Carolines utvalgte ferskvannsbadesteder i Italia

Hvis du liker å bade i elver, kilder og innsjøer i Italia er du ikke den eneste. Vår reisekonsulent Caroline tar noen ganger turen vekk fra de mange badestrendene ved den italienske kysten, som gjerne er fullpakkede i høysesongen, og gir her sine personlige tips til hvor du finner de beste stedene å bade i ferskvann i Italia. God fornøyelse!

1. Elva Tagliamento, Friuli

Elva ligger midt mellom badebyene Bibione og Lignano, og lokker med små sandstrender og rent vann. Her bader de lokale for å komme seg vekk fra strandgjestene ved havet når de trenger en kjølig dukkert i de hete sommermånedene. Dette er for øvrig elva som opprinnelig flyttet store deler av Adriaterhavets sand til kysten.

Finn hoteller og ferieboliger i Friuli

2. Ortasjøen, Piemonte

Innsjøen er en av de aller reneste badesjøene i Italia og Europa, og hvis du spør meg er det en god nok grunn i seg selv til å ha den på toppen av listen over favorittinnsjøer å bade i. Var jeg deg ville jeg ha hoppet i vannet fra den private stranden ved Hotel Il Giardinetto ved Pettenasco, som ligger helt nede ved innsjøens bredder.

Finn hoteller og ferieboliger i Piemonte

3. Kildene ved Saturnia, Toscana

Den svovelholdige kilden Cascate del Mulino er bare en av flere varme kilder i Toscana, og å besøke dem er en opplevelse uten like, spesielt hvis du drar hit i ly av mørket. Med utvidet luktesans og syn er de svovelholdige kildene gi et ekstremt inntrykk, som heldigvis ikke gjør stjernene på nattehimmelen mindre vakre sett nede fra det dampende, varme kildebadet.

Finn hoteller og ferieboliger i Toscana

Har du besøkt noen gode ferskvannsbadesteder i Italia?

Har du selv besøkt noen gode ferskvannsbadesteder på dine reiser i Italia som du vil dele med andre?

Eller har du spørsmål til Caroline angående ferskvannsbading i Italia? Da er du hjertelig velkommen til å skrive en kommentar i kommentarfeltet nedenfor.

Tagger fra artikkelen
, , ,
Skrevet av
Mer fra Camilla Kill

Tips til en romantisk get-away i Italia

Drømmer du om et rolig og romantisk sted i Italia der du...
Læs mere