Badeferie i Europa? Her finner du det reneste badevannet!

Familie på strand
Europas badestrender er generelt av høy kvalitet.

Drømmer du om en avslappende badeferie, men har ikke tiltro til det norske sommerværet? Du er ikke den eneste. Heldigvis byr Sør-Europa på flerfoldige solskinnstimer og et hav av strender med badevann av fremragende kvalitet. Det viser en ny rapport fra Europakommisjonen, som gir 85% av Europas badestrender toppkarakterer i år. Nedenfor kan du se hvor du bør reise for å få en badeferie med førsteklasses badevann.

Strand Cypern
99,1% av de undersøkte strendene på Kypros får bedømmelsen “fremragende”.

Middelhavsøyene har det beste badevannet

Et funn som går igjen på Europakommisjonens liste over badevannskvalitet i EU-land, er at Middelhavsøyene scorer høyt. Så dersom vannkvalitet og sol står høyt på prioriteringslisten din når du skal på badeferie gjør du lurt å bestille en reise til Kypros, Malta eller Hellas.

På Kypros må du for eksempel jobbe hardt for å ikke havne på en strand med den beste EU-bedømmelsen for vannkvalitet. 99,1% av badestrendene på den populære middelhavsøya får nemlig bedømmelsen “fremragende”. Malta ligger på en god andreplass med hele 98,9% av sine badestrender i toppsjiktet, mens 97% av de testede strendene i Hellas lever opp til EU-kravene for fremragende badevannskvalitet.

Kroatia, Portugal og Italia ligger også høyt på Europakommisjonens liste over land med fremragende badevannskvalitet. Det kryr med andre ord av gode muligheter for å finne det perfekte reisemålet for en solrik badeferie hos Hideaways, for alle de nevnte landene er å finne blant våre reisemål i Europa.

5 drømmestrender du enkelt kan reise til i Europa

Kroatien strand
Kroatia er et ideelt reisemål for en avslappende badeferie.

Resultat av mange års arbeid

Administrerende direktør for Det europeiske miljøbyrået (EEA), Hans Bruyninckx, gleder seg over resultatene i den nyeste badevanns-rapporten, da de ikke har kommet av seg selv.

“Rapporten vår bekrefter at medlemslandenes harde arbeid de siste 40 årene, spesielt innenfor avløpsrensing, har lønnet seg. I dag kan de fleste europeere nyte fremragende badevannskvalitet,” sier han.

For å leve opp til EUs badevannsforskrifter må de lokale myndighetene i medlemslandene ta vannprøver gjennom hele badesesongen, og analysere dem for bakterier.

Portimao Algarve strand
Det er ikke vanskelig å finne et Hideaway nær en av Europas beste badestrender, for eksempel langs Algarvekysten i Portugal.

Badeferie med håndplukket hotell

Er du på utkikk etter det perfekte hotellet for en badeferie i Europa? Det finner du her hos Hideaways, som frister med mange håndplukkede hoteller som ligger i gangavstand fra de beste strendene.

På Kypros, som altså troner på toppen av listen over badevannskvalitet i EU, kan du f.eks. bestille en badeferie på den populære sørkysten hos Hideaways. Men Kypros er bare én av mange Middelhavsøyer som Hideaways har besøkt og håndplukket strandnære hoteller på. Mange andre innbydende øyer i Middelhavet, som Kreta, Malta, Sicilia og Sardinia, er også en del av Hideaways sitt utvalg.

Foretrekker du å holde deg på det europeiske fastlandet har Hideaways, på bakgrunn av mange års erfaring, også funnet de beste hotellene langs f.eks. Algarvekysten i Portugal og ved de asurblå bølgene i Frankrike og Italia.

Se flere eksempler på ypperlige reisemål for en badeferie med Hideaways.

Tagger fra artikkelen
,
Skrevet av
Mer fra Mikkel H.

Gå ikke glipp av disse tre topp-severdighetene på din storbyferie i Wien

Wien er berømt for sine usedvanlig rike teater- og musikktradisjoner, sine mange...
Læs mere