Badeferie med sjel og sjarm på Adriaterhavskysten

Mange kjenner nok til badebyene ved Adriaterhavet, men forbinder dem neppe med levende byer med en gammel bykjerne og masse sjarm. Men byen Caorle nord for Venezia er unntaket som bekrefter regelen!

Fordommene om badebyene ved Adriaterhavskysten lever i beste velgående, men velger du å tilbringe sommerferien i Caorle langs den samme kystlinjen kan du likevel se frem til et opphold i en velutstyrt ferieleilighet ved havet uten å måtte savne den ekte, italienske sjarmen i feriebyen. Caorle er nemlig – i motsetning til mange av de andre badebyene i området – en ekte, levende by hele året rundt og ikke bare en kulisse for sommerens invasjon av soltørste turister.

Beliggenheten nord i regionen Veneto gjør det til og med mulig å kjøre dit i egen bil fra Sør-Norge innenfor en rimelig tidsramme. Foretrekker du fly er nærmeste flyplass i Venezia der du kan leie bil eller ta lokaltransport direkte til Caorles sentrum.

Caorle havn
Det er mange hyggelige og stemningsfulle steder i Caorle, som den intime havnen

Mange aktivitetsmuligheter

Er du glad i aktive ferier kan du starte dagen med en løpetur langs strandpromenaden etterfulgt av en dukkert før frokosten. Resten av dagen kan brukes på vannsport, tennis eller sykling. De mindre aktive kan slappe av på den lange sandstranden, gå på oppdagelsesferd i de mange små, krokete gatene i byen, nyte en forfriskende is på en av de mange kaféene eller se nærmere på byens kjennetegn; kirken fra 1038 og dens karakteristiske 48 meter høye klokketårn fra 1048. Det er også mulig å beundre den lille kirken “Madonna dell’Angelo” som ligger på en liten klippe ved strandpromenaden, og som i følge sagnet er bygget opp rundt en statue av Jomfru Maria som lokale fiskere fant i havet.

Caorle by
Caorle har et hyggelig, lite sentrum med fargeglade hus, små torg og smale gater

Summende liv – helt frem til midnatt

Middagen kan du enten selv trylle frem med lokale råvarer, eller du kan velge en av de mange restaurantene i byen eller ved havnen, der du også kan bli sittende og nyte den lune sommerkvelden. Det kryr av aktiviteter på byens torg og plasser på kvelden, da både turister og lokale feirer at dagens varme har blitt avløst av mer behagelige temperaturer. Men til tross for det summende livet i den gamle bydelen på kveldstid behøver du ikke bekymre deg for nattesøvnen din. All aktivitet oppløses nemlig rundt midnatt i henhold til de lokale reglene, og da mange av byens besøkende er barnefamilier passer det også de fleste ganske bra.

Badeferie med kulturelle tilbud

Caorles beliggenhet tett på byer som Venezia, Padova, Treviso og Trieste, samt lokal vinproduksjon, flere outlets og badeland i nærheten gjør byen til et perfekt feriested, fordi du lett kan kombinere den tradisjonelle badeferien med kulturelle tilbud og et hav av aktiviteter alt etter alder og interesser.

 Badende ved Caorle strand
Caorle er et reisemål der både barn, foreldre og besteforeldre trives godt – ikke minst barna!

Så hvis du foretrekker badebyer med sjel og sjarm fremfor anonyme hoteller langs en lang, rett gågate, skulle alt tilsi at du får en vellykket ferie her i Caorle.

Vil du vite mer om Caorle?

Hvis du er interessert i å vite mer om Caorle kan du besøke siden vår om byen og lese mer om dens utfluktsmuligheter, samt se alle våre ferieboliger og hoteller i byen.

Du er også hjertelig velkommen til å ringe oss på 239 60 873 hvis du har spørsmål angående en ferie i Caorle eller andre steder på Adriaterhavskysten.

Tagger fra artikkelen
, ,
Skrevet av
Mer fra Marie B.

Brød og tulipaner – få tips om italienske filmer

Kunne du tenke deg litt kulturell inspirasjon før du drar på ferie...
Læs mere