Kombiner badeferie i Lazio-regionen med en av Italias mest særpregede byer

Besøk Sabaudia sør for Roma – en ung by i naturskjønne omgivelser som så dagens lys for første gang i 1934 under fascismens storhetstid, og kombiner dette besøket med en badeferie i Lazio-regionen.

Under fascismen (1921-43) så mange nye byer dagens lys i det sørlige Lazio. Ofte skjøt byene opp på kort tid, og håndverkerne og entreprenørene arbeidet natt og dag. Arkitekturen er preget av firkantede og monumentale konstruksjoner. De mange detaljene og ornamenteringene man finner i barokken eksisterer ikke i fascismens byggverk: her skulle det være rasjonelt og funksjonelt.

Sabaudia
Sabaudia har et særpreget, arkitektonisk uttrykk preget av firkantede og monumentale bygninger

Sabaudia er et godt eksempel på en av disse fascistiske byer. Mange vil hevde at byen ikke er spesielt sjarmerende eller hyggelig da den ikke minner om alle de andre karakteristiske middelalderbyene i Italia. Men nettopp derfor er byen interessant. Fire andre eksempler innenfor samme sjanger er Pontinia, Aprilia, Littoria og Pomezia.

Byen har i tillegg til sitt særpregede, arkitektoniske uttrykk en enestående beliggenhet midt i et naturalistisk sentrum. Byen er omgitt av Nasjonalparken Circeo med flotte, speilblanke innsjøer og fine sandstrender ut til Middelhavet. Nasjonalparken kulminerer med Circeo-fjellet – en imponerende pynt på 541 m med utsikt til øya Ponza. Innenfor 15-20 km kan man besøke de hyggelige historiske kystbyene San Felice Circeo og Terracina, eller litt lenger til vidunderet Sperlonga. Til slutt ligger Roma med sine uvurderlige kulturskatter knappe 100 km unna.

Les min kollega Maries artikkel om vidunderet Sperlonga her

Vil du vite mer om Sabaudia?

Les mer på denne siden om Sabaudia, der vi også presenterer kart over området, utfluktsmuligheter og våre ferieboliger og hoteller i byen og området rundt.

Tagger fra artikkelen
,
Mer fra Camilla Springborg

De beste strandbuktene i Italia

Leter du etter noen flotte og fredfylte strandbukter der du kan svømme, sole...
Læs mere