Besøk Manarola – Ligurias sanselekeplass

Navnet på fiskerleiet Manarola i Le Cinque Terre Nasjonalpark er nærmest onomatopoetisk – et lydord som får én til å visualisere byen kun ved å smake på navnet. I denne artikkelen besøker jeg Manarola, som er en lekeplass for sansene.

Å utfordre sansene

De fleste kan sikkert være enige i at vi generelt drar på ferie for å oppleve fremmede kulturer, slappe av, nyte solen, spise godt eller bare kjenne at vi lever. Det handler ofte om å utfordre sansene og vende tilbake til ens utgangspunkt med fornyet energi og uforglemmelige minner. Derfor har jeg her valgt å anbefale en destinasjon som appellerer til våre fem sanser, om enn ikke den sjette.

Havnen i Manarola
Havnen i Manarola

Å se

Når øyet dyrker Manarolas fargerike fasader krøller munnvikene seg automatisk opp til en liggende halvmåne. Det organiserte virvaret av pastellfarger komplimenterer byens ytre rammer, havet og fjellene, på lekkert vis.

Å høre

Enten du befinner deg ved den lille havnen i Manarola eller du tar beina fatt til en av nabobyene Corniglia eller Riomaggiore, kan du høre havets sus og brus i ørene. I byens livlige hovedgate Via Discovolo høres italienske stemmer i språkforvirrende samtaler med turister fra hele verden. Og heldigvis er det ingen biler her som kan infisere idyllen og de velskapte rammene.

Å føle

Med havet som nabo merker du den friske sjøluften i hår og kinn, og kanskje kjenner du en varm fornemmelse i kroppen når du går på Kjærlighetsstien (via dell’Amore) mellom Manarola og Riomaggiore.

Manarola med omkringliggende bjerge
Byen og de omkringliggende, grønne skråningene kler hverandre godt

Å lukte

I Manarola pulserer luften med en usedvanlig sødme. Duftnyansene som setter seg i nesen omfatter den lune havbrisen som blandes med lukten av modne druer på vin-terrassene og sitrusplantenes syrlige aroma.

Å smake

Liguria er en langstrakt kystregion, og derfor spiller havets vidundere en stor rolle i det liguriske kjøkkenet – også i Manarola. Her frister mange små restauranter med ferskfanget fisk og skalldyr på menyen.

Les mye mer om Manarola her.

Tagger fra artikkelen
,
Skrevet av
Mer fra Marie B.

Brød og tulipaner – få tips om italienske filmer

Kunne du tenke deg litt kulturell inspirasjon før du drar på ferie...
Læs mere