og kombinere med flotte turer i naturen.

Trappe i Atrani
Trapper i Atrani. Foto: Louise Laurenius ©
Den smukke strand i Atrani
Den vakre stranden i Atrani

Det kan være en fordel å la bilen stå da parkeringsmulighetene langs kysten både er få og dyre. Atrani og Amalfikysten er ikke bare opplagte sommerdestinasjoner; i september og oktober ligger temperaturen som oftest på over 20 grader. Eller kanskje du burde vurdere å oppleve kystens vårstemning i mars når alle blomstene står i full blomst?

I Atrani kan du leve ut din italienske drøm og gjøre ferien til et avslappet opphold uten forpliktelser og tidspunkter som skal overholdes. I Atrani er mulighetene for fantastiske opplevelser mange og forhindringene veldig få.

Kunne du tenke deg å vite mer om Atrani?

Da kan du lese mer om byen og se ferieboliger og hoteller i byen her.

Du bør også lese min kollega Louises artikkel om hennes opplevelser i Atrani her.

Tagger fra artikkelen
,
Mer fra Camilla Springborg

De beste strandbuktene i Italia

Leter du etter noen flotte og fredfylte strandbukter der du kan svømme, sole...
Læs mere