Bo i herskapsleiligheter høyt hevet over Ortasjøen

Følgende er et fiktivt innlegg der en av våre reisekonsulenter har forsøkt å sette seg inn i hvordan en gjest kunne tenke før hun bestiller en reise til det gjeldende feriehuset. God fornøyelse!

Hmm, så er vi her igjen – ferien skal planlegges og som vanlig har min mann overlatt det hele til meg! Noen vil kanskje mene at det er et misunnelsesverdig privilegium å ha, men jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne? Det eneste som er sikkert er at vi vil til Nord-Italia, og vi vil fly ned dit da vi kun kan være borte i fire dager. Vi vil også gjerne leie en bil, slik at vi kan komme oss ut og oppleve litt landskap. Feriehuset må ligge nært flyplassen for ingen av oss gidder å bruke flere timer på å komme oss frem og tilbake!

Villa Allegra
Der er mange små hyggelige kroker på Villa Allegra

Jeg slenger meg i sofaen med en dampende kopp kaffe, og begynner å notere ned noen stikkord og ønsker for vår kommende ferie; altså ikke for langt fra en flyplass, gjerne et sted med sjel og helst litt “hjemmekoselig” – ikke som vår egen rotete stue, altså – men hjemmekoselig på den “lekre måten”, kanskje med herskapelige antikke møbler, men også litt bohem-aktig som i de stilige, fargerike interiørmagasinene? Ja, og så er det et must med en vakker utsikt – kanskje over en innsjø slik at vi kan fylle våre storby-lunger med den friske innsjø-luften? Vi må også kunne sitte ute og spise, for selvfølgelig satser vi på godt vær! Hmm, en leilighet vil nok være bedre enn et hotell, da vi selvfølgelig vil lage egne måltider med gode lokale råvarer, som det sikkert finnes i overflod på det lokale markedet.

Jo, en leilighet med fred og ro midt i naturskjønne omgivelser, det er akkurat det vi trenger. Samtidig må det gjerne ligge tett på en hyggelig by med litt kaféer, butikker og restauranter. Vi behøver hverken strand eller basseng da vi skal reise på høsten. I tillegg er det viktig for meg å finne et sted som ikke lukter av hverken feriesenter eller masseturisme!

Det store spørsmålet er dermed bare; hvordan finner jeg det helt perfekte stedet?

Jeg velger å ringe til Escapeaway for å be om hjelp til å finne det helt perfekte feriehuset. Jeg forteller én av firmaets reisekonsulenter om mine kanskje “litt abstrakte” ønsker, og hun lytter og stiller spørsmål, men etter en stund blir det stille i røret – hun tenker, så det knaker! Plutselig sier hun: “Jeg tror jeg har funnet det helt perfekte stedet til dere.”

Villa Allegra
Leiligheten Casa Balé på Villa Allegra byr på varmt, klassisk og enkelt interiør

Hun forteller levende og engasjert om Villa Allegra, og selv om jeg ikke har sett stedet enda kan jeg allerede merke ferieblodet boble. Få minutter etter at jeg har lagt på mottar jeg en mail fra Escapeaway med en beskrivelse av leiligheten og stedet. Jeg er i den syvende himmel – dette er virkelig det HELT perfekte stedet for oss.

Kanskje likestilling i hjemmet ikke alltid er en fordel? At min mann overlot ferieplanleggingen til meg gav meg jo en mulighet til å gi oppgaven til Escapeaway, noe jeg absolutt ikke angrer på. Tenk at det var så lett!

Interessert i å vite mer om Villa Allegra?

Ta en titt på siden vår om feriehuset Villa Allegra, der du blant annet kan se priser, anmeldelser, fasiliteter og mye mer. Du er også hjertelig velkommen til å ringe oss på 239 60 873 eller skrive til oss her hvis du har spørsmål om feriehuset.

Om ukens feriebolig

Hver uke setter vi fokus på en av Escapeaways mange ferieboliger her på bloggen, og lar en av våre kolleger som har et inngående kjennskap til den argumentere for hvorfor akkurat den ferieboligen ville være et godt valg hvis du skal på ferie i Italia.
Tagger fra artikkelen
,
Skrevet av
Mer fra Marie B.

Brød og tulipaner – få tips om italienske filmer

Kunne du tenke deg litt kulturell inspirasjon før du drar på ferie...
Læs mere