Bo elegant på første rad ved Maggioresjøen

Jeg snakker ofte med gjester som gjerne vil bo midt i en hyggelig by, der både restauranter, butikker og det ukentlige markedet er rett rundt hjørnet, og aller helst med direkte utsikt til enten innsjø eller hav. Samtidig orker de ikke bråk fra byens biler, og det kan være en vanskelig kombinasjon å få oppfylt. Men i byen Cannobio, like ved Maggioresjøen og grensen til Sveits, finnes denne perfekte kombinasjonen!

Da jeg besøkte byen for første gang i 2008, var jeg på rundtur til de norditalienske innsjøene for å besøke noen av våre hoteller og ferieboliger – og spesielt ett hotell fikk oppmerksomheten min da jeg ankom på en varm aprildag og parkerte bilen oppe på kystveien for å gå ned til sentrum; elegante Hotel Cannobio.

Hotel Cannobio
Lobbyen på Hotel Cannobio får deg kanskje til å føle deg litt adelig for en stund..

Uforstyrret by-ferie

Mange andre hadde tydeligvis gjort det samme, for det var nesten ikke noen biler å se nede i byen. Jeg fant fort ut at selve sentrum ligger i en miljøsone, som betyr at man ikke får kjøre ned med bil med mindre man bor her fast eller har en spesiell tillatelse til å kjøre her. I den gamle bydelen er bilkjørsel av alle slag forbudt hele året, men langs innsjøpromenaden gjelder det bare i sommerperioden når turistmengden er størst. Disse tiltakene gjør at man kan feriere i en by og samtidig unngå å bli forstyrret av bilstøy, noe som absolutt settes pris på, ikke bare av turistene, men også av byens lokale!

Det første synet som møtte meg ved den stemningsfulle promenaden – i tillegg til panoramautsikten over innsjø og fjell, var en fantastisk flott, rød bygning med de fineste hvite palassvinduer og nymalte, gråblå skodder. Fasaden var prydet med pene, hvite blomster i samtlige verandakasser, og alle møblene utenfor var laget av tre eller kurvflettet. Her hadde man tydeligvis ikke lyttet til påstandene om hvor praktiske hagemøbler i plast er, og takk og lov for plastmøbler hadde vært fullstendig malplasserte i dette elegante universet! Bygningen skilte seg vesentlig ut fra de andre husene i byen, som for øvrig også var veldig sjarmerende.

Hotel Cannobio
Alle rommene på Hotel Cannobio har utsikt til den flotte Maggioresjøen

Eleganse og god smak

Da jeg gikk inn på Hotel Cannobio la jeg merke til at resepsjonen og alle rommene har utsikt over innsjøen, og er smakfullt og elegant innrettet med fine gamle møbler, flotte tapeter og gardiner i varme nyanser, som selvfølgelig er valgt med stor omhu slik at alt matcher i fargene. Jeg følte meg som en adelig person fra en svunnet tid i disse utsøkte omgivelsene, i tillegg til at alle slags moderne bekvemmeligheter selvfølgelig var på plass. Kanskje var ikke denne følelsen helt feil, for det sies faktisk at den italienske komponisten Giuseppe Verdi også lot seg fange av den magiske sjarmen på Hotel Cannobio!

Perfekt til en romantisk ferie

Selv om barn er velkomne her, er hotellet nok bedre egnet til en voksenferie. Hvis du for eksempel er på jakt etter et sted å tilbringe en romantisk parferie, er denne perlen det helt riktige valget. Besøker du hotellet i sommerperioden, når innsjøpromenaden er bilfri og omgjort til fotgjengerområde, kan du likevel kjøre ned til hotellet for å laste av bagasjen – bare husk at du trenger en tillatelse til det.

Hotel Cannobio
Rommene er stilfullt innrettet og egner seg blant andet til en romantisk ferie…

Få skritt fra hotellet ligger den gamle bydelen med dens trange gater, restauranter, barer, butikker, det ukentlige markedet som arrangeres hver søndagen hele året rundt, og turbåtene som kjører til noen av de andre kystbyene ved innsjøen.

Ja, kombinasjonen av bystemning, rolige omgivelser, panoramautsikt over innsjøen, samt elegante og hyggelige rom finnes altså – og til og med kun 92 km fra Milano Malpensa lufthavn og i overkommelig kjøreavstand fra Skandinavia!

Spørsmål om Hotel Cannobio?

Hvis du har spørsmål om Hotel Cannobio kan du ringe til oss på 23 96 08 73 eller skrive til oss her. Du kan også lese mye mer om hotellet på vår side om Hotel Cannobio, der du kan se priser, anmeldelser, bilder og beskrivelser av fasiliteter m.m.

Om ukens feriebolig

Hver uke setter vi fokus på en av Escapeaways mange ferieboliger her på bloggen, og lar en av kollegene våre som har inngående kjennskap til den, argumentere for hvorfor akkurat den ferieboligen er et bra valg hvis du skal på ferie i Italia.
Tagger fra artikkelen
, ,
Mer fra Camilla Springborg

De beste strandbuktene i Italia

Leter du etter noen flotte og fredfylte strandbukter der du kan svømme, sole...
Læs mere