Da Vinci Experience – ny utstilling i Firenze

Leonardo da Vinci (1452-1519) er en av de største kunstnerne som noensinne har levd, med malerier som Mona Lisa og Nattverden blant hans mest kjente verker. Men det som gjør ham unik sammenlignet med mange av de andre store personlighetene Italia har fostret, er hans allsidighet og ikke minst framsyn. Da Vinci var ikke bare en fremragende kunstner, men også forut for sin tid som ingeniør, arkitekt og oppfinner.

Da Vinci - Den vitruvianske mand
Da Vincis kjente vitruviske mann – et studie av menneskekroppens proporsjoner.

Frem til oktober 2017 kan du i Firenze fordype deg i renessansegeniets verker på en ny multimedieutstilling, Da Vinci Experience. Denne finner du sentralt i den toskanske hovedstaden i 1200-talls-kirken Santo Stefano al Ponte, som i 2015 fikk ny funksjon som auditorium og utstillingsrom.

Her presenteres Leonardo da Vincis malerier, tegninger og oppfinnelser på enorme prosjektorskjermer og i form av fullskala-modeller. Midt i kirken, oppe under taket, henger for eksempel en 9 meter lang vinge som var et av Da Vincis bud på menneskets fremtid i luften blant fuglene.

Du vil også kunne utforske Da Vincis maskiner ved hjelp av 3D Virtual Reality, der du blant annet kan sette deg til rette i hans versjon av en tanks eller fly med hans ornithopter.

Utstillingen er åpen daglig fra kl. 10.00 – 19.30.

Opplev mer av Da Vinci i Firenze

Det er neppe en mer opplagt mulighet for å oppleve Leonardo da Vinci enn på en reise til Firenze. Han kom til byen i ung alder for å gå i lære, og det var her han endte opp med å tilbringe store deler av livet sitt.

Er du interessert i å se flere eksempler på Da Vincis oppfinnelser kan vi, i tillegg til den nye multimediautstillingen, også anbefale å besøke det lille Leonardo Da Vinci Museum. Her har en lang rekke av hans oppfinnelser blitt gjenskapt ut fra de mange skissene og vitenskapelige artiklene Da Vinci etterlot seg. Har du eller dine barn en liten Petter Smart-oppfinner i magen kan dere bruke lang tid her til tross for museets beskjedne størrelse. Se mer på www.mostredileonardo.com

Da Vinci Experienxe er bare én av de mange interessante utstillingene og museene du kan besøke i Firenze. I tillegg har du naturligvis byens bugnende hav av vakre bygninger, hyggelige torg, restauranter og fremragende shopping-muligheter som til sammen krever mange ferier for å komme til bunns i.

Escapeaway Reiser har et stot utvalg av feriehus i Toscana – inkludert Firenze. Så uansett om du foretrekker en ferie på hotell, Bed & Breakfast eller i ferieleilighet, har vi noe som passer for deg.

Les mer om reiser til Toscana og se alle våre håndplukkede ferieleiligheter og hoteller i regionen.

Tagger fra artikkelen
, ,
Mer fra Michael Nielsen

Navigli: Milanos kunstneriske oase

Gjennom Roma strømmer elva Tiberen. Torino har sin Po-elv. I Firenze flyter...
Læs mere